reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Ja naleśniki wczoraj robiłam po wiejsku. Z szynką, kukurydzą i groszkiem, no i serek. Mniam. Na wirzchu polałam sosem śmietanowym.
A ja jeszcze swojego dzidziusia nie ochrzciłam i jakoś nam się nie śpieszy. Jak się zdecydujemy, to będzie problem, w co ubrać małego. Ubranka do chrztu są do rozmiary 68!!! hihih

reklama
Nareszcie dzisiaj byłyśmy na spacerku co prawda z chuseczkami ale na dworze. Właśnie w aktualnościach mówią o wypadku na placu zabaw. Na te moje place zabaw to też strach chodzić. Ostatnio w piaskownicy znalazłam igłę. Taką zwyczajną groszówkę bo szkło i gwoździe to norma. Gdiześ jednak trzeba się bawić. Na szcęście moja córka idzie do przedszkola i będzie przynajmniej miała stały kontakt z dziećmi. N a forum jakas plaga nalesnikow to ja tez zrobie.

no w końcu klawiatura działa jak nalezy :p mąż stanął na wysokości zadania ;D

justa a ty dalej wstajesz co 2 godziny w nocy? o ja się zastanawiam ile jeszcze będe tak wstawała :p

olak mniam,aż mi ślinka pociekła ;) a to zwyczajnie robisz naleśniki i potem taki farsz i podpiekasz?

martaglo jak myślisz ? twoja córcia chętnie pojdzie do przedszkola czy bedzie miała opory? i ta igła na placu zabaw :p gdzie to takie place zabaw są ??? i kto u licha znosi takie rzeczy ??? :p

dziś z małą się drzemnęłam po południu ;D męża jeszcze nie było a tak mi się chciało spać! na szczęście Lena o kilkunastu minutach zasnęła ze mną w łóżku pod cieplutką kołderką ;D ze 45 minut pospałyśmy :)

w końcu mam komp w dużym pokoju,kto widział mój pokój to wie że tam juz teraz na nic nie ma miejsca ;)

Karolinna smażę zwykłe naleśniki, potem, zawijam szynkę, groszek, ser i kukurydzę. I już nie zapiekam, wsadzałam tylko do mikroweli, żeby się ser rozropił. jadłam takie w barze i postanowiłam sama zrobić. I domowe lepsze!!

olak podsunęłaś mi pomysł na ... obiad ;D w przyszłym tygodniu wypróbuję :) tylko podgrzeję w piecyku elektrycznym ( w kuchence) bo nie mam niestety mikrofali :p

Witam,

Ostatecznie przejzalam moja ksiazke kucharska i wlasnie myslalam o nalesnikach na slono lub o zupie serowej. Rafal na mysl o zupie serowej bardzo sie ucieszyl - nigdy nie jadl, ale pomysl mu sie spodobal - wyszla swietna.

Frezja jaki Karolek?

Karolina, ja jak na noc dawalam butle z kleikiem, to mi przesypiala z pol nocy, dopuki piersia karmilam, to niestety nocki mialam nieprzespane.
A takie popoludniowe dzemki to raj. Jak nie musze siedziec nad garkami przez 2 godziny, to przesypiam sie z Sonia z godzinke, a druga wlasnie przeznaczam na obiad, ze jak wstaje to ja jestm wypoczeta, a i obiad gotowy ;) Dlatego lubie obiady "na szybko" ;D

Od dzis zmiana - juz nie randkuje, teraz podrozuje po Europie, a i Rafal mi pomaga, zwiedza Ameryke, a wlasciwie odkrywa ;)

Pozdrawiam,

Karola Liwia teraz dopiero śpi beznadziejnie :-[ wcześniej to budziłą sie co 3 albo 4 godz a teraz :p
dzis Liwcior w ciągu dnia jak padła to ja nie miałam siły wstać i z nią zasnełam i obudziłyśmy sie po dwóch godz ;D

Ja tez mam fondue ale nie umiem nigdzie kupić tego oleju do podpalania :mad: musze na allegro kupic bo tam widziałam !!

witajcie :D

sandros to ja poproszę o przeis na tą zupkę serową :) moze być na priv albo tutaj :) ciekawe czy Lenka wypiłaby kleik ::) dziś spróbuję :)

justyna :-[ no nie,mam nadzieję ze Lence posmakuje kleik i będzie spała dłużej :) a co do fondue to chciałabym mieć coś takiego ale tio chyba drogie jest,co ? fajne jedzonko ożna w tym robić :) i na słodko i na ostro itp :)

Lenka sobie teraz drzemie :)

reklama
Hejka!
Dziewczyny ale robicie smaki  ::) aż mi się zachciało tych naleśników.
Na serio musicie wstawać w nocy co dwie godziny ??? Ja na szczęście wstaję tylko raz ale za to w dzień często musze karmić małą nawet co godzinę. Ciekawe ile waży juz ten mój słodki głodomorek.
Wczoraj Karolinka poznała kolejną ciocie i wujka i dostała fajną grzechotkę z CHICCO :) Byli u nas znajomi i zrobiliśmy grilla, nareszcie pogoda na to pozwoliła, ale wieczorem było już dość chłodno i strasznie cięły komary. Koleżanka miała krótką spódniczkę bidulka miała całe nogi pokąsane, ubrała się tak bo nie przypuszczała że będziemy robić grilla  ::)

Sandros - miłych podróży :)
Karolinna - Lenka ma tego pieska Zebuloo, fajny jest? Bawi sie nim? Bo ja zamówiłam go Karolince i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ale coś dziwnego jest z tym zamówieniem, zamówiłam go przedwczoraj wieczorem poprzez opcję kup teraz, do tej pory nie dostałam żadnego e-maila potwierdzającego i nie wiem czy to kupiłam czy nie. Jestem tylko na liście tych osób które zamówiły, Ty też tak miałaś ???

Coraz częściej karmię Karolinke na leżąco i coraz bardziej podoba mi się ta pozycja :) a dziś miałam tyle mleka że bidulka ciągle się ksztusiła. Fajne jest to karmienie piersią...

Do góry