reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
beatka ja już daję Grzesiowi ziemniaki, marchewkę, wczoraj jadł kalafior z nojego talerza. Lepiej mu to smakuje niż zmiksowane, tzn. ja rozgniatam widelcem. A jabłko to daję, ale nie w całości tylko takie skrobane łyżeczką, zjada mi pół jabłka a i słoiczki też zjada z reguły pół a jak jest duży słoiczek to 1/3

mokkate, iza Grześ nie jest grubaskiem bo jest wysoki ma 80 cm a przy urodzeniu miał 60 cm. Żeberka da się policzyć ;) iza no to ładnie Martynka przybiera.

kończe bo mi sie wierci Malec :)

reklama
iza1 a Lenka nie narzeka na kojec :D on ma swój materacyk ale będziemy go uzywać tylko na wyjazdach ,przełożyliśmy inny materacyk z kołyski,trochę grubszy :) fajne jest to że waży około 10 kg i można go zabierać na wyjazdy :)

beatko oj gdzieś pisałam :) Lena-Kamila :) z chodzikiem to nie jestem przekonana ::) no ale na pewno wszystko z umiarem może być ::) a moze kup mateuszkowi takie fajne grube skarpetki antypoślizgowe? :) gratuluję że mati stoi już przy łóżeczku! :D

mokkate no właśnie co do czwartku też nie jestem pewna bo ostatnio Lena gorączkowała 2 dni po szczepieniu :p :p :p .

mmm że też grzesiowi smakują deserki owocowe,Lena absolutnie nie zje nic owocowego ::) zaraz krzywi sie tak komicznie że nawet jeśli zamierzałam w nią wmusić jabłuszko to rezygnuję ;) za to zupki spox,tylko martwi mnie ta wysypka :p i wysoki chłop z grzesia :D

właśnie zamówiłam krzesełko na allegro :)

a propo zakupów ... to co kupujecie swoim dzieciaczkom na dzień dziecka ? :) ja się właśnie z mężem zastanawiam ::)

karolinna o deserkach nie wspomniałam bo zapomniałam, ale Ty masz pamięć :) a faktycznie Grześ bardzo lubi deserki :) a ta wysypka to może potówki ??? A jakie krzesełko kupiłaś bo ja sie nie moge zdecydowac i co brałaś pod uwagę ??? no a taki kajoec to faktycznie przydatna rzecz :)

mmm gadałam z pediatra przez tel i podejrzewała potówki bo to były takie małe czerwone krostki z czymś białym na końcu ...ale teraz porobiły się takie placki czerwone z tego i coś podobnego zaczyna jej sie robic na buźce :p moje małe biedactwo :(

co do krzesełka to kierowałam się np.wyglądem :) podobają mi się takie fajne drewniane,fajne siedzonko,które łatwo umyć i dzięki temu ze Lenka coraz ładniej siedzi to nie musiałam kupować z regulowanym oparciem :) no i wiadomo cena :) te plastikowe wydają mi sie nie stabilne ;) acha i te krzesełko można kiedyś przerobić na fotelik ze stoliczkiem lub też same fotelik :)

oto zdjęcie,jak ktoś chce to podam link ;)
krzese322ko3ng.jpg

Karolinnka podobne krzesełko miała moja siostra, jest super, potem fajny stolik jest dla szkraba :) Podaj link bo my z kasy ze chrzcin może kupimy też krzesełko, taki mamy zamiar, bo jak Karolinka będzie większa i dorośnie do niego to może być krucho z kaską u nas ::) dlatego chcemy kupić teraz.

no iza to podaję link :) tutaj to jest :) gdybyś sie zdecydowała to daj mi znak jaki kolor siedziska wybrałaś :D zobaczymy czy mamy podobny gust ;) acha i czy twoja siostra jest zadowolona ?

Karolinna dzięki za link, przed chwilą rozmawiałam z mężem na temat tego krzesełka i przekonał mnie że dla nas takie niestety nie jest dobre. Zajmuje trochę za dużo miejsca, a my mamy małą kuchnię, poza tym nam w sumie taki stolik nie jest potrzebny bo i tak nie byłoby go gdzie dać, a w pokoju Karolinku już jest stolik. Ale powiem CI że jest bardzo fajne i moja siostra jak również ja (bo opiekowałam się siostrzeńcem i go w nim karmiłam) byłyśmy zadowolone :) więc Ty na pewno też będziesz. W sumie bardzo tanio je wyszukałaś :) masz talent :) Co do siedziska to ja chyba wybrałabym te słoniki :)
Nam bardziej odpowiada krzesełko składane i takiego będziemy szukać. Coś w tym stylu:
http://www.desen.com.pl/krzeselka_dzieciece.php?model=14
Podoba mi się bardzo ale w porównaniu z Twoim 2 razy droższe, musimy poszukać tańszego. Zaletą tego jest to że ma szelki i zajmuje mało miejsca :)

Karolka: krzesło czadowe.

co do prezentówe na DD to albo leźaczek albo zabawki do maty. nie umiemy sie zdecydowac.
mam nadzieję, że moja mamcia nie zapomni o mnie ;)

reklama
my też mamy kasę ze chrzcin na takie rzeczy, ale czekam az Grześ bedzie porzadnie siedzial, dlatego tak dlugo u nas twa ten zakup, a te plastikowe to mi sie nie bardzo podobaja no i ceny tez! Na karmie go w foteliku samochodowym ::) a w samochodzie jezdzi juz w takim dla starszych dzieci :) Chce mu niezwłocznie kupić moskitiere do wózka :p . Ide poszperac na allegro

Do góry