reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dziewczyny bardzo prosze o dane do listy skąd jesteście co urodziłyście i kiedy

narazie dostałam dwie wiadomości i jakby mogła sie dowiedzieć gdzie jest ten zjazd czy sie złapie :p ;)

reklama
Witam,

Aga77 fajnie, ze znow jestes. Super, ze masz prace, a Oliwier nie chodzi - przynajmniej nie bedzie duzo broil ;)

Podaje wiec dane: jestes z Tychow, mam Sonie, ktora urodzilam w pazdzierniki 2004 roku

Pozdrawiam,

Zebyście mnie bliżej poznały to wam powiem co nie co o sobie
DAria była nie planowana, kiedy się dowiedziałam że jestem w ciązy byłam załamana, brak wsparcia ze strony rodziny ale czasem to mijało i bylo caraz lepiej z ojcem dziecka znałam się 1 rok więc uważam że krótko, ciąża przebiegała całkiem normalnie , kłopoty zaczeły się w 8 miesiacu zaczełam strasznie puchnac ale muwili mi że to normalne , poszłam na wizyte kontrolna miałam fatalne wyniki krwi i moczu złe cisnienie przez 3 tygodnie przytyłam tyle co przez 7 miesiecy ( 7 kg) w dniu wizytt kontrolnej zdecydowano o cesarce był to 36 tydzień wiec mała jest wczesniakiem urodziła sie miał 2kg i 49 cm ale było wszytko dobrze
normalobraz201943uf.jpg

gorzej było ze mna cisnie nie miał 200/ 180  nie umieli zbic brakoddawania moczu po dwuch dniach dochodziłam do siebie ale nadal wygladałm jakby po walce bokserskiej tak bylam spuchnięta ale mniejsza ztym żaluje że niunia nie urodziąl sie w wyznaczonym teminie 15 wrzesien to moje urodziny a tak urodziła sie 18 sierpnia
normaldaria200379ll.jpg

a urodziłamw Piekarach śląskich i tu tez mieszkam
chrzest0034gm.jpg

daria0138ak.jpg

daria0024oo.jpg

daria0509ov.jpg

daria10189ux.jpg
teraz tak wygląda moja niunia

hej !!
no ja nie mogę Aga sie odnalazła !!! Witaj znowu i nie znikaj wiecej na tak długo !! haha myślami Cie zciągnełyśmy bo tyle co Karoliny sie pytałam czy nie wiem co z tobą :D

A Liwia jutro zaczyna kurs w szkółce pływania :o troche mam stracha (ale ja juz tak mam)

Czarnulka zdrowiej nam szybko no i buziaczki dla malutkiej !!

Koreczek śliczna panienka !!!! a moje dane to : córka Liwia ur 5.08.05 i mieszakmy w Pszowie

a ja jak byłam w szpitalu to kolezanka po cesarce tez chodziła jakby czołg po niej przejechal a druga po cesarce siedziała prawie ze po turecku, latała po korytarzu i w ogóle. Ja rodziła naturalnie i siadanie, stanie tez było przez kilka pierwszych dni koszmarem

witam dziewczyny :)

znowu zawitały do nas mrozy :p u nas -15*C :p

mała kima w kołysce więc mam trochę spokoju,a mój P wynalazł sposób jak zachęcić małą do spania ;D pomysłowy to on jest ;D

Frezja pisze:
Karola pewnie że obgadywałyśmy, wszystkich, a szczególnie ciebie ;)
tak podejrzewałam >:D ;) ;) hihi.

koreczek spotkanie u mnie w domu w katowicach.A dzidzię masz śliczną :) i już wcale a wcalenie wygląda na wcześniaczka.Buziaczki dla Darii :-*

justyna opowiedz koniecznie jak po pływaniu :)

kaśka76 ja też jestem z nerwusów ;)

miłej,mroźnej,niedzieli.

Koreczek- nie ważne, że wcześniak. Najważniejsze, że teraz rozwija sie dobrze.
Tak jak Ci pisałam, moja pierworodna też nazywa się Daria. :)

Justyna- również jestem ciekawa relacji z nauki pływania...

Hej!!!

Koreczek,Twoja Kruszynka jest śliczna, mam nadzieję, że u Ciebie też już wszystko w porządku :) Mój Bartuś urodził się w 37 tygodniu i też jeszcze jest uznany za wcześniaczka, ma to wpisane w książeczkę zdrowia i zalecone kontrole w poradni okulistycznej, neurologicznej i kardiologicznej, też tak miałaś?? nie wiem czego się spodziewać po tych kontrolach i trochę się ich obawiam. Nasze dane: Bartosz Tomasz ur. się 18 I 2006 r w 37 tyg ciąży, mieszkamy sobie w Gliwicach :)

A my po naszym pierwszym spacerku Bartuś przespał cały spacer, najwyraźniej mu się podobało w wózku na świeżym powietrzu Byliśmy ponad pół godziny, maluszek nam się nie wychłodził czego się najbardziej bałam, jutro zgodnie z zaleceniami pediatry idziemy na godzinkę, jak pogoda dopisze.

Teraz tatuś nosi małego bo trochę marudzi a ja sobie urzęduję na BB :laugh: :laugh: a na wieczór mam piwko karmi ;D ;D dzięki Karolinna za odpowiedź dotyczącą picia tego trunku ;)

Milego niedzielnego wieczoru :) :) :) :) :)

kasiu178 dziś też wypiłam karmi ;D jeszcze jedna rada ;) otwórz je wcześniej i niech sie wygazuje żebyś nie piła bąbelkowanego bo Bartosz może mieć kolki przez to ::) ja zostawiam otwarte na godzinkę i nie zmienia to w sumie smaku :) smacznego!! :D

reklama
Karolinna, dziękuję za kolejną radę, chętnie z nich korzystam bo ja to zielona jestem jeszcze ze wszystkiego ::) ;)

Kasiu, daj znać koniecznie po ktg, trzymamy kciuku, żeby maleństwo jeszcze pomieszkało w Twoim brzuchalko i poczekało do terminu. Trzymaj się cieplutko!!!

Buziaki!!!!!!!

Do góry