reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kaśka..... miałam zapalenie spojówek i jakiś naczyń odtwardówkowych..... efekt taki że na jednym oku miała -16dioptri do tyłu...... i strasznie łzawiło....brrrrr

reklama
Witam !!!

Ech Kobiety
dziś była przebojowa noc,
za cholere nie mogłam zasnąć do 5 rano,
jestem tak zmęczona a nie mogę spać,
czy to normalne? :baffled:
no a potem Mila wstała ...
znowu zaczęło się usypianie, tańcowanie żeby zasnęła,
wczoraj usnęła dopiero o 22.40 :wściekła/y:
jak ma iść spać to wielki lament,
okropna jest znowu

A jak tam Karolcia ??? Wiecie coś ???

.Hej... .

.witam się zmęczona,w dwupaku oczywiście.Jutro szpital ,spytam ,zobaczymy co powiedzą,jak każą mi tam już leżeć to dam znać. Mam tak spuchnięte stopy że nie mogę na nie patrzeć,hehe. Samopoczucie kobiety pod koniec ciąży, to chyba specjalnie po to ,żeby już marzyć o porodzie a nie bać się go.

.Byłam na zebraniu Lenusi w piątek,w sobotę skoczyliśmy po wyprawkę dla Lenki do marketu i ma już wszystkie potrzebne bloki ,kredki ,farbki i mnóstwo innych rzeczy:-). Ale wczoraj i dziś męczy ją trochę katarek:dry:,mam nadzieję że jutro już poczuje się lepiej i to była taka weekendowa niedyspozycja. Pod koniec września będzie pasowanie na przedszkolaka:-) .

.mmm jak tam wakacje,życzę ci żebyś ty też lekko przeszła całą drogę,to jakieś 8-10 godzi?.

.monysia co do usypiania Milenki to,hm... może warto wprowadzić rytuały przed spaniem,moze wam to pomoże? no chyba że już to robicie i nie działa:confused:.

.diablica dobrze że oczko już ok:tak:.

.Ech,trochę pooglądam jeszcze tv i będę zmykać w kimono.

.Pozdrowionka (przyszły tydzień z ochłodzeniem w temperaturze powietrza,ale fajnie;-)).

.
.monysia co do usypiania Milenki to,hm... może warto wprowadzić rytuały przed spaniem,moze wam to pomoże? no chyba że już to robicie i nie działa:confused:.
.

No właśnie,
zawsze najpierw jest kąpiel, potem butla i książeczki,
jak czytam to ona ogląda obrazki, "czyta" ze mną,
potem wstaje i pytam czy idzie spać, ona wstaje do mnie(wszystko w moim łóżku w naszym pokoju),
biore ją, smaruje dziąsełka i idziemy do łóżeczka, ona się we mnie wtula ostatni raz i ją kładę, zawsze tak samao o tej samej porze

Dobry dziouszki
U nas weekend symaptyczny, tylko mój synul zaczyna bunt dwulatka przechodzić...
I 5 mu idą także troszku maruda jest.
Wiecie z ta cc to co lekarz to inna opinia..Mnie kazał 2 lata czekać na druga ciąże, a dziewczyna z innego forum, mieszka w Grecjii po cc dostała zielone świtło na staranko po 2 miesiącach.Jedyne co to nie urodzi normalnie....
Także wiecie...:dry::dry::dry:

Hejka! Po pracującym weekendzie przyszedł czas na wolny poniedziałek :-D, miałam dziś jechać do mojej starej pracy w odwiedzinki ale mi się nie chce :baffled:.
Kolejny weekend mam wolny cały razem z poniedziałkiem, a po drodze czwartek (nasza rocznica ślubu). Małż ma teraz urlop, temu to dobrze :sorry2:.

Karolinna trzymam za Was kciuki! Też nie wiedziałam, że po cesarce trzeba sie zgłosić tydzień przed porodem. A ten lekarz to był na Ł.? Mam nadzieję, że szybko Wam pójdzie i będziemy niedługo oglądać zdjęcia Daruni. Jak ten czas szybko leci, dopiero co pisałaś że jesteś w ciąży.... :-).
Większość dzieci na forum to już przedszkolaki, a dopiero niedawno były takie malutkie. To trochę przerażające jak my się szybko starzejemy :baffled:;-).

Diabliczko a teraz już dobrze z oczkami:confused: Ja ostatnio dowiedziałam się że jest coś takiego jak zapalenie spojówek wirusowe. Tzn. że można się od kogoś zarazić a wirus jest w powietrzu :baffled:. Jest to podobno niebezpieczne dla oczu, a leczenie jest długie i kosztowne.

Witam

Iza ja tez dzis wolne:-)

Rano zaprowadzilam Fifiego i tak inaczej juz troche dzis bylo...bez placzu lecz smutna minka była.
Poplacilam dzis co mozna bylo 219zł za miesiac przedszkola +41 ubezpieczenie NM, 50zł Rada Rodziców, 40zł na przybory i 3 zł na teatrzyk.
Ufff troche mnie to kosztowala +wyprawka ubraniowa.

Diablica kiedys mialam zapalenie spojowek ale nie az tak powaznie jak Ty...dobrze ze juz lepiej. Wklej jakies fotki Oliego dawno go nie widzielismy:-)))

Monysia to kiedy wpadasz na kawusie.....???

hej kochane czarownice
icon_biggrin.gif

Wpadłam się przywitać
icon_smile.gif
Jestem zalatana ostatnio bardzo
icon_sad.gif
Dużo teraz czasu poświęcam Emilce jak same jesteśmy gdy Wiki w przedszkolu
icon_smile.gif
Chodzimy na dłuuuuugieee spacerki
icon_smile.gif
a po za tym MEGA zmęczenie mnie dopadło przez to wszystko
icon_sad.gif
Szybciutko padam wieczorkiem
icon_confused.gif
Muszę odsapnąć od wszystkiego i naładować swoje bateryjki na nowo
icon_wink.gif
Na pewno tu bedę zaglądała
lol.gif
wink.gif
Buziolki kochane
icon_biggrin.gif

Karolinka POWODZIENIA!

Witajcie dziewuszki, przepraszam, ze się nie odzywałam, ale miałam teraz trochę na głowie. Musiałam sporo nadrobić w pracy, a koleżanka poszła na urlop, więc nie było lekko....
Teraz w weekened byliśmy w Zabrzu i Oskar się świetnie bawił, przynajmniej on :-( ... No, ale on jest najważniejszy.
Karolinna 3mam kciuki, żeby poszło szybko i gładko. Ja też nie mam miłych wspomnień z Raciborską, jak strasznie mnie bolał brzuch w ciąży to się tam zgłosił i delikatnie pisząc olewali mnie tam niesamowicie, a jak już się odzywali to traktowali mnie jak gówniarę co się puszcza i wpadła... :wściekła/y:
Ewcik, Iza wam to dobrze.... Ja mam do końca roku jeszcze tylko 3 dni urlopu i normalnie nie wiem kiedy je wziąć.... Najgorsze jest to, ze dziewczyna, z którą muszę się wymieniać ma po świętach i w Sylwestra wolne, także ja muszę siedzieć.....
Dziewczyny te Wasze przedszkolaczki, ale słodko..... My mamy debiut od października w żłobku na Ligonia, bo mam bardzo blisko z pracy. Wie coś któraś o tym żłobku, ja wiem tylko, ze dzieci wychodzą na plac zabaw co jest dla mnie bardzo dużym plusem.
Monysia może to jakieś zębolki wychodzą ?
Muszę się pochwalić z bardzo udanego zakupu : ćwiczenia dla dwulatka, Oskar oczywiście napalony jak je zobaczył a jak przyszło co do czego, jak mu powiedziałam, ze jak chce nagrodę-naklejkę to najpierw musi wykonać zadanie to spojrzał na mnie, podparł się ręką i mówi "Mamusiu, Ozi już jest zmęczony, Ozi nie ma siły na ćwiczenia...". No jakbym mu jogę kazała ćwiczyć ! Ale wczoraj zrobiliśmy ponad połowę książeczki ! Będzie miał super pamiątkę w przyszłości.
To ja mam zagadkę, zgadnijcie co to jest w/g mego syna "Kombatanta "?

reklama
Do góry