reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
sandros & justynka dzięki wam też
cmok1qn.gif
cmok1qn.gif
cmok1qn.gif

moja mała też o 12 nie spała :) czekała na fajerwerki :) szampana nie piłam ale za to u mnie mała się napiła Karmi ;)

Lence na ramieniu wyskoczył bąbel po szczepionce ::) tak ma byc ? to była ta pierwsza szczepionka w szpitalu,może przez to tak mało sypia ::)

i ma takie czerwone krostki na ciałku,chyba potówki ::) po posmarowaniu oliwką zrobiły się jaskrawoczerwone,macie może jakiś skuteczny sposób na pozbycie sie tych krost? :p

reklama
Karolinka ten babel po szczepieniu pierwszym znaczy ze sie szczepionka przyjeła, Liwii tewz sie zrobił taki strupek duzy w środku z ropą a potem przy przebieraniu normalnie az wyszczeliła ta ropka z niego i jeszcze troche sie potem sączyła ta ropka !! Musisz sprawdzac czy do okoła i od strony paszki nie robi sie jakies zgrubienie , tak mi moja pediatra powiedziala !

Witam,

Karolina, szczepionka grozlicwa sie tak zachowuje, spojz na swoje ramie - napewno masz blizne, tak samo bedzie miala ja Lena. U mnie nie ropialo, tj. byl bombel, ale jakos nie zauwazylam by saczyla sie z niego ropa.
Na potowki... kapiel w wodzie z maka ziemniaczana lub jest jakis roztwor nadmanganianu... nie jestem pewna, bo nigdy nie stosowalam. A jeszcze pediatra polecila zamiast maki wywar z siemienia lnianego - to na rozne wysypki niewiadomego pochodzenia.

Pozdrawiam,

Witajcie:)
ide dzis do gina:) oby przyjmowal!!!Ale sie naskarze!!az sobie musze spisac wszystko na kartce!! no i ciekawe ile teraz nasza mala wazy:):)

napisałam dłuuugi post i wyłączyli mi prąd!!! :mad: :mad: :mad:

oki,to pokrótce

justynka będę sprawdzać paszki! zastanawiałam się xzy to nie przez tego bąbla jest kapryśna i krótko śpi ::)

sandros
kiedyś pisałaś że kąpałaś małą w krochmalu! podaj mi proszę przepis,dziś chciałam małą wykąpać :) podobno dobre na wszelkie krostki :) a i po tej kąpieli nie tzreba naoliwiać małej?

Frezja

Frezja pisze:
Karola na potówki najlepsze jest nieprzegrzewanie! ;)
:D no tak ale ja nie wiem za bardzo kiedy jej gorąco ::) jak ma zimne rączki to ubieram cieplej a tak to podbno sprawdza się karczek ?

lilith czemu tutaj nie wkleiłaś zdjęcia ? wyglądzasz R E W E L K A ! zrobiłąś na mnie wrażenie!!!

właśnie się dowiedziałam że zus przyznał mi zaległe świadczenie rehabilitacyjne ;D ;D ;D

reklama
Karolinna- ja też nie miałam prądu. :)

A jeśli chodzi o to czy dziecku nie jest chłodno, to ja zawsze sprawdzałam karczek. Jak ciepły, to dobrze. Jak spocony- to znak, że za ciepło.

Do góry