reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
betii72 witaj :-) moze wstawisz jakies foteczki swoich dwóch pociech :-) i napiszesz cos więcej o sobie i dzieciaczkach :-) w jakim są wieku? :-)

Justyna ale od kiedy:confused: Teraz już:confused: Dorota też coś mówiła o przedszkolu, ale jej mąż czyli kuzyn mojego męża mówi że na razie Martynka nie idzie, więc chyba Dodi tak sobie tylko gadała :-D Ona nie pracuje, więc nie mają takiej konieczności, a przy dwóch starszych siostrach to ma dość kontatku z dziećmi :cool2:.

Czarnulka trzymam kciuki!!! Twoja Wiki też do przedszkola:confused: To samo pytanko co do Justynki:od kiedy :confused: A na czym polega to dostanie się:confused: Wiki musi zdawać jakieś egzaminy:confused::baffled:;-):blink::-D:confused:

Betti witam Cię serdecznie!!!!! Napisz coś więcej i koniecznie wklej fotki Twoich bąbelków :tak:.

Troszkę zaśmiecę wątek:

Mierzenie butów, a zwłaszcza wysokich kozaków babci jest suuuper :-)

Wujek Sebastian jest fajny :blink:

Ładny mam brzuszek:confused::-D

Bez komentarza ;-)

Śliczna jestem prawda:confused:;-):-)

Lubię się chować do szafki :-D

Witam po długiej nieobecności

Spoznione ale szczere życzenia dla solenizantów.:-):-):-)

Ah troche sie wczoraj wkurzyłam . Byłam zapisać Filipka do przedszkola i mase problemów jest. Po pierwsze od 10 marac bedzie wywieszony regulamin przyjmowania a 17 beda zapisy ale na sronce internetowej. I gdzie dane dziecko zapisza to juz nie od nas zalezy...tylko wybor kuratorium. My jedynie ozemy dac propozycje. Głupi pomysł nie wiem czy to tylko u nas tak zrobili czy tylko w Zorach.
A jakie wymagania sa
pierwszenstwo maja rodzice samotni
potem inwalidzi
potem 5latki
potem rodizny wielodzietnne ( nie widze finansowo posalc np 3 dzieciaczkow do przedszkola
niksie zarobki
oboj rodziców pracujących.

Masakra ...ale bede walczyc do konca. jak mi go nie zapisza pisze list do kuratorium. W jakich czasach my zyjemy ...tym bardziej ze u nas za przedszkole 280zł sie placi przy penym mieisacu ale wiem ze kazde przedszkole inaczej sie ceni

Chyba teraz mozna zbic interes na prywatnych przedszkolach u mnie w mieisce nie ma takiego najblizszej Rybnik z rozszerzonym angielskim ........

No u nas jest tak ze płaci sie około 130 zł miesięcznie z pełnym wyżywieniem i ja chciałam od 8 rano do 15 :-) Izuś nie zdaje dziecko żadnych egzaminów hihi ;-) Podobnie troszke patrzą jak wyzej napisała Ewcik.Patrzą na to pierwsze by dziecko było z okolicy i rodzice pracowali.Dziecko musi umieć wołać siusiu i jeść samo :-) Moja na szczęscie umie ;-) Zapisy są już od początku Lutego,ale w kazdym przedszkolu terminy zapisów są różne! Dyrekcja puźniej wybiera które dzieci będą przyjęte i czekamy na liste MY - 15 kwiatnia.

Witajcie,

Iza ja moze odpowiem czescowo za Justyne (jesli nie macie obie nic przeciwko). Do przedszkola sa zapisy, zreguly zaczynaja sie w marcu i trwaja caly marzec. Zapisujesz dziecko by chodzilo do przedszkola od wrzesnia. Nie ma zadnych egzaminow, tylko w przedszkolu wypelniasz wniosek i na tej podstawie rada przedszkola przyjmuje dzieci. Od czego zalezy czy przyjma... Trudno powiedziec.Nie zawsze decyduje kolejnosc, czy fakt jak blisko sie mieszka. Napewno wiek dziecka i czy rodzice oboje pracuja, a do tego czy sa zameldowani w danym miescie - podatki ida w koncu rowniez na przedszkola. Gdzie niegdzie rowniez i grubosc portwela rodzicow, oczym moge wlasnie przekonac sie w Warszawie - Sonia teoretycznie nie ma szans na miejsce w przedszkolu panstwowym - a jednak. Od wrzesnia juz bedzie chodzic... Obecnie probujemy w panstwowych, ale chyba skonczy sie na tym, ze do wrzesnia bedzie w prywatnym,
gdzie grubosc naszych portweli jest najwazniejsze :dry::sorry2::baffled:
To sie rozpisalam o przedszkolach....
Tak po za tym, to fajniste zdjecia. Jaka ona juz duza.
Sonia ma taki sam sweterek rozowy - swietny jest, taki gruby...

Justyna fajnie, ze Liwi spodobalo sie przedszkole. Mam nadzieje, ze we wrzesniu miala rownie wielkie zamilowanie.
Dzieki za slowa otuchy... Jeszcze jednen egzamin w przyszla srode i koniec. Zostanie tylko pisanie pracy, bo w ostatnim semestrze nie mamy juz zajec.

Witam Betti muszisz czesto zagladac i napisac co nieco o sobie i dzieciach.

Sonia ostatnio ma szal na ubieranie. Ciagle mowi o ubieraniu, zwraca uwage co mamy ubrane, wymusla co chce ubrac... Zupelnie nie umiem tego powstrzymac. Mam nadzieje, ze w Warzawie jak bedzie miala ubrania w naszej wielkiej szafie i nie bedzie miala do nich takiego dostepu, to jej przejdzie... Do tego inne towarzystwo, nowe przedszkole... Nie chce miec w domu 4-letniej modelki...

Pozdrawiam,

Ewcik no masz racje hihihi u nas prywatne przedszkole do którego bym chętnie zapisała niunie kosztuje za jedno dziecko 450 zł ale niestety nie stać mnie co miesiąc wywalić 900zł przy dzisiejszych moich wydadkach :-( choc baaardzo bym chciała :-( bo jest tam nauka tańca towarzyskiego,nauka angielskiego i pływania :-)

reklama
.Hej moje drogie:-).

.My od wczoraj jesteśmy w Polsce:tak: ,wieczorem przylecieliśmy (lot ok ,tylko spóźniony o godzinę). Samopoczucia też ok,polski chleb przepyszny:-D.

.Mam nadzieję że od tej pory będę na bb bywać regularnie.

.Jeszcze mamy masę rozpakowywania ,od piątku wracamy do naszego mieszkania i będę rozpakowywać;-).Teraz mieszkamy u teściów i nas rozpieszczają:tak:,Lenka do babci od razu przyleciała więc super:tak:.

.Buziaki dla was.

Do góry