reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej !! a ja czekam az Liwia wstanie bo chciałam isc z nia na spacer i do sklepu no i właśnie chciałam ją zabrac w nosidełku bo w wozku jak wyspana to nie ma szans ulezeć !! A ona spi jak padnieta, mały złośliwiec jak ma spac to nie spi a jak nie ma spac to nie ma siły zeby nie zasneła :laugh:

Liwcia wazy juz prawie 9kg i ubranka wchodzi w 74 i ma je juz na styk wiec teraz kupujemy juz na 80 cm ::) rosnie jak szalona jakaś koszykarka czy cuś ?? A co do norm to w ksiązeczce są centyle ale ja albo źle to sprawdzam albo Liwcia jest o duzo za duża ! I smole to juz nie sprawdzam teraz tego na tych siatkach śmiesznych !!

Karolka to co na to ulewanie Ci przepisali ??

reklama
Witajcie,
Dawno mnie tutaj nie było :-)
Sporo musiałam nadrobić ... i muszę powiedzieć, że dzieciaczki i brzucholki macie prześliczne :-)

Lilith - a nie wiem czy czytałaś o wydłużonym urlopie macierzyńskim ?
http://www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3087761.html , który niestety mnie juz nie obejmie. Mój macierzyński kończy się JUTRO :-(

Karolinnaa- tutaj znajdziesz porady dotyczące ulewania i nie tylko. Wogóle bardzo polecam Wam tę stronę. Super opisany jest rozwój maluszków na poszczególne miesiące. Bardzo szczegółowo ...:-)
http://lmm.pl/porady/karmienie/ulewanie.html

Lilith - a ja już 6 lutego wracam do pracy :-( te dwa tygodnie byłyby dla mnie zbawienne, a tak ... no cóż akurat w tym temacie mam pecha :-) Tymek urodził się miesiąc wcześniej, ciekawe czy załapałabym się jakby sie urodził o czasie :-) Ale widocznie spieszno mu było poznać swoich rodziców :-)

Kasiu mogę polecić Ci wózek Anmar. My go mamy i generalnie jestem zadowolona: głęboki + spacerówka. No i cena była niezła, bo chyba jakoś 480 zł. Jak mi sie uda to wkleję zdjęcie. W razie gdybyś była zainteresowania mam więcej fotek (gościu ze sklepu mi przysłał) i informacji na jego temat. A! No i za tę cenę w wyposażeniu jest torba, nosidło, moskitiera i folia przeciwdeszczowa. Minusem (a może i plusem) jest to, że nie ma pompowanych kółek.
mapabitowawtybordoprzd6do.jpg

kaśka 76 kosmetyki buebchena? nie słyszałam ::)

lilith
LILITH pisze:
mam pytanie bo bede robic za jakies 2-3 tyg krzywa ...czy zrobic 2 , 3 a moze 5?
jestem dzisiaj nie kumata ale nie za bardzo wiem o co chodzi z 2,3 a może 5 ? ::)

beatka
Beata78 pisze:
. Słuchajcie mój mały też tak ulewał strasznie, że ostatnio on był cały mokry, ja i jeszcze było mleko na podłodze.
u mnie było identycznie! a co do płakania w czasie szczepienia to widzę że wszytskie dzieci płaczą :( aż się boję iść z małą! pierwszy raz płakałam z jej powodu w szpitalu! wzięli mi ją na 5 godz na naświetlanie (żółtaczka) i poszłam ją odwiedzić i to był błąd :( mała strasznie płakała a ja nie mogłam jej wziąść na ręce i się rozryczałam aż pielęgniarki sie pytały czemu ::) no ale szczepienie trwa krótko... Jeszcze jedno Beatko ! wózek rewelka! karolinak-ce1@wp.pl prześlij mi, proszę ,dane bo na początku stycznia chcemy kupić w końcu jakis wózek :) a cena i wygląd są zachęcające! :)

justynka to nasze małe razem będa chodzić na koszykówkę ;D a lek nazywa się debridat i to co znalazłam w necie na jego temat

Jak działa lek?

* Lek działa poprzez łączenie się a odpowiednimi receptorami w przewodzie pokarmowym. W zależności od stamu motoryki przewodu pokarmowego -- pobudza ją lub zwalnia.
* Normalizuje funkcje przewodu pokarmowego.

Kiedy lek ma zastosowanie?

* W leczeniu zespołu jelita drażliwego: -- zaparcia, -- biegunki, -- kolki u niemowląt.
* Refluks żołądkowo-jelitowy.
* Niestrawność -- tylko niektóre postaci.
* Jako przygotowanie przed niektórymi badaniami radiologicznymi.

jolik
a ja Cię jeszcze pamiętam :D i stronki super :) masz śliczne dziecko!

frezja wchodziłam na październikówki i mwkleiłaś świetne zdjęcia małej :D podpisy mnie rozbawiły :D

kurcze ,chyba spory ten post będzie ;)

Karolinnaa - bardzo dziekuję :-) Fajnie, że stronki też sie podobaja ...

Kaśka 76 - ja wiele dobrego słyszałam o tych kosmetykach, niestety trochę za późno ... bo kupiłam już inne kosmetyki i muszę je wykończyć :-), ale jak tylko to nastąpi to napewno kupię oliwkę i płyn do kąpieli z tej serii. Są bardzo delikatne nawet dla alergika ...
Tutaj możesz zapoznać się z produktami tej linii
http://www.bobomarket.pl/x_C_Sz2.html?P=&PND=-1&PZ0=&S7=MARKA&ESID7=27512744
a tutaj przeczytać kilka komentarzy
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,4322.0.html

Witam,

Kasia mialam mydelka tej firmy - mydelko jak mydelko, roznemialam i akurat najbardziej spodobalo mi sie nivea, ale mam krem - pani w sklepie mi polecila do pupci i rewelka. Nigdy nie mialam problemow, nawet jak Sonia przez tydzien miala ostra biegunke, a jak ma jakies zaczerwienienia, bardzo szybko schodza. Pani w sklepie, powiedziala, ze firma moze i nie za tania, ale bardzo dobra.

Jakos nie umiem sie wlaczeyc do reszty postow.
Pociesze tylko mamy, ktore byly naszczepieniach bola tylko te polio, reszta juz nie jest taka tragiczna, wiem co mowie, bo Sonia to straszna panikara - zawsze mi placze, ale pochwale sie ostatnio nawet nie bardzo.

Pozdrawiam,

Co do kosmetyków, to my używamy: mydełka, kremu, chusteczek i oliwki Bambino. Jestem BARDZO zadowolona, no i koszty też są nieduże. Ostatnio kupiłam krem NIVEA na każdą pogodę i też jest dobry (bez wody), choć już droższy (ok. 11 zł). Mam Synka i słyszałam, że kąpiele w płynie z oliwką nie są wskazane. Powód? Uwaga! (wybaczcie ten temat :)) Oliwka może zbierać się pod skórką na siusiaku i powodować podrażnienia. W końcu mycie mydełkiem, a później oliwkowanie nie powoduje dostania się "tłuszczu" pod tę skórkę. W ogóle lekarz zabronił mi jej w ogóle ruszać. Pytałam kiedyś, bo moja kumpela czyściła siusiaka swojemu synkowi odsuwając skórkę, co było powodem straszliwego płaczu Malucha. A poza tym jego siusiak pod skórką był obrzęknięty i strasznie zaropiały. Myślała, że to właśnie z powodu kąpieli w płynie z oliwką. Co Wy na to? Nie wiem ile w tym prawdy. Macie jakieś doświadczenia w "tych" :) sprawach?

Jeszcze raz przepraszam za poruszenie takiego tematu.
Az mi wstyd :-[

reklama
Witam,

Beata, zaden wstyd, rzecz normalna - higiena dieciaczkow. Pierwszy raz slysze o kapieli z oliwka, ja tego nigdy nie praktykowalam, zreszta po dwoch tygodniach w ogole zaprzestalam jakiegokolwiek uzywania oliwki, a zaczelam kapac z maka ziemniaczana - duzo fajniej dla mnie i efekty lepsze (ciemienucha zniknela).

Ja z Bambino nie mam najlepszych wspomniej, mialam wlasnie te oliwke i niepodobala mi sie, bo bardzo tlusta, a i Sonia miala czerwona pupcie. Ale na mydlo nie narzekam, nawet fajnie pachnie.

Dzis mialam kolede. Zawsze wchodza pierwsi ministranci spiewaja kolede i wychodza - czekaja na klatce na ksiedza - Sonie wmurowalo, jak zadko, a jak wszedl ksiadz, to oczy zrobila takie wielkie, usiadla na kanapie i nawet nie drgnela - w zyciu jej takiej grzecznej nie widzialam...

Pozdrawiam,

Do góry