reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
No Justysia, no Justysia....mowę mi odjęło!!!!!!!
Zdjęcia są SUPERSUPERSUPER!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak::tak:
"Ładowanie akumulatorków" i zachód słońca- bosssssskie.....:-)
A ta zjeżdżalnia do wody to świetny pomysł...jak sie kiedyś wybiorę do Chorwacji, to pozwól że wykorzystam......:happy2:
A to się nazywa spinacz......koleżanko....:-p:rofl2::-)Ale może być i agrafka:rofl2:Po takiej sesji- dla Ciebie wszystko :-):-D:-p...

Sandros- takie łóżko to odwieczne marzenie mojej starszej pociechy....Jak jej pokażę (bo teraz siedzi u babci) to z pewnością będą okrzyki radości... Bardzo fajne. I nie mogę uwierzyć, że sami zrobiliście....

Luczynka- jak patrzę na Oliwcię, to jakbym Darię widziała.. Ona też się tak spieszyła do chodzenia :-D A co do wagi- to Twoja pociecha waży już więcej niż Martynka... :tak::-)

Basienkaw- witam Cie bardzo serdecznie, bo jeszcze nie miałam okazji (z powodu Justy, oczywiście ;-):-p:rofl2:) Śliczna z Ciebie mamusia...:-)

Oliwka- a już myślałam, że się rozdwoiłaś.....Ta końcówka to się ciągnie, prawda?
Rodzisz z mężem?

Monysia- u mojej teściowej 4 lata temu wykryto raka żołądka.... złośliwego:-(.
Miała ciężką operację, co w jej wieku wiązało sie z ryzykiem. Ale opłaciło się - nie ma żadnych przerzutów !!!!
Wszystko zależy od zaawansowania raka i myślę sobie, że w dużej mierze od psychiki. Wspieraliśmy ja bardzo... nie pozwalaliśmy się załamać....miała siłę żeby walczyć. Trzymam kciuki, żeby Twój tata miał taką siłę....

Mmm- ale się cieszę, ze się odezwałaś. Tym bardziej, że następny raz to może być za pół roku...:-p;-):rofl2::-pA Grzesiu to dzielny chłopiec....
Tak sobie myślę, że ja to jednak jestem nadopiekuńcza....:zawstydzona/y:pierwszy raz Darię zostawiłam na noc jak miała ....:zawstydzona/y:....lat :zawstydzona/y:.....5? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Karolina- czerwona kartka...trudno....;-)
Za to, ze nam nie chcesz pokazać Lenki....:tak:Ani nie informujesz co u niej słychać....
Że już nie wspomnę o spotkaniu..... Skasował Ci się mój numer???? Czy co?????:wściekła/y::wściekła/y::angry::wściekła/y::wściekła/y:

A propos spotkania- Justa dziękuję za zaproszenie na urodziny Liwutka, ale jeszcze nie wiem czy będę....W razie czego poproszę o adres na GG....

Spotkałam się ostatnio z Izą- ale Karolka już duża!!!!! :-) I jak się razem z Martynką fajnie bawiły (w podawanie przedmiotów i rozdrabnianie chusteczek higienicznych....:-D)

A my w niedzielę wyjeżdżamy nad jeziorko (na tydzień, więc proszę zatęsknić:rofl2:)
Już się cieszę- las, jezioro, czyste powietrze.....:-)
Oby nie lało... W zeszłym roku trafiliśmy na jedyny deszczowy tydzień podczas całego upalnego lata, więc .....historia nie może się przecież powtórzyć....:-):-p:happy2:

Miłego dnia!!!!!

P.S. Chciałam wkleić zdjęcia, ale mi się już w poście nie zmieszczą.... ;-)

reklama
jejuuu jejuuuuuu ale WY się wczoraj rozpisałyście....
Dzięki mmm za miłe słowo, chociaż Ty o mnie pamiętasz ;-);-);-):tak::tak::tak:
A Ciebie to juz dopiero dawno tu nie było!!!!
oliwka skurcze porodowe brzuszne: zaczynają się w okolicy podbrzusza, takie jak miesiączkowe jeżeli takowe miałaś, tylko mocniejsze ...a masz podobne?? trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!!!!!!

Monysia brzusiorek masz śliczniusi,bądź spokojna i dbaj o siebie i dzidziorka, wiem że może łatwo mi się to mówi, ale nic nie pomożesz tacie jak bedziesz sie stresować, trzymam kciuki za powrót d zdrówka Twojego taty...

Justynko piękne zdjęcia, no pięknie się zmobilizowałas no no....a gdzie byliscie w tej chorwacji??? jejuuu jak ja kochom ten kraj i bałkany w ogóle są cudne!!! niedługo nasze wakacje i tez tam sie wybieramy...jejuuu juz nie mogę się doczekać

Luczynka dzielną masz dzidziurkę i taka pokaźna jak na swoj wiek ;-);-)a z tym dietkowaniem jest nas juz wiecej, ja tez od pewnego czasu z tym byłam na bakier, probowałam nawet z Vitalia.pl - Twoja indywidualna dieta, diety odchudzające jakoś nie przyniosło to efektu w moim przypadku, za to Michalina, kumpela z Łazisk, zeszczuplała dużo, około 8kg.. lecz rozłożone w czasie to było gdzies na 2 miesiące.. Ja osobiscie zmieniłam wiele złych przyzwyczajeń takich jak jedzenie obiadku z meżem po 18 :crazy::crazy:, nie jem białego pieczywa, kupuje takie z ziarnami różnego rodzaju,pije duzo wody ale w małych porcjach, owocki, jogurciki z umiarem, chude mięsko:-):-):-) mam nadzieje, że przyniesie to jakis efekt, jem równiez BIO-CLA i do tego jeszcze zaczęłam pić ocet jabłkowy z mineralką i miodem na czczo.. wg opini ktorych sie doczytalam to jest zdrowy, zawiera duzo mikroelementow, działa oczyszczająco z toksyn....podobno nie mogą go pic ludzie z problemami zołądkowymi, ja przed piciem tego octu miałam zgagi, obecnie nie mam z tym żadnych problemów, przynajmniej na razie..:tak::tak::tak: ale się rozpisałam...acha no i cwiczonka w małych 10min porcjach ale podobno skuteczne, zobaczymy:-):-)
Trzymam za nas kciuki bardzo mocno!!!!

Basienkaw podeslij link z tym Twoim odchudzaczkowym blogiem, chetnie podczytam jak to zrobic zeby schudnąc 14kg...;-);-) jejuuuu to moje marzenie schudnąc tyle...
Moj Macko bidulek pogryziony przez komary oczywiscie w policzuś, wygląda jak pulpecik jednostronny...tylko jedno ukąszenie..smaruje go podobną maścią do fenistilu (dla dzieci) i troszkę opuchlizna schodzi do tego clemastyne mu podaje raz dziennie... normalnie świnia komar....:wściekła/y::wściekła/y: aż strach sie bać jak cos innego nie daj Boże zeby go użarło...:-(
A teraz właśnie narysował słoneczko z usmiechnietą buźką i oczkami, ale ładne że aż chciałabym Wam wysłać fotke ale nie mam aparatu...

Aaaaaa mój mężulek ma dzis urodzinki, więc bedziemy świetować wieczorkiem w kameralnym gronie,:-):-):-) bo cała impreza bedzie w sobote:happy2::happy2:

Trysiu- najlepsze urodzinowe życzenia dla twojego ślubnego!!!!!:-)
A komary to faktycznei świnie!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Żeby na takie małe dzieci się czaić....:angry:
Po co to w ogóle żyje?????

A co do odchudzania, to chyba jedank najlepsze efety dają....ćwiczenia i dieta MŻ (delikatnie mówiż Mniej Jeść:zawstydzona/y:) ....
Jak byłam w liceum to ćwiczyłam 3 razy dziennie po 20 minut i nie jadłam kolacji. Pomogło... Tylko jak się zmobilizować?:sick:

MOkkatko, no właśnie tą dietkę MŻ tez zastosowałam...od dwoch tygodni jak jest tak ciepło to nawet łatwiej wprowadzić ;-);-) superaśne fotki a ten basenik balkonowy to super pomysł, kurcze ja tez to chyba wprowadzę!!! :-):-):-) mamy u tesciow takiego żółwika ale nie bywam tam codziennie, a na balkon styknie miska a dzieciorek ma radochy co nie miara!!!!!:-):-):-)

Bassienkaw ja tez poprosze o tego linka :tak:

Trysiu no to byle w dol z waga;-)obys ie nam udalo :tak:Tyle ze ja mam do zrzucenia 30kg :zawstydzona/y::-(

Oliwka ja CI nie pomoge bo tez mialam bole krzyzowe :wściekła/y:okropienstwo :angry::no: i przez do tej pory mam problemy z lewa nerka bo mnie tak wyjrecilo od kregoslupa :-(Juz niedlugo CI zostalo, tylko 5 dni:-) U mnie tez nic nie zpoawiadalo i bylam pewna ze urodze dlugo po terminie a urodzilam 4 dni przed :tak: Tyle ze i tak bylo to wywolywane bo Oliwos postanowil nie wychodzic sam mimo ze mialam skurcze i rozwarcie :eek:

Mokkatko to ile wazy Martynka? BO moja Olwiia wcale nie jest taka tlusciutka, na wrzesniowkach sa dzieci w jeje wieku ktore waza juz po 12 kg :szok: No chyba ze Twoja Corcia jest nizsza od mojej, no i do tego ona juz przeciez duzo biega wiec szybciej spala. Oliwia przybrala teraz przez poltora miesiaca tylko 300g a corka mojej znajomej przez miesiac 550 :szok:

witam dziewczyny
jestem ze Sląska ale chwilowo, mozna powiedziec, u rodzicow na wakacje z synkiem :)
chce zakupic kzeselko do karmienia, ale tu jakos nie ma sklepow zeby byl wybor
albo ja o takich nie wiem :(
bylam w Plejada Sosnowiec -Exclusive Baby -wybor 2 -ceny drogie
Sosnowiec Zagorze -sklep Kaja wybor wiekszy, ale nie kupilam zadnego
czy jest cos jeszcze w okolicy
jakas hurtownia, sklep itp
Katopwice, Czestochowa moze? Krakow? wiecie cos?
będę wdzieczna za odpowiedz

Luczynko- Martynka waży niecałe 9 kg, a wzrostu ma 72 cm...ale ona zawsze była drobna...:-)

Ewa-Elexi- polecam sklep Bociek w Zabrzu, bo można negocjować ceny jak się trafi na szefa...:-D

A to się nazywa spinacz......koleżanko....:-p:rofl2::-)Ale może być i agrafka:rofl2:Po takiej sesji- dla Ciebie wszystko :-):-D:-p...

no wiedziałam że sie uczepi Pani Nauczycielka :-D a wczoraj ni cholery nie umiałąm sobie przypomnieć słowa spinacz :-D

Trysiu byliśmy na Makarskiej w Draśnicach !!!! A Wy gdzie jedziecie i kiedy ???

Ewa ja tez polecam bocka bo duzy wybór !!!

a co do urodzinek to moze jeszcze Luczynka sie wybierze bo nic nie pisała albo przegapiłam tą kwestię :-D

reklama
Czy któreś z naszych dzieci przechodziło 3dniówkę ???? i czy ta wysypka swędzi ??? i na buzi tez moze być ????

Do góry