reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej no nie pisze bo czasu nie ma maz w domu a nie ma kiedy siasc na dupsku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bylam dzis na zakupach maz zostal na pol dnia z dziecmi no i lecialam na sygnale do domu zobaczyl jak to jest:-D:-D:-D oczywiscie sie nasluchalam ze ile mozna po sklepach lazic i takie tam:-D a dzieciaki faktycznie dzis marudzily Piotrusia bola brzuszek a Milena przechodzi chyba bunt dwulatrka no okropna sie zrobila:wściekła/y::wściekła/y: poszla w poludnia spac z tatusiem to tatus zasnal a ona przyleciala do mamy naszczescie padla przed telewizorem o 19tej Piotrusiowi tez przeszlo (maz zalatwil te kropelki sab simplex) i mozna odetchnac mialam prasowac bo taka sterta sie uzbierala ale juz nie mam sily:no::no::no: zakupy sie udaly kupilam sobie fajna bluzeczke i firanke do jednego pokoju a Milence wyszperalam syukieneczke ze swinka peppa bo ma teraz manie na jej punkcie juz czasem mam dosc bo ciagle tylko by ta bajke ogladala:eek::eek::eek: i kilka innych ciuszkow dla niej bo i ona rosnie w takim tempie ze szok:szok::szok: przerosla swoje rowiesniczki nawet te starsze od niej :szok::szok:
poza tym ropi mi sie palec u lewej reki obkladam ichtolem i riwanolem ale takie sie paskudne zrobilo a tak boli ze ciezko Piotrusia przebrac i cos w domu zrobic dobrze ze w czwartek idziemy z Piotrusiem do kontroli do dermatologa to sie jej zapytam co to:wściekła/y::wściekła/y:

a co do taty to juz nam brak slow oczywiscie wrocil z krakowa spowrotem ale okazalo sie ze lekarze tu u nas zle opisali tomografie lekarz tam dopatrzyl sie guzka w drogach zolciowych a tego nie bylo w opisie 2 m-ce lazenia po lekarzach w plecy i faktycznie jakby mu zrobili ta endoskopie moglby umrzec...kazali mu tu zrobic rezonans i z tym wrocic na szczescie przez jakies tam znajomosci zalatwili rezonans tam w szpitalu w krakowie w czwartek bo nawet prywatnie trzeba kilka dni poczekac a tak bedzie od razu wszystko na miejscu...no i mam nadzieje ze z tego krakowa nie wroci bez diagnozy i ustawionego leczenia bo chemie bedzie mogl juz tutaj brac w rzeszowie...

a ja polecam Lwowska 2 porody i po obydwu bylam zadowolona choc teraz bylo jeszcze lepiej takie zmiany na plus ze bylam mega zaskoczona i zadowolona:-D:-D

milego wieczorku zmykam moze cos poprasuje bo jutro to pewnie znow nie bedzie kiedy bo musze po pity do pracy pojechac a potem maz jedzie do mojego brata z autem bo sie nam centralny zamek zepsul jak dzis otworzylam samochod to mi sie klucz w zamku zablokowal myslalam ze na nogach bede wracac z Ropczyc do domu:-D:-D
paa

reklama
hej laski
u mnie sniegu po pachy wiec ktora ma mało to zaraszam do mnie heeeeee ja ledwo dzisiaj wyjechalam mróz -7 wiec jakos z domu nie chce mi sie wychodzic heeeeeee od jutra maz ma wolne bo beda ciąć drzewo na dach a w sobote zaplanowalismy sobie wypad do kina i restauracji wkoncu nam cos tez sie nalezy heeeee a ze mam przyjedzie bo maksiu w szkole ma dzien babci to mam z kim zostawic dzieci wiec skorzystamy z okazji zeby sie rozerwac

Rena mam nadzieje ze z tata bedize dobrze :)

hej laski!!!

witam w czwartkowy dzien:-)
ale mamy dużo śniegu.moj krystian z tego powodu bardzo zadowolony,a ja nie za bardzo no ale prędzej czy pozniej było wiadomo ze zima bedzie,oby tylko nie trwala to kwietnia.
ja dalej jestem zasmarkana i to najbardziej mnie męczy,węzły chłodnne mam powiekszone ale gardło mnie nie boli
:dry:dziwne to trochę......ważne ze juz nie gorączkuje i ze nie mam dreszczy,łykam rutinoscorbin i biore leki wygrzewające na noc,mam nadzieje ze mi szybko przejdzie i ze dzieci nie zarażę.
mój piotrek był we wtorek na wywiadowce u krystiana i musze sie wam pochwalić ze moj syn super sobie radzi,pani wybral 5 dzieci co najladniej czytaja i w tej piątce znalazl sie moj krystian:tak:bardzo dumna jestem z mojego syna.
teraz złe wiesci......moja babcia jest w szpitalu,lekarze podejrzewają niedotlenienie serca i mózgu:-:)-(nie poznaje ludzi,nie wie kto jest kim,gada głupoty,ostatnią noc zanim poszła do szpitala zaczela chodzic po domu,po zaswiecała swiatła,szukała kapusty bo chciała robic gąłąbki,przewróciła sie wybila trzy palce:-(no masakra jakas.a najgorsze jest to ze ona sama mieszka a teraz lekarz powiedzial ze potrzebuje 24h opieki bo tak już bedzie.kurcze nie mogę w to uwierzyc jeszcze 2 miesiące temu jak mieszkałam u niej(w tedy jak miałam w domu remont)to dobrze sie czuła,nic nie wskazywało że coś bedzie nie tak:-:)-:)-(

a druga zła wiadomość to taka ze mój m wygłupiał sie dzis z dziecmi,alan siedział mu na barana i jakoś tak niefortunnie poleciał na nóżke ze nie może biedaczek chodzic bo płacze ze go boli,niby noga nie jest napuchnięta,paluszkami rusza(wiec złamana nie jest,skręcona chyba też nie)dałam mu teraz ibum przeciwbólowy i zobacze jak nie bedzie poprawy to pojedziemy na pogotowie wieczorem, zrobiom mu przeswietlenie i zobaczymy co sie w tej nóżce dzieje:-:)-(mam jednak nadzieje ze wizyta na pogotowiu nie bedzie konieczna,trzymajcie za to kciuki.

iwicik-kochana tak własnie o tobie dzis myslalam ze jak u mnie tyle sniegu to was pewnie zasypało:baffled:
no i dalej do mnie nie przyjedziesz:-(?a moze jednak jak krzysiek ma wolne to wpadniecie??????ZAPRASZAMY:tak:

rena-mam nadzieje że diagnoza dla twojego taty będzie dobra.trzymam kciuki

o matko a co tu takie pustki:szok::szok::szok::szok:!!!!!!!!

hej!!!

witam w piątkowy dzien,matko ale dzis w nocy w rzeszowie był mróz:szok:termometr pokazywał -20*teraz temperatura spadła i jest na plusie słoneczko swieci aż sie chce z domu wyjsc w taki dzien.
ja od rana na pelnych obrotach,musiałam posprzatac całą góre u teściów,obiad zrobilam,poprasowałam i teraz odpoczywam bo dzieci spią wiec mam luz.
;-)
krystiana nie ma jeszcze ze szkoły bo zapisalismy go na siatkę(ciekawa jestem czy będzie zadowolony)

no i po spokoju własnie słyszę mikołaja jak mnie woła
:sorry:

pozdrawiam:happy:

Aylin, no ciekawe czy się nie spotkałyśmy :) Ja kolejne wizyty mam 14lutego i potem w marcu także raczej się mijamy... A Szklarczyk spoko gość, szarmancki i miły. Chociaż czasem denerwuje mnie że w kółko powtarza to samo (macica rozciąga się jak piłeczka... trzeba łykać magnez...) no i czasem zastanawiam się czy nie bagatelizuje pewnych spraw. Na szczęście u mnie narazie wszystko jest ok, także sprawdzać jego czujności nie muszę ;):p

Iwcik, taka zima a wy będziecie cięli drzewo na dach? Nie utoniecie w zaspach? :)

Lidka, a babcia Twoja ile ma lat? Tak praktycznie z dnia na dzień takie wieści... A Alan jak z nóżką?

Ja dzisiaj byłam u nas na budowie od rana i pooglądałam sobie ostatnie zmiany - już cały dom jest pomalowany (ściany), tapety w dwóch pokojach mamy i dzisiaj zaczęli podłogi układać. Jak dobrze pójdzie to jutro skończą. A jak nie to na przyszły tydzień. Wróciłąm mega zadowolona bo wszytstkie kolory wyszły super, nawet podłoga do której nie byłam przekonana - jak zaczęli układać to nie wygląda źle. Poczułam że to wszystko już tak blisko, jestem taka szczęśliwa!!! Jeszcze żeby dzidziusia szczęśliwie donosić i będzie cudnie :) W niedzielę pojedziemy pokupić mi już jakieś rzeczy do szpitala i popatrzeć za różnymi rzeczami dla dziecka i do domu. Nie wiem ile zdążymy pooglądać bo ja na całodziennie zakupy już sie nie nadaje ale myślę że coś pokupię. A jutro mam egzamin także zasiadam do nauki - trzeba te studia skończyć nareszcie! ;)

Aaaa dziewczyny! W środę wieczorem byłam u siostry mojego kolegi na sesji zdjęciuowej! :D Taką brzuszkowa sesję sobie zrobiłam - część fotek to takie prawie akty:p owinięta tylko w jakies prześcieradła czy materiały - bardzo sexy ale ze smakiem. Będzie miał mąż prezent walentynkowy! A ja super pamiątkę na lata :)))

Ostatnia edycja:
Kochaneczka super takie prace na koncówce juz to nie dziwie sie ze zakupy beda cieszyc , no a z drzewem to tylko czekali na mróz bo tak im najlepiej wyciagac drzewo bo to na skarpie wiec korzystaja :)

Lidka u ciebie dzisiaj w dzien na plusie to ja mam -15 auto rano mi nie zagadało heee maks miał wolne przymusowe no niestety heeeeeeee maz wrócil to cos tak porobi,l i odpaliło poszli do lasu no i 10 sztuk jodełek ucieli wiec spoko jutro kolejne poleca heeeeeeeeeeeee
po robocie trzeba bylo sie napic heee wiec trzy flaszeczki poszly heeeee no a jutro idziemy z mezem do kina na sztos 2 wiec mysle ze miło jutro bedzie heeeeeee

heja laski u mnie tydzien robotny to nie ma kiedy nawet napisac:-D:-D Milenka spi Piotrek marudzi troszke i nie ma zamiaru spac:-D:-D:-D naszlo mnie dzis na pizze wlasnie sie piecze bo maz mi gledzil ze kupilam specjalna miske i sie marnuje:-D:-D:-D to niech ma nie bedzie mi juz marudzil:tak::tak: poza tym w czwartek Milenka znow wymiotowala no zwariowac mozna a wczoraj wieczorem zaczela plakac ze ja pupa i brzuszek boli wiec podejrzewam robaki zwlaszcza ze rozmawialam z kuzynka ona jezdzi do pediatry prywatnie do Boguchwaly i chcialam namiary do tej lekarki bo zaden lekarz nie wiedzial co jest jej synkowi dopiero ona stwierdzila robaki a Milenka ma takie same objawy suchy kaszel rano wymioty wieczorem bol brzucha i pupy...wiec musze w poniedzialek isc znow do lekarza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: poza tym Piotrusiowi paluszek sie zagoil lekarka mowila ze bedzie mial ladny paznokiec jak mu ten zejdzie bo na razie to ma taki miekki i nierowny no i ogladnela przy okazji moj palec i dostalam silne tabletki zeby znow go nie zarazic 8 marca mamy sie zglosic obydwoje do kontroli bardzo fajna ta pani dermatolog jakby kto potzrebowal to polecam bo ona tez w rzeszowie przyjmuje Anita Kozieńko-Jóźwik sie nazywa...

Milenka mnie kiedys rozwalila jak nie chciala spac wiec jej mowie ze mama bedzie plakac jak sie nie polozy a ona sie przytulila i mowi do mnie mamusiu nie placz kocham cie:-D:-D:-D:-D a do piotrusia ciagle sie przytula i mowi kocham kocham:-D:-D

tatowi zrobili rezonans w krakowie i czekamy na wyniki trzeba ok tyg czekac a i tak szybciej maja byc bo normalnie to poltora tyg...

zmykam bo mi sie pizza spali paaaaaaaaaaa

Rena no to suer ze sie wkoncu udało tacie zrobic te badanie , a jezeli Milennka ma robaki to wystarczy ze poprosisz lekarz arodzinnego o lekarstwo na robaki bo bez recepty nie kupisz i dasz trzy dawki w odsteie co 14 dni i bedzie po kłopocie moja lenka tak dostala zapobiegawczo , a kumpela moja ma trzy córki i ona to wogóle raz na rok daje jedna dawke i nie ma problemu :) oj izze tez bym zjadla :)

Iwcik mialysmy owsiki na jesieni zeszlego roku nawet 2 razy dostala tym razem podejrzewam ze to moga byc inne paskudztwa bo skarzy sie na bole brzucha nawet mowi ze ja glowa boli, wymiotowala i czesto mowi ze jest jej zimno mimo ze w domu cieplo oczywiscie pupa tez ja boli rusza nia tak jak przy owsikach jest niespokojna i marudna no i zaczela gorzej jesc no i ten suchy kaszel rano...zobaczymy jutro co nam lekarz powie...

reklama
Cześć dziewczynki,
zimno jak diabli, nic mi się nie chce a w pracy trzeba siedzieć. Wykurowałąm sie ale coś ni do końca.

Koachaneczka a do kiedy chodzisz na szkolę rodzenia? Ja pewnie tak końcem lutego dopiero zaczne.

Do góry