reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusiu, co dziś dobrego zjemy ?

Ja tez jem normalnie troche uwazam ze smazonym, jako cos zjem nie tak to jeszcze czasem ja gazuje, ostatnio po kalafiorze sie meczyla troche ale puscila sobie baki i potem spala.

reklama
Mnie dzisiaj naszla ochota na makaron z potartym zoltym serkiem i do tego kefir. :tak: :-) Mmnnniamm. Ale bedzie obiadek.
Mam juz dosyc miesa i ziemniakow, bllleee..

mój synek ma 4 misiące i cały czas nie wiem co powinnam jeść.Do tej pory jadłam wędliny i sr zółty ale okazało sie że ma skaze białkową i teraz już wogóle nie mam co jeść lekarz kazał wykluczyc nabiał i jajka .Warzyw i owoców niw wolno to co mi pozostało prosze o pomoc i jakies przepisy bb22@interia.eu

bb225 mamy juz watek na ten temat : "Mamusiu, co dziś dobrego zjemy ?" poszukaj sobie tam, a jak nie to napewno dziewczyny cos na tamtym watku Ci podpowiedza.

a dlazcego nie wolno ci jesc warzyw i owocow?
powinnas unikac mleka kroweigo i ego pochodnych oraz jajek kurzych ale mozesz jesc przepiorcze......z owocow nie wolno cytrusow( uczulaja) a z warzyw to kapusty fasolki i grochu musisz sparwdzic jak zareaguje dziecko na swiezy ogorek ale moze to tylko ojawic sie kolka i niczym wiecej....... no i miesa bardziej gotowane lub pieczone niz smazone.........a i przy skazie nie wolno cieleciny jesc i niektorych ryb

ja tez przechodzilam przez saze i da sie przezyc:tak:

Ja mogłam jeść tylko: drób, królika, ziemniaki, marchew, dynię, ryż, kaszę, masło roślinne no i pieczywo pszenne albo żytnie. I tyle. Lekarz zabronił mi nawet dodać pietruszki do zupy o wegecie czy tym podobnych ulepszaczach nie wspominając. Być może trochę przesadzał ale stosowałam się do jego zaleceń.

Dziewczyny czy wasze maluszki tez mniej jedza w te upaly? bo moja ostatnio strajkuje z jedzeniem potrafi wciagnac 200 ml jakiegos dania obiadkowego ale mleka to tak jej nie za bardzo pasuje pic. Budzi sie w nocy i wypija 210 i po kolo 17 210 kaszki do etgo obiadek okolo 14 a tak to czasem zje 80 kolo 11 a na wieczorne karmienie o 20 to juz wogle nie dtrzymuje i przesypia, nawet probowalam ja obudzic i nie wuyszlo O_O

reklama
Do góry