reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

z tortem nie doradzę, my zamawiamy u znajomej, ale to takie domowe, sa pyszne ale ta pani jest teraz chora więc nie podam namiarów :-(
na urodziny zamawialiśmy w cukierni nugat, wyszedł okropnie słodki i ciężki, koszt 50 zł ale tylko dla tego, że po znajomości.
sprawdź w najbliższej cukierni po co szukać daleko tego co może jest całkiem blisko :-D

Ja zaraz idę po młodego do przedszkola, bałam sie odprowadzenia, boje sie odbioru, hahahah panikuję bardziej niż on :-) :-D Zobaczymy czy jutro będzie chciał wstac i iść :-)

P.S Takhisis ( trudne słowo jak kopytko :-) ) dawaj namiar na knajpę może sie przydać :-) nie koniecznie przed chrzcinami :-)

reklama
Gdzieś w wątku były namiary na babkę co robi fajne torty z Bielan. Tylko trzeba troszkę poszperać.

Felidae mój młody też wczoraj wyruszył do przedszkola :) I jak wrażenia? Chciał dziś wrócić? Z Kacperczakiem zero problemu.

Dzięki dziewczyny:)

Marma...szukałam już wcześniej,bo kojarzyłam,że ktoś kiedyś dawał namiar...ale był to tylko link do jej tortów na allegro...a,że teraz tej aukcji już nie ma to nic nie mogę podejrzeć.

Jeśli chodzi o miejsce, w którym robię obiad...to znajduje się na Odrzańskiej i nazywa się Kurna Chata:) Restauracja Kurna Chata. Restauracje: Wrocław i Jelenia G

Marma
na szczęście zero problemów,
tylko leżakowanie mu nie podeszło i łapał motylki kurzowe z kolegą skacząc po leżaku. Dziś dostał pieska i może będzie lepiej w tym względzie, jak nie to trzeba będzie go odbierać przed spaniem. w sumie lepiej żeby nie spał bo jak sie go budzi to normalnie q-rwiki ma w oczach i jest agresywny więc lepiej żeby go nie zmuszali, powinni odseparować dzieci które śpią w dzień od tych które już tego nie potrzebują.
bo szkoda mi obiadków z dziećmi będzie ładniej jadł niż w domu :-0
aja chcę na GRZYBY buuuuu a tu pogoda paskudna wzięłam urlop i nici z wypadów grzybowych :-(

No i u nas problem ze spaniem. Tak towygląda że drzemka jest między 11;30 a 13 a pomiędzy 13 a 14 obiad. Kacperek powinien się przespać pomiędzy 12-13 takok 1,5h. Z jednej strony dzieci które chcą spać idą do innego pokoju a dzieci które nie chcą do innego. I teraz mi zależy aby Kacper zostawał na obiedzie ale w tym czasie powinien się zdrzemnąć. Chyba zrobię tak że będę go zabierała o 14 po obiedzie i do domu na drzemką. Może się przyzwyczai. A masz kogoś kto by ci małego z przedszkola wcześniej odbierał?

Marma u nas nie ma problemu na szczęście w tym względzie. Mąż piekarz pracuje na nocki, więc do 12 już odeśpi i może spokojnie młodego odbierać, ale Dziś już było lepiej bo Michał zasnął:-) pani zagroziła, że za skakanie będzie kara i jak się odwróciła to mój chłopiec padł i zasnął :-) w tempie ekspresowym, Je jak w domy czyli tyle o ile :-) oby przeżyć hahaha i tak jakoś leci to dopiero drugi dzień :-) a pogoda do luftu :-(

Oj pisze bo muszę się pochwalić swoją radochą :-)
wyskoczyłyśmy z kumpela do lasu całkiem blisko. 3 godzinny spacer zaowocował......

Załączniki

• IMG_6776a.jpg
    IMG_6776a.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_6775a.jpg
    IMG_6775a.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 32
Hej coś tu tak cicho ....u nas po 3 dniach przedszkola w nocy z piątku na sobotę gorączka...no i przerwa.. nieźle sie zaczyna dobrze, że mam urlop :-)

reklama
cicho, cicho, każdy zaaferowany wrześniem:p
To uściski dla malucha. U nas po 1 3 dniach pojawił się katar, stan podgorączkowy, później kaszel ale jako że ibum pomógł, a dziecko osłuchowo czyste to dałam to trochę na poczet emocji. Pięknie się zaadoptował do żłobka, ale za to ja popołudniami mam małą przylepę, wszystko mama, i zaczął w nocy się budzić i mnie ciągnie do swojego łóżka, i tak do rana muszę przekimać. Każda próba wymknięcia się spełza na niczym.......... A jak z tym u Was???

Do góry