reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Czesc
Ja tez nie wyspana :-D I tez nocny marek....raczej nie chodze spac przed polnoca - bo bym sie z M chyba prawie nie widywala :sorry2:...on wraca zwykle ok. 19, trzeba sie zajac dziecmi, polozyc je spac......wiec zeby troche ze soba jeszcze "pobyc" to dlugo siedze...
A ja dzis zmykam wieczorem do ginki....miala mi w poniedzialek zakladac mirene, ale sie rozchorowala......i teraz nie wiadomo czy jeszcze sie da, bo okres sie skonczyl...No nic zobaczymy ;-)

Ale sie usmiala z tego "lba" :-D
PUSIA, AGNES, NONEK - witajcie :-)
PUSIA - slonko, a moze umowilybysmy sie na jakis probny makijaz slubny? Ja co prawda jeszcze nie jestem pewna czy chce sie sama malowac czy zlecic to wizazystce. Mam troche profesjonalnych kosmetykow i mysle ze w miare sobie dobrze radze......ale jednak fajnie byloby sprawdzic jak bede wygladac jak "wyjde spod pedzla specjalistki" :-p

A to moje chlopaczki - tyle ze zdjecia sa z polowy stycznia, wiec troche stare. Nowe jest to ostatnie - Kuba chcial nakarmic Filipa pieczarkami :sorry2::-D

reklama
anielap - serio - szok - lubi żłobek
dzisiaj Mirek poszedł totalnie zadowolony do żłobka - z 3 bombonierkami - żeby dzieci i panie częstować - bo ma Imieniny - Panie już kombinują jak mu zorganizować dzień - jakieś piosenki typu Sto lat itp

Manka tez bardzo lubila chodzic, rwala pierwsza zawsze do sali.
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta:-).

Aneta no no, juz widze kawalera dla mojej Majerany;-). A Jak patrze na Filipka to az mi sie chce takiego dzidziusia....przynajmniej przytulic i powachac:sorry2:.

A My od dzisiejszego dnia oduczamy się smoka.Obciełam rano smoka ,pokazałam rano Oliwce że smoczek ugryzła myszka :-D i smoczuś ma ałe.Chodziła z tym smokiem,wsadzała go do buzi ale jej wypadał bo duzo obciełam i nie da rady go ssać :-D:-D:-D:-D

Teraz usypianie.Oliwka leży juz od 10min w łózeczku.dałam jej pieluszka i kotka do przytulenia i połozyłąm smoka koło poduszki.Gryzie go z drugiej strony :-D:-D:-DTroszke popłakiwała ale teraz lezy spokojnie.Zobaczymy jak długo bedzie trwało to usypianie bez dydusia :biggrin2:
Musze mieć tylko dużo cierpliwości.I się nie złamać bo w łazience w szafce mam ukryte 2 smoki zapasowe w razie czego :-D:-D:-D:-D ale jej nie dam :no:

Teraz zaczęły sie okropne wrzaski :szok::szok::szok::szok::szok:
coś czuję że będzie bardzo ciężko

Czesc
Ja tez nie wyspana :-D I tez nocny marek....raczej nie chodze spac przed polnoca - bo bym sie z M chyba prawie nie widywala :sorry2:...on wraca zwykle ok. 19, trzeba sie zajac dziecmi, polozyc je spac......wiec zeby troche ze soba jeszcze "pobyc" to dlugo siedze...
A ja dzis zmykam wieczorem do ginki....miala mi w poniedzialek zakladac mirene, ale sie rozchorowala......i teraz nie wiadomo czy jeszcze sie da, bo okres sie skonczyl...No nic zobaczymy ;-)

Ale sie usmiala z tego "lba" :-D
PUSIA, AGNES, NONEK - witajcie :-)
PUSIA - slonko, a moze umowilybysmy sie na jakis probny makijaz slubny? Ja co prawda jeszcze nie jestem pewna czy chce sie sama malowac czy zlecic to wizazystce. Mam troche profesjonalnych kosmetykow i mysle ze w miare sobie dobrze radze......ale jednak fajnie byloby sprawdzic jak bede wygladac jak "wyjde spod pedzla specjalistki" :-p

A to moje chlopaczki - tyle ze zdjecia sa z polowy stycznia, wiec troche stare. Nowe jest to ostatnie - Kuba chcial nakarmic Filipa pieczarkami :sorry2::-D

To widzę że dzieci postanowiły dziś nie dać rodzica pospać :))

Co do makijażu próbnego to nie ma problemu :tak:. Ale Te Twoje chłopaki fajne :)) Kuba się nic nie zmienił no a Filipek rośniej ... ale słodziak

anielap - serio - szok - lubi żłobek
dzisiaj Mirek poszedł totalnie zadowolony do żłobka - z 3 bombonierkami - żeby dzieci i panie częstować - bo ma Imieniny - Panie już kombinują jak mu zorganizować dzień - jakieś piosenki typu Sto lat itp

STO LAT DLA MIRKA :-)

A My od dzisiejszego dnia oduczamy się smoka.Obciełam rano smoka ,pokazałam rano Oliwce że smoczek ugryzła myszka :-D i smoczuś ma ałe.Chodziła z tym smokiem,wsadzała go do buzi ale jej wypadał bo duzo obciełam i nie da rady go ssać :-D:-D:-D:-D

Teraz usypianie.Oliwka leży juz od 10min w łózeczku.dałam jej pieluszka i kotka do przytulenia i połozyłąm smoka koło poduszki.Gryzie go z drugiej strony :-D:-D:-DTroszke popłakiwała ale teraz lezy spokojnie.Zobaczymy jak długo bedzie trwało to usypianie bez dydusia :biggrin2:
Musze mieć tylko dużo cierpliwości.I się nie złamać bo w łazience w szafce mam ukryte 2 smoki zapasowe w razie czego :-D:-D:-D:-D ale jej nie dam :no:

Teraz zaczęły sie okropne wrzaski :szok::szok::szok::szok::szok:
coś czuję że będzie bardzo ciężko

no to trzymam kciuki za odsmoczkowywanie ;-). My na razie odzwyczajiliśmy od smoka ale tylko w dzień ...podczas spania jeszcze się nie odwarzyłam mu zabrać bo wiem że będzie ciężkoooo :baffled:

Udało się Oliwka usnęła bez smoka.Ale darłą sie ponad 30minut.Wziełąm ja na ręce w koncu,przytuliłam a jka się uspokoiła to odłozyłąm do łózeczka.Zaczęłąm spiewać kołysankę i głaskać po główce i przy tm usnęłą dosłownie w niecałe 3 minuty.

Ale ulga,boję się bardziej wieczornego usypiania.Ale skoro raz sie udało to już się nie wycofam.
Ale usnęłą w jednej rączki zaciskała pieluszkę w drugiej obciętego smoka.

A Oliwka to już chyba z 2 miesiące temu nie dostawałą w dzień smoka tylko do spania a teraz powiedziałąm dość i z usypianiem przy smoku.W końcu to juz duża dziewczynka.

Udało się Oliwka usnęła bez smoka.Ale darłą sie ponad 30minut.Wziełąm ja na ręce w koncu,przytuliłam a jka się uspokoiła to odłozyłąm do łózeczka.Zaczęłąm spiewać kołysankę i głaskać po główce i przy tm usnęłą dosłownie w niecałe 3 minuty.

Ale ulga,boję się bardziej wieczornego usypiania.Ale skoro raz sie udało to już się nie wycofam.
Ale usnęłą w jednej rączki zaciskała pieluszkę w drugiej obciętego smoka.

A Oliwka to już chyba z 2 miesiące temu nie dostawałą w dzień smoka tylko do spania a teraz powiedziałąm dość i z usypianiem przy smoku.W końcu to juz duża dziewczynka.

To gratuluje :))
Kacper też już od dawna w dzień nie ma smoka no ale z tym spaniem ... może też zacznę próbować ...tylko tak mi sie nie chce bo to będzie walkaaaa:crazy:;-)

Na początku na pewno będzie się sprzeciwiał, ale warto.ja opiero wygrałam jedna bitwę a co będzie w nocy jak się przebudzi i będzie szukać dyda.trudno trzeba się przemeczyć ,nic nie przychodzi łatwo.A przynajmniej Jka szybko się odzwyczai nie będzie mieć problemów ze zgryzem.:tak:

reklama
Do góry