reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

W przyszłą środę w Pasażu grają "Nie kłam kochanie":-)
Beti to chyba to chciałaś bardzo zobaczyć:-)

Kasiu jak egzamin wewnętrzny?

Ivka z nianią niestety już nieaktualne. Znaleźli małemu już opiekunkę, też po znajomości...:tak:

Pusia jak u ortopedy. Jakie wrażenia z wizyty, bo że wszystko w porządku to przecież wiadomo:tak:;-)

I znów idziemy do kina... Ale się cieszę:laugh2::laugh2::laugh2:

A co u Olci naszej? Aneta, Kasiu macie jakieś wieści? Z Milenką chyba wszystko dobrze. Pewnie gania na uczelnię:blink:

Aneta a jak będą bliźniaki?;-):-):-D Będzie wszystko dobrze. Zobaczysz...​

reklama
tak włsnie to, ale jak pisałam przyszła sroda mi nie pasuje bo mamy nefrologa w kalendarzu, cholewka pewnie już nie będą grali później. ale nefrologa nie moge odwołac bo to ważne.

Udalo mi sie umowic do ginki na wizyte i usg - jestem juz po.
A z endokrynologa dzis zrezygnowalam........
Więc po kolei.....
Ciąża po pierwsze wygląda na młodszą o kilka dni (to jest możliwe bo tak naprawde nie wiem kiedy było dokładnie poczęcie :sorry2:) - jest poniżej 5 tygodnia.
Pęcherzyk widać, coś ginka mówiła ze ciałko żółte też - zarodka jeszcze nie:-(
Poza tym jest coś jeszcze - albo krwiak: i dlatego to plamienie, albo ciąża blizniacza gdzie drugi pęcherzyk został wchłoniety :dry:
Wczorajsze plamienie prawdopodobnie z przeforsowania sie - nie wolno mi podnosić Kubali :baffled: Nie bardzo wiem jak mam to zrobić.....
Dostałam cały arsenał leków - duphaston na podtrzymanie (to tez bralam w ciazy z Kuba), nospa i jakies jeszcze czopki rozkurczowe. Jeszcze sie zastanawiala ginka nad zastrzykiem z progesteronu ale w koncu zrezygnowala.
No i tyle......
Kolejne usg 7.04, potem 24.04 i 15.05................
Mam nadzieje ze dzidzia zacznie sie normalnie rozwijac.......

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a na pewno będzie:tak:

W przyszłą środę w Pasażu grają "Nie kłam kochanie":-)
Beti to chyba to chciałaś bardzo zobaczyć:-)

Kasiu jak egzamin wewnętrzny?

Ivka z nianią niestety już nieaktualne. Znaleźli małemu już opiekunkę, też po znajomości...:tak:

Pusia jak u ortopedy. Jakie wrażenia z wizyty, bo że wszystko w porządku to przecież wiadomo:tak:;-)

I znów idziemy do kina... Ale się cieszę:laugh2::laugh2::laugh2:

A co u Olci naszej? Aneta, Kasiu macie jakieś wieści? Z Milenką chyba wszystko dobrze. Pewnie gania na uczelnię:blink:

Aneta a jak będą bliźniaki?;-):-):-D Będzie wszystko dobrze. Zobaczysz...​

Byliśmy u ortopedy. Kacper zadowolony:) podobało mu sie USG gadał do pana doktora. Doktor mówi że jest wszystko dobrze ale żeby na noc zakładać dwie pieluszki (bo jeszcze minimalnie brakuje do całkowitego rozwoju bioderek tak jakoś powiedział). Mówił że jak poruszał nogami tak na boki to jest wszystko dobrze wiec nie ma sie czym martwic i do kontroli za 6 tygodni.

dziewczyny czy nie macie pożyczyc albo odsprzedac monitora oddechu dla dziecka? kolezanka potrzebuje pilnie, bo jest z córka w szpitalu i jej nie wypuszcza jak tego urzadzenia nie bedzie miała, a musi miec bo dziecku grozi śmierc łóżeczkowa i przez miesiąc musza monitorować córeczke.

Beti77 niech koleżanka zajrzy na tę stronę
Monitor Oddechu Babysense - Sprzeda

:tak:Ja napewno póki co...:tak:
A Szymonek... Hmmm... póki nie zobaczysz to się nie dowiesz;-):-D
Ale nie martw się na zapas...:tak:

Nefrolog mamy na 10.40 może się wyrobie i wpadne, bedziemy w Korczaku w poradni, chciałabym zobaczyc ten film, spróbuje się wyrobic, ale nie obiecuje.

irmaa przekazalam kolezance dzięki bardzo:)

reklama
Ja się nie martwię na zapas :-) Nigdy się zresztą nie martwiłam :-)

A napisz ile tam zazwyczaj jest ludzi?

Licząc tylko dorosłych to czasami 10, czasem jeszcze mniej. Ale byłam raz zaskoczona bo było tak ze 16-18osób. Chyba zależy co grają;-) Raczej furorę robią polskie filmy ze względu na brak napisów.:tak:

Do góry