reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Dziewczynki a powiedzcie mi , czy jezeli dziecko rodzi sie na terenie Niemiec , rodzice są Polakami to jakie ma obywatelstwo? Jak wyglada opieka podczas ciazy u naszego zachodniego sasiada? Moze mamy z Niemiec pomoga :)

reklama
Witam wieczornie,

Jestem padnięta, okna umyłam, pranie zrobiłam i jeszcze porządki w szafkach, mąz mi powiedział ze jakiegos natchnienia dostałam.

LELEK - czekamy na informację.

Tęskni się za babyboom. :-):-):-):-):-):-):-)

Jak zwykle duzo naprodukowałyscie, jutro was doczytam:):-):-):-):-)w dodatku znowu net mi szwankuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam wieczornie,

Jestem padnięta, okna umyłam, pranie zrobiłam i jeszcze porządki w szafkach, mąz mi powiedział ze jakiegos natchnienia dostałam.

LELEK - czekamy na informację.

Tęskni się za babyboom.
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Jak zwykle duzo naprodukowałyscie, jutro was doczytam:)
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
w dodatku znowu net mi szwankuje
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif

a masz może jeszcze jakieś resztki sił??? Wpadłabyś do mnie!!!! U mnie aż się prosi o porządki!!! a ja co?? zamiast posprzątać siedzę na bb!!!!!

Wika ja zawsze sprzatam w piątek z rana :) :) szkoda mi marnowac weekendu tym bardziej , ze my bardzo towarzyscy jestesmy i zazwyczaj gdzies jezdzimy ... Ten weekend bedzie spokojniejszy bo mały jeszcze kaszle. Odwołalam nasze zajecia basenowe jutro , bo wole zeby sie wykurował

Dziewczynki a powiedzcie mi , czy jezeli dziecko rodzi sie na terenie Niemiec , rodzice są Polakami to jakie ma obywatelstwo? Jak wyglada opieka podczas ciazy u naszego zachodniego sasiada? Moze mamy z Niemiec pomoga :)

Jezeli rodzice sa Polakami to dziecko ma obywatelstwo polskie, jezeli malzenstwo jest mieszane, to wowczas dostaje dwa obywatelstwa, tak jest wlasnie u nas. A opieka jest taka sama, jak w przypadku rodzacych Niemek. Opieka jest wspaniala od poczatku do konca. Nie placi sie za porod rodzinny, maz moze przenocowac z ciezarna zona i dostanie zarelko. Wszystkie badania comiesieczne ma sie za darmo, bo kasa chorych za nie placi, wiec mocz, krew itd. usg genetyczne ze skierowaniem rowniez wykonuja za darmo. W szpitalu sa pokoje tylko dwu lub jednoosobowe. Jedyny, co potrzebujesz, sa Twoje dokumenty, reszte Ty i Twoje dziecko dostajecie w szpitalu od ubran po pampki:tak: Po porodzie przychodzi do Ciebie codziennie polozna i pomaga, informuje, bada dziecko. Przychodzi tyle czasu, ile jej potrzebujesz. Szkola rodzenia i gimnastyka poporodowa jest rowniez gratis.

Martolinka- ja właśnie jakos się tak nauczyłam, ze sobota jest od sprzątania... ;( w tyg. po pracy nie mam już siły na sprzątanie wiec odwlekam wszystko do soboty.....

Aga chyba się przeprowadzę do Niemiec. :tak:Warunki macie tam superaśne!!!!!!!!!

Jezeli ciezarna nie pracuje, to powinna byc ubezpieczona przez meza, tzw. ubezpieczenie rodzinne. Nie wiem, czy takowe jest w Pl.

reklama
Dziewczyny wpadłam życzyć Wam udanego weekendu.
Ja jutro z ranka lecę nad morze czerwone :-D:-D:-D:-D:-D

lelek - napisz co tam u Was, tęskniłyśmy.

phoenix - no trochę się pomyliłam ,ale po tym jak napisałaś jakie sufity macie wysokie obstawiałam że to kamienica:-):-)

idę pobiegać i spać, bo ja jeszcze jutro do pracy.

Buziaki , dobranoc

Do góry