[FONT="]Pączki mięsne z ananasem[/FONT][FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]1 kg mięsa mielonego Mięso dokładnie zagnieść z jajami.[/FONT]
[FONT="]2 jajka Cebule obrać, pokroić w drobną [/FONT]
[FONT="]2 średnie cebule kostkę i dodać do mięsa. Przyprawić[/FONT]
[FONT="]4 czubate łyżeczki soli solą, pieprzem i ketchupem. Plastry[/FONT]
[FONT="]2 szczypty pieprzu ananasa odsączyć i osuszyć na [/FONT]
[FONT="]2 łyżeczki ketchupu papierowym ręczniku. Każdy plaster[/FONT]
[FONT="]16 plastrów ananasa tak obłożyć mięsem aby było widać[/FONT]
[FONT="](z puszki) jego zew. Brzeg. Mięsne pączki [/FONT]
[FONT="] ułożyć na grillu posmarować je olejem [/FONT]
[FONT="] Piec 6-8 minut.
[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
Wieprzowy gulasz z korniszonami
[FONT="]1kg mięsa gulaszowego Mięso pokroić w kostkę posolić i [/FONT]
[FONT="]4 łyżki oliwy posypać pieprzem, oprószyć mąką [/FONT]
[FONT="] i smażyć na rozgrzanym oleju.[/FONT]
[FONT="]3 łyżki mąki Gdy mięso się zarumieni przełożyć[/FONT]
[FONT="] 1 cebula je do rondla. Na patelnie wrzucić [/FONT]
[FONT="]20 dag ogórków kiszonych pokrojoną w grubą kostkę cebulę.[/FONT]
[FONT="]2 łyżka musztardy Gdy cebula się zeszkli przełożyć [/FONT]
[FONT="]sól, pieprz do rondla z mięsem. Całość zalać wodą[/FONT]
[FONT="]2 łyżki masła do połowy wysokości mięsa. Dodać listek [/FONT]
[FONT="] laurowy, dusić pod przykryciem do [/FONT]
[FONT="] miękkości. Po zakończeniu duszenia dodać [/FONT]
[FONT="] musztardę. Dokładnie wymieszać i dodać [/FONT]
[FONT="] ogórki pokrojone w plasterki.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
Chili con carne
[FONT="]2 cebule Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek [/FONT]
[FONT="]3 ząbki czosnku drobno posiekać. Paprykę pokroić [/FONT]
[FONT="]1 czerwona papryka w kostkę. Wszystko wrzucić na patelnie[/FONT]
[FONT="]3 łyżki oleju i podsmażać na oleju cały czas mieszając.[/FONT]
[FONT="]60 dag mięsa mielonego Dodać mięso, fasolę, kukurydzę, sok,[/FONT]
[FONT="]30 dag kukurydzy z przecier pomidorowy i ketchup, dodać [/FONT]
[FONT="]puszki przyprawy, dokładnie wymieszać.[/FONT]
[FONT="]20 dag czerwonej fasoli Przykryć i dusić przez 30 min. [/FONT]
[FONT="]z puszki na małym ogniu.[/FONT]
[FONT="]5 dag przecieru pomidorowego [/FONT]
[FONT="]½ szklanki pikantnego [/FONT]
[FONT="]soku pomidorowego [/FONT]
[FONT="]3 łyżki pikantnego [/FONT]
[FONT="]ketchupu [/FONT]
[FONT="]szczypta ostrej papryki [/FONT]
[FONT="]mielonej [/FONT]
[FONT="]sól, pieprz [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
Kurczak w cieście
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]10 udek z kurczaka Udka podzielić na mniejsze kawałki, [/FONT]
[FONT="]sól, pieprz, chili natrzeć solą, pieprzem i chili. [/FONT]
[FONT="]25 dag mąki pszennej W misce wymieszać obie mąki.[/FONT]
[FONT="]25 dag maki kukurydzianej Dodać sól i szczyptę chili.[/FONT]
[FONT="]3 jajka Jajka wbić do miski z mąką dodać [/FONT]
[FONT="]szklanka wody wodę i starannie wymieszać. Ciasto[/FONT]
[FONT="]10 łyżek płatków kukurydzianych powinno mieć konsystencję gęstej [/FONT]
[FONT="]olej śmietany. Do miseczki włożyć lekko[/FONT]
[FONT="] pokruszone płatki. Kawałki kurczaka [/FONT]
[FONT="] najpierw zamaczać w cieście, później [/FONT]
[FONT="] obtaczać w płatkach. W garnku [/FONT]
[FONT="] rozgrzać olej. Smażyć na złoty kolor. [/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Wszystkie oczywiście sprawdzone, najbardziej polecam chili con carne, do tego bagietka pokrojona w plastry posmarowana masełkiem czosnkowym, podpieczona w piekarniku mmm.. pyszota :-)
[/FONT]
[FONT="] [/FONT]