reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

witajcie

Bunny - mały dziś kończy 4 miesiące i na te okoliczność byłam z nim rano zważyć go i zmierzyć - waga 8200g i 65cm. I po kim to?????

reklama
Witajcie piątkowo :-)

Wiecie , że w lidlu są już świąteczne Mikołaje? poszaleli
U nas już od 2 tygodni są robione w sklepach wystawy świąteczne a obok zaraz halloween <szok>
No jakby nie było za dobre 2 miesiące mamy święta :-D

Kwiatuszku powodzenia na wizycie kontrolnej:)
Wika współczuję...ehhh

Hej laseczki
Wczoraj już nie miałam sił napisać, padłam jak długa.
Dziś z kolei z nowymi wieściami przychodzę. Kilka minut temu wróciłam z wizyty no i w sumie z jednej strony radość ponieważ jak to lekarz powiedział jestem jedną nogą w szpitalu, rozwarcie na 1,5cm ale co z tego kiedy skurcze nieregularne. Dostałam 3 nakazy:
-chodzić, cały czas chodzić
-stymulować brodawki
-gwałcić męża 3x dziennie
do końca tygodnia mała powinna być już z nami. Jeżeli jednak skurcze się nie wyregulują 12 do szpitala na wywołanie.

Hello

Ja zyje, rzadko lapa wlaczam a gdy już to robie to nie ukryje, ze sobie gram:cool2:

Wika, ale się porobilo. Starosc nie radosc:-p:-D:-p, ale na serio to przeogromnie wspolczuje, bo ciezko Ci przy dzieciach zapewne. Rodzina pomaga? Maluch ma ok. bioderka, a Ty sobie jakos poradzisz z miednica.

Rozczochrana az trudno cos w ogole napisac. Cycek jest, brak nowotworu - to najważniejsze. Jak było tyle zlych rzeczy to teraz tylko dobre musza być, innej możliwości nie ma:tak:

Lazurowe wróciłaś do gry :-D:-D:-D &&&&&&&

Calogera przytulam

Trina może mala jak moja wstanie od razu, przeciez raczkowac nie musi;-)

:szok: Katrina czym malucha karmisz? Jakies mieszanki sterydowe czy co:-D:-D:-D sliczny:-)

Bunny, przezyjesz, co masz zrobic, takie zycie. Maz przyjedzie i tak się stęsknicie ze kolejne będzie w drodze :-p

Sowinka synek niezle wygadany i do tego z za*** dowcipem. Mignal mi kasztanowy jezyk, tez był swietny.

Syneczki kulasz się ciagle? Cora nie ma ochoty wyjsc z brzuszka, w sumie co się dziwic, cieplo, milo, zarcie na bieżąco…chciałabyś wyjsc, bo ja nie. Mama mnie przeniosla 2 tygodnie:-D Aha, ja z 1,5 cm chodzilam 3 tygodnie, tylko, ze skurczy nie mialam:-D:-D:-D

Ja nie sprzątałam od paru dni, może ktoras chetna:-p:-p U mnie się 1-go smiali z ikea ze falstart walnęła a 2-go były już marcepanowe swinki świąteczne w sklepach. Dla mnie mogą być świąteczne rzeczy na pol roku przed swietami bynajmniej mam duzo czasu na przebieranie i wybrzydzanie. I smakowanie oczywiście:rolleyes:

U mnie standardowo nic ciekawego w sumie. Dokupiłam duoseta do mutsy, bo robimy wycieczki calkiem duze a mala na platformie stac nie chce jak się zmeczy. Wiec mamy w domu 2 urbany. Troche z tym zachodu było, bo bogaty kraj i maja w doopie wszystko, tzn w sumie u mnie w ogole mutsy nie sprzedaja. Napisalam do głównego dystrybutora na Norwegie gdzie kupie siedzisko /bo nie chcialo mi się zamawiac spoza i do tego jeszcze wyjechane w kosmos clo placic/ a oni po paru dniach mi odpisali, ze znaleźli w jakims sklepie z wystawy w kolorze… białym. :szok::-D:baffled: Debile. Bialy dla dzieci i baby co wycieczki po lasach robi. Ku mojej radości ktos akurat sprzedawal po swoich dzieciach ze stelażem nawet w rewelka stanie i za smieszne pieniadze.

Dzieciaki sa przezabawne; malej włączyła się totalna gadula i zagaduje mnie na śmierć. Maly mi lazi przy meblach i probuje już bez podpierania. Do tego je za dziesięciu, a mala z kolei to buntownik jedzeniowy, slysze albo nei albo ikke. Ale jak jest zmeczona to idzie do drugiego pokoju, zamyka drzwi i idzie spac.

Ja się ucze, jestem na etapie kupowania fotela bujanego, mam tez tone wloczek i chodze na spotkania wloczkowych bab. Gdy mi się w dzien nudzi to chodze do tzw. otwartego przedszkola z dzieciakami. A w ogole mala zapisałam na za rok do przedszkola o profilu aktywno-turystycznym. Niech się wyszaleje i wyskacze. Maz dostal podwyżkę najwieksza w swoim zyciu, bo 11 procenta, wiec się cieszymy. A i ostatnio lis wygrzewa się w moim ogrodzie. Tyle u mnie.

liv - nie no sterydkami młodego nie karmię, je dwa słoiczki w ciągu dnia (jeden deserek i jeden konkret) plus mleko zagęszczane kaszką ryżową. Je co 3 godziny i mleka nie mniej niż 180ml. Pielęgniarka - z poczuciem humoru - zaproponowała, żeby go oszukiwać i jedno mleko zastąpić wodą - marzycielka, on nie daje sie oszukiwać. Nie chce nic pić poza mlekiem, próbowałam herbatki, wodę, soki, ale wypluwa smoczka i nie chce pić. Jedynie plus, że w nocy ślicznie śpi - od 21 do 8-9 rano. Przez sen wypija tylko raz około 7.00 rano, a ostatnio nawet około 8.00

Witajcie,
wróciliśmy z basenu. Ala nie jest za bardzo zachwycona tymi zajęciami. Antek od razu był jak ryba w wodzie. Dam jej jeszcze trochę czasu , bo ona tam jest jedna z młodszych.
wink2.gif
M montuje mi w końcu radio w aucie i mogę jeżdzić. Wybieramy się dziś do teścia wziąć w końcu nasza spacerówke choć pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu.
BYłam pewna , że mam dla Ali kombinezon na zimę a tu taki na styk , że pewnie będe musiała jeszcze kupić w grudniu. Endo ma fajne kurtki i kombinezony więc może załapie się jeszcze na jakąs grudniowa promocje?
Bunny skaze macie już potwierdzoną?
Syneczki trzymam kciuki&&&&&&&&&
Wika jak chcesz ćiwczyć / biegać to polecam Ci ten stanik. Ja swój kupiłam w decathlonie chyba za 39 zł. Biust mi nie skacze. Jest cały czas na swoim miejscu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc kobietki. Przepraszam, ze nie dalam Wam znac wczesniej, ale nie mialam dostepu do neta :wściekła/y:
A wiec tak: dzis 33dc, test robilam w piatek, negatywny, codziennie mam bole takie jak na @, a jej nie ma :no: Nie bylam jeszcze nigdy w takiej sytuacji i nie wiem co mam o tym myslec :no: Jak @ dalej nie bedzie to w czwartek znow zatestuje (chociaz nie wiem czy jest w ogole sens), a jak nadal bedzie negatywny to chyba wybiore sie do lekarza :-(
Przepraszam, ze ja tylko o sobie, ale ciagle mysle o co chodzi i nie mam bladego pojecia :no:

Do góry