reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
phoenix - teoretycznie 5 tyg. do finału, ale dziś na wizycie lekarka powiedziała, że maluch jest nisko, za 2 tyg. USG to zobaczymy jak to wygląda (jak doczekamy).
Może choć jedno moje dziecko nie będzie "przeterminowane".

Dziekuję za życzonka, a takie cós dostałam:

Ehh, z tym nastawianiem sie na termin porodu to bywa przeróżnie ... mnie samej ginekolog mówił jak to pewnie urodzę koło 38 tygodnia - no a Stasia to na świat musiałam oksytocyna ponaglać ;-) I jeszcze urodził się po terminie taki pypć poniżej 3 kg :cool2:
Ale mistrzostwem świata była moja koleżanka co to miała założony pessar (pewnie o tym pisałam?), która to naprawdę miała niewydolnosć szyjki potwierdzona przez chyba 3 lekarzy - no i po zdjęciu pessaru w 37-38 tygodniu przenosiła ciąże do 41 :-D Więc i tak sie da ;-)

Ale i w druga strone przypadki znam, co to nic nie zapowiadało się, że poród się rozkręci a tu dziecko (zdrowe oczywiście) rodziło się np. w 37 tygodniu jak rodzice doszli do wniosku, że jeszcze czas mają więc moga pojechac na krótką wycieczkę :cool2:

No, fajny dzień dzis był!

phoenix - no ja z Alinką też miałam poród wywoływany 10 dni po terminie, starsza urodziła sie tylko 3 dni po terminie, a jak będzie teraz to sie okaże.

Dzień dobry:-D

Katrina spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe:-D

Ja dziś ostatnio dzionek, więc humorek super, słoneczko świeci od rana, więc tylko się uśmiechać:tak: a do tego jakieś pyszności dziś będą, bo koleżanka ma urodzinki:-)

Cześć , ale wspaniały wczoraj był dzień, Martolinka, na innym wątku też się rozpakowała dziewczyna - a tu dzisiaj akurat ładna pogoda - tak jak Marta chciała:-)
moja młodsza latorośl bawi się grzechotką ;-)grzechotka - YouTube
Jak będziesz bardzo zmęczona to chętnie przyjmę taka różową dziewczynkę :-p

Ach jaki fajny ten dzisiejszy dzień:-)
Dostaliśmy zwrot podatku, Sowinka ma dobry humor od rana:-) i przede wszystkim jest juz Alunia na świecie:-) GRATULACJE !!! oczywiście z niecierpliwością czekamy na zdjęcie księżniczki:-)
to impreza na całego - my już zwrot wydaliśmy dawno temu :-(
phoenix - no to trochę nas tutaj zostanie na 2013 - ale pomyślałam że przecież do końca 2012 jest jeszcze baaaardzo dużo czasu - a mamusiami jesteśmy już od momentu zaciążenia - więc nie ma bata - nie ruszamy stąd :-p:-p
aha , takie masz jazdy, to Ja też nie wiem skąd i dlaczego mi TSH skoczyło, ale w ciągu miesiąca z 12,6 zeszło do 1,1 ( w grudniu ) i dalej leci 0,82 w marcu - ale endo stwierdziła że jest ok i zostawiła mi 75 a wizyta dopiero 10 czerwca. Ale nie miałam USG tarczycy więc nie wiem jak to dalej będzie wyglądało.
Jakie macie plany na dłuuuuuugi tydzień majowy :-)?

hejj :)

O kurcze, tyle tu sie wczoraj działo, a mnie nie było,buuuuuuuuuuuu

Martolinka, gratuluję :) Witamy Alę na świecie :-):-)

Anastazja
, dzięki za info o Martolince:-)

Dana, a ja czekam i czekam na ten zwrot jak na zbawienie:baffled::baffled:

Katrina, wszystkiego najlepszego :)

Bunny, gratuluję Synka:tak::tak::tak: Ma być Dominik tak?? czy się coś zmieniło?? A ogólnie jak się czujesz??? Pokazałabyś brzusio:tak::tak:;-);-)

nooo to czekamy teraz na II kreseczki, bo dawnoooooo już nie bylo u nas emocji związanych ze starankami:-p:-p

Która teraz testuje???

u nas planów weekendowych też brak:confused: ale na pewno coś się wymyśli ;)

wika - jakoś tak spojrzałam a Ty to już 30 tydzień masz :szok::szok:
No ostatni poród mamy na październik to już pora na emocje - Ja dopiero za jakiś czas - bo dopiero czekam na OWU :-p Nie ma za co - będę przynajmniej miała w telefonie numer zapisany do Ciebie :-)

reklama
Do góry