reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
phoenix - teoretycznie 5 tyg. do finału, ale dziś na wizycie lekarka powiedziała, że maluch jest nisko, za 2 tyg. USG to zobaczymy jak to wygląda (jak doczekamy).
Może choć jedno moje dziecko nie będzie "przeterminowane".

Dziekuję za życzonka, a takie cós dostałam:

Ehh, z tym nastawianiem sie na termin porodu to bywa przeróżnie ... mnie samej ginekolog mówił jak to pewnie urodzę koło 38 tygodnia - no a Stasia to na świat musiałam oksytocyna ponaglać ;-) I jeszcze urodził się po terminie taki pypć poniżej 3 kg :cool2:
Ale mistrzostwem świata była moja koleżanka co to miała założony pessar (pewnie o tym pisałam?), która to naprawdę miała niewydolnosć szyjki potwierdzona przez chyba 3 lekarzy - no i po zdjęciu pessaru w 37-38 tygodniu przenosiła ciąże do 41 :-D Więc i tak sie da ;-)

Ale i w druga strone przypadki znam, co to nic nie zapowiadało się, że poród się rozkręci a tu dziecko (zdrowe oczywiście) rodziło się np. w 37 tygodniu jak rodzice doszli do wniosku, że jeszcze czas mają więc moga pojechac na krótką wycieczkę :cool2:

No, fajny dzień dzis był!

phoenix - no ja z Alinką też miałam poród wywoływany 10 dni po terminie, starsza urodziła sie tylko 3 dni po terminie, a jak będzie teraz to sie okaże.

Dzień dobry:-D

Katrina spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe:-D

Ja dziś ostatnio dzionek, więc humorek super, słoneczko świeci od rana, więc tylko się uśmiechać:tak: a do tego jakieś pyszności dziś będą, bo koleżanka ma urodzinki:-)

Cześć , ale wspaniały wczoraj był dzień, Martolinka, na innym wątku też się rozpakowała dziewczyna - a tu dzisiaj akurat ładna pogoda - tak jak Marta chciała:-)
moja młodsza latorośl bawi się grzechotką ;-)grzechotka - YouTube
Jak będziesz bardzo zmęczona to chętnie przyjmę taka różową dziewczynkę :-p

Ach jaki fajny ten dzisiejszy dzień:-)
Dostaliśmy zwrot podatku, Sowinka ma dobry humor od rana:-) i przede wszystkim jest juz Alunia na świecie:-) GRATULACJE !!! oczywiście z niecierpliwością czekamy na zdjęcie księżniczki:-)
to impreza na całego - my już zwrot wydaliśmy dawno temu :-(
phoenix - no to trochę nas tutaj zostanie na 2013 - ale pomyślałam że przecież do końca 2012 jest jeszcze baaaardzo dużo czasu - a mamusiami jesteśmy już od momentu zaciążenia - więc nie ma bata - nie ruszamy stąd :-p:-p
aha , takie masz jazdy, to Ja też nie wiem skąd i dlaczego mi TSH skoczyło, ale w ciągu miesiąca z 12,6 zeszło do 1,1 ( w grudniu ) i dalej leci 0,82 w marcu - ale endo stwierdziła że jest ok i zostawiła mi 75 a wizyta dopiero 10 czerwca. Ale nie miałam USG tarczycy więc nie wiem jak to dalej będzie wyglądało.
Jakie macie plany na dłuuuuuugi tydzień majowy :-)?

hejj :)

O kurcze, tyle tu sie wczoraj działo, a mnie nie było,buuuuuuuuuuuu

Martolinka, gratuluję :) Witamy Alę na świecie :-):-)

Anastazja
, dzięki za info o Martolince:-)

Dana, a ja czekam i czekam na ten zwrot jak na zbawienie:baffled::baffled:

Katrina, wszystkiego najlepszego :)

Bunny, gratuluję Synka:tak::tak::tak: Ma być Dominik tak?? czy się coś zmieniło?? A ogólnie jak się czujesz??? Pokazałabyś brzusio:tak::tak:;-);-)

nooo to czekamy teraz na II kreseczki, bo dawnoooooo już nie bylo u nas emocji związanych ze starankami:-p:-p

Która teraz testuje???

u nas planów weekendowych też brak:confused: ale na pewno coś się wymyśli ;)

wika - jakoś tak spojrzałam a Ty to już 30 tydzień masz :szok::szok:
No ostatni poród mamy na październik to już pora na emocje - Ja dopiero za jakiś czas - bo dopiero czekam na OWU :-p Nie ma za co - będę przynajmniej miała w telefonie numer zapisany do Ciebie :-)

reklama
Do góry