reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Bunny kochana tulam Cie mocno, wiem ze zadne slowa teraz Cie nie pociesza ale wiedz ze jestem myslami przy Tobie

wika a mialam juz uciec ale mnie dorwalas:-D
Mi to sie nic nie chce... wrocilam od gina, kosmowka sie zagoila wiec mozna uprawiac seks
12.gif
12.gif
kazal odstawic tabletki... za to mam anemie ale powiedzialam mu ze zadnego zelaza nie bede jesc bo wtedy to juz mi dupa calkiem peknie od zatwardzenia ale nadrobie to w menu, widzialam mojego czlowieczka, machal raczkami, nozkami
jupi2.gif
jupi2.gif
gin powiedzial ze na nastepnej wizycie za 3 tyg byc moze podgladniemy juz plec
jupi2.gif
jupi2.gif

a ten dokuczajacy zoladek to wysokie stezenie HCG w organizmie utrzymujace sie do 16tyg, ktore spowalnia prace zoladka i jelit
111.gif
za tydzien dopiero moge wziac Ranigast

przedstawiam Wam mojego dzidziusia, ktory ma az 4,27cm

Ostatnia edycja:
reklama
Lelek, jak to uciec??? Łezka sie w oku kręci jak sie widzi takie maleńkie cudo :)) Dobrze, ze już ok z tą kosmówką :) no i ten seks :-p

Bunny kochana tulam Cie mocno, wiem ze zadne slowa teraz Cie nie pociesza ale wiedz ze jestem myslami przy Tobie

wika a mialam juz uciec ale mnie dorwalas:-D
Mi to sie nic nie chce... wrocilam od gina, kosmowka sie zagoila wiec mozna uprawiac seks
12.gif
12.gif
kazal odstawic tabletki... za to mam anemie ale powiedzialam mu ze zadnego zelaza nie bede jesc bo wtedy to juz mi dupa calkiem peknie od zatwardzenia ale nadrobie to w menu, widzialam mojego czlowieczka, machal raczkami, nozkami
jupi2.gif
jupi2.gif
gin powiedzial ze na nastepnej wizycie za 3 tyg byc moze podgladniemy juz plec
jupi2.gif
jupi2.gif

a ten dokuczajacy zoladek to wysokie stezenie HCG w organizmie utrzymujace sie do 16tyg, ktore spowalnia prace zoladka i jelit
111.gif
za tydzien dopiero moge wziac Ranigast

przedstawiam Wam mojego dzidziusia, ktory ma az 4,27cm

sliczne malenstwo zanim zdazysz sie obejrzeć bedzie kopniaki mamie dawal/a

Lelek boskie masz dzieciątko Gratuluje! Robimy zakłady? obstawiam dziewczynkę! Tylko uważaj na te orgazmy!

Serduszka wy moje dziekuje.

Jestem strasznie zmęczona oczy mi sie zamykają a moje dziecko ma to w nosie. Ledwo żyje to były najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu a tu musze jeszcze wytrzymać cztery dni a potem jeszcze żyć z tym do końca życia.

Chyba umówię sie do psychologa jeszcze nie wiem czy w ogóle warto

Bunny - bardzo mi przykro .. mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do siebie i przyjdzie brzuszek z duzym hukiem i fajerwerkami :)
Lelek - gratuluje serdecznie,milo popatrzec,ze komus sie udaje :) cudenko ..obstawiam chlopczyka :)

A ja dzis mam 40dc ..zrobilam przed praca test owu.. i jestem w szoku, 2 tluste krechy ..
czy to mozliwe ze mam ile..54dniowe cykle ? wow ...

Bunny - bardzo mi przykro .. mam nadzieje,ze szybko dojdziesz do siebie i przyjdzie brzuszek z duzym hukiem i fajerwerkami :)
Lelek - gratuluje serdecznie,milo popatrzec,ze komus sie udaje :) cudenko ..obstawiam chlopczyka :)

A ja dzis mam 40dc ..zrobilam przed praca test owu.. i jestem w szoku, 2 tluste krechy ..
czy to mozliwe ze mam ile..54dniowe cykle ? wow ...

a robilas test ciazowy? ja gdzies ostatnio czytalam ze test owulacyjny moze pokazac ciaze tyle ze pozniej nic test ciazowy jakas lekarka pisala ale dokladnie nie powiem ci na jakich zasadach

znalazlam
Dla niedowiarków wytłumaczenie dlaczego test owulacyjny wskazuje ciąże, łacznie
z chemicznym wytłumaczeniem dla czego
Czy test owulacyjny wykrywa ciążę?
To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic
zatem słowa wyjaśnienia.

Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich
wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie
testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż
ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt
aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu
powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby
zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

dlatego radzę testujecie ciążowymi

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ
CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest
jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

moze jeszcze za wczesnie ja pamietam ze w pierwszej ciazy test pokazal mi cien cienia krechy dopiero 3 dni po terminie wiec moze u ciebie podobnie bedzie
Niewiem o co chodzi ,jedna kreska no to nie ciaza , a mnie wieczorem przepraszam za wyrazenie cholernie boli podbrzusze bardziej z prawej strony :baffled:

reklama
Jestem juz w domu.

Gin. powiedział ze był maleńki taki tyci tyci zarodek ale sie wchłonoł tak więc zostało puste jajo. Zabieg mam w wtorek o 8 rano. Boję sie a jednocześnie cieszę ze w końcu będę miała ten zabieg.

Mogę powiedzieć ze dzielnie sie trzymałam dopóki kobitka w kolejce do gin. nie zapytała który to tydzień, odpowiedziałam jej spokojnie a w duszy krzyczałam.
Nie dziwię sie z drugiej strony czemu sie pytała bo brzuch mam jak z Patim 4-5 miesiącu.

Jezu jeszcze cztery dni masakra.

Dziś ogólnie mam zły dzień. Kasa mi sie skończyła w portfelu więc poszłam do bankomatu i co wiedzę karta mi pękła. Poszłam więc do kasy po pieniądze a tam słyszę ze nie mam upoważnienia co dziwne bo na początku roku Piotrek je podpisał.

Potem szukam w domu jaką mam grupę krwi bo potrzebne do zabiegu. No i co nie znalazłam. W poniedziałek jadę po odpis a jak nie będą mieli to musze robić od nowa i wynik będę miała tego samego dnia. Dzwoniłam do innego lab. oni robią tylko raz w tyg. i wyniki będą w środę.

I do tego krew mi sie z nosa leje małym strumykiem. Marzę by ten dzień sie w końcu skończył.
Bunny ja tez tak mam jak mam stres to wszystko idzie jak na zlosc ,ale to fakt i tak dzielna jestes bo ja na forum jak poronilam to odpisalam jak wszystkie urodzily bo mi przykro bylo :-(

Do góry