reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
byczki to fajni ludziska :-)
Ja się boję tych zębów chyba najbardziej , bo Ja u dentysty byłam 2 razy w życiu, a gdzieś wyczytałam że 8mki to wyrywać trzeba, ale może tylko jakieś głupoty czytałam. A można tak szybko poznać płeć w 13-14 tyg? Ja się dopiero w 21-22 dowiedziałam , ale przeczucia od początku miałam :-)
Ja to taka głupia jeszcze jestem żadnej 8 mki nie mam :-D

anastazja, wiesz wielu dentystow uwaza, ze osemki najlepiej wyrwac od razu, po pierwsze dlatego, ze te zeby szybciej sie psuja, po drugie, czesto jest tak, ze nie maja juz za bardzo z tylu miejsca i popychaja reszte zebow, przez co zeby sie tlocza i krzywia :no: mojemu mezowi tak sie dzialo, wiec wyrwal je :-) tzn on mial taka sytuacje, ze te zeby wyszly do polowy, dalj nie chcialy, bo zatrzymaly sie na kosci ( czesto tak jest) no i trzeba bylo usuwac chirurgicznie :baffled:
Moje zaczely wychodzic od 18 roku zycia, wyszly juz 3 calkiem, a 4-ta jeszcze ciagle wychodzi, wiem bol okropny

na tym etapie to u lekarza to tylko gdybanie, ktore sie sprawdza w 50 procentach

jedna 8 mialam wyrywana, choc nie chcialam. Ale ja mi sie wrosla w policzek i zaczela na nerw tak uciskac ze buzi otworzyc nie moglam to bylam szybciej u dentysty niz ktokolwiek
widze, ze kolejna tez rwac bede musiala, bo mam za malo miejsca w szczece
jedna co nie wyszla tez do rwania bedzie bo rosnie prostopadle

o matko, nie straszcie mnie , Ja mam taki odruch duszenia się jak się ktoś schyla nade mną ( oczywiście nie licząc niektórych sytuacji ;-)) i do dentysty to tylko pod ogólnym znieczuleniem pójdę:-) Jest jeszcze możliwosć że to świnka albo ślinianka :-p

no zalezy od ulozenia dziecka, oka ginekologa i dobrego sprzetu :-) ostatnio jedna dziewczyna na lutowkach pisala, ze jej gina powiedziala, ze niech jesj kaktus na nosie wyrosnie jesli to nie siusiak :-D a jest bodajze w 12-13 tyg:-) ale jesli u mnie mialo by to byc na 50 czy 70% to wole poczekac :-D ja chce wiedziec na pewno :-)

No to ja szczyty mądrości w liceum osiągnęłam, bo wtedy zakończył mi się cykl wychodzenia ósemek. Mam je do tej pory. Miejsca dość, bo ja mam szeroką szczenę. Miałam problem tylko z jedną jak rosła, dentystka musiała mi odciąć kawałek dziąsła. Tak to ok, oprócz oczywiście bólu wyrzynania (czy wyżynania?).
Maron - ja to sie jeszcze nie umawiałam na nastepne usg, ale sadze, ze to koniec września bedzie, czyli połówkowe. a zapomniałam, że w czwartek mam wizyte u lekarza nr 2 na nfz. To mi chyba znów przeziernośc będzie sprawdzał ;-) generalnie to ja prowadze ciąże u mojej pracowej ginki, tak jak Maćkową. Ale nie mam tam wszystkich badań za darmo, to chodze też na nfz. Taki double check ;-) ale bardziej ufam mojej gince, tylko że nie ma usg w gabinecie.
liv - ale u Ciebie to juz konkrety powinny być :tak:

kupiłam dzis w ksiegarni, która jest w parterze budynku, gdzie pracuje książeczkę z tej serii
Dawno temu w Mamoko - Aleksandra i Daniel Mizielińscy
i jestem nią zachwycona. Nie moge się doczekać, kiedy z Maćkiem ja "pocytamy". On ma teraz fazę na "pocytaj" 24/7. a wyglada to tak, że oglądamy obrazki i o nich rozmawiamy, liczymy, znajdujemy coś itp. A ta ksiązka jest idealna do tego :tak:

Bunny gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale super, cos w koncu ruszylo na naszym watku!

Pozniej napisze wiecej bo teraz zbieram sie d lekarza zobaczyc fasolke

reklama
jak slinianka to stan zapalny, moze alergia?
moze za duzo lodow anastazja:-D

lekarze po 16 tygodniu decyduja sie na ustalenie plci, wczesniej jak mowia to tylko po to by zaspokoic niecierpliwa laske, bo chca miec spokoj

Lelek milego podgladania

trina mnie poprawnie w 21 tyg ostatnio ustalono, cipka srednio cipkowo wygladala, we wrzesniu ide na 3d wiec sie wtedy dopewnie

Ostatnia edycja:
Do góry