reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Dziewczyny, LATO, PRADZIWE LATO przyszło :-D u mnie piękne słoneczko, cieplutko aż żyć się chce :-D

Bunny- to weź się pochwal gdzie mieszkasz :-D ja w Turku mieszkałam i mieszkam :-D i chyba mieszkać będę he he :-D a myśl o Stusku haaa :-p a wiecie, że on teraz takie pyszcze żarcie robi, a kiedyś krawcem czy szewcem był (?) :-D to się nazywa metamorfoza :-)
Oooo ja lubię takie huśtaweczki o których piszesz :-D świetne są :-)

Wika- dobry ten Twój maluch :-D prawdziwy mężczyzna ;-) ale dzieci zwykle się odkurzacza boją :-p he he a bo widzisz, ja każdemu staram się odpisać i takie poematy wychodzą :-D ale jak Ci się to fajnie czyta, to bardzo mnie to cieszy :-) Miłych i udanych zakupów :-D

Dana- to Ty nie wiedziałaś, że rzeczy mało używane najbardziej się brudzą? :-p

Filona- a wypożyczysz mi tego boćka jak już Ci córcię załatwi? :-D

Lelek- noooo Ty :-p i gdybyś w ciąży nie była, dostała byś klapsa przez Tylek hi hi a tak dzidziuś Cię wyratował – nie będę ciężarnej bić :-p

Ja już chyba kwietniówka nie będę :-( dziś zmierzyłam sobie temp. miałam 36,3 to pod (raczej) żadnym względem nie jest temp. ciążowa :-( szkoda, myślałam, że być może na urodzinki będę miała prezent, a tak nici :-p

Maron nie smiej się tak, Ty też nie:-D;-)

Ale ja czuję, że ja też nie:tak: Myślałam, że Lelek będzie kwietniówką, ale jeszcze na marzec się załapała szczęściara:-)

Tak Mnona idę na wesele. Znaczy się jadę:-)Teraz w sobotę

Mama, pogrzeby nigdy nie sa wesole

Truskawcia a caly cykl mierzylas tempe?
facet widocznie odnalazl swoje powolanie w jedzeniu
co do miasta Turek to najpierw przyszlo mi finskie miasto Turku;-) czasem nie kojarze na ktorym forum pisze i jakos dla mnie nie bylo to specjalnie dziwne - Turku

Maron nie smiej się tak, Ty też nie:-D;-)

po prostu sama az chcialam to napisac:-D

Ostatnia edycja:
Liv to oczywiste , nawet o Tobie nie pomyślałam. :-).

Truskawcia Ty teraz w piątek będziesz testowac?
A DANA w sobotę?

Truskawcia a wiesz gdzie jest Kościelec ?

Ostatnia edycja:
Bunny nie, w sobotę nie. Z racji tego, że ostatnio mi się @ spóźnił może przyjść dopiero 8 sierpnia. Jak go nie będzie 9-tego rano, to wtedy dopiero ewentualnie zatestuję:-) Korci mnie trochę, żeby zrobic test w sobotę rano. Tak co wypić bym na weselu mogła, ale ja nie piję prawie wcale, tak więc bez sensu. Jak wypiję szampana na toaście to mi wystarczy na dwa dni:-D

Liv- no nie, cały cykl nie mierzyła temp, bo w pewnym momencie jakoś tak na mnie nerwowo wpływała, że mówię STOP, i nie mierzyłam teraz od początku cyklu, a dziś tak z ciekawości zmierzyłam tylko :-) tak czy inaczej (biorąc pod uwagę, że ta 36,3 to moja podstawowa temp. ciała) to raczej nici. A teraz od @ będę znów mierzyć, zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
Hi hi raczej w robieniu :-p ale fakt, faktem że hamburgery ma chyba najzdrowsze :-p tyle w nich zieleniny, że aż miło :-D
Dla mnie Turku też nie jest dziwne, całe życie tu mieszkam i tak się mówiło, później jakiś ekspert stwierdził, że powinno się mówić do Turka ale my rodowici turkowianie uważamy inaczej i tak ma być! :-D

Bunny- jeśli paskudna @ nie przyjdzie to być może, ale w razie czego z testowaniem poczekam do 6.08 – to dzień moich urodzin, a nóż, widelec będzie prezent (jej bardzo bym chciała) :-) choć wątpię, żeby się udało :-(

Kościelec- pewnie, że wiem :-D często bywam w Kole, więc to po drodze :-D

Co do Turku w Finlandii, to znam taka anegdotę, że facet chciał kupić bilet, i mówi kasjerce: to Turku, a ona do niego: do Turków? :-p on mówi: nie, to Turku w Finlandii, a ta (wykształcona) napisała na bilecie: do Turków w Finlandii :-p to podobno prawdziwa historia :-D

Cześć dziewczyny. Nie nadrobię tych dziestu stron za nic na świecie :-D za długo mnie nie było
embarrassed.gif

ale widzę, ze Lelek zaciążyła - GRATULACJE!!! któraś jeszcze????
Ja po urlopo-zwolnieniu. Pierwszy tydzień spędziłam w Wawie. Od poniedziałku do czwartku zdychałam, bo się zatrułam, o czym tu pisałam. Później pojechałam do teściów do Gdańska, gdzie już M był z Mackiem. Na szczęście mój wagon nie okazał się wagonem-widmo. Jechałam tlk i zeby miec pewność, że będę siedzieć nie walcząc łokciami o miejsce, to kupiłam miejscówkę na pierwsza klasę. Biletów sprzedali na trzy wagony I kl a podłaczyli dwa. Nie musze chyba mówic co sie działo. Najbardziej mi żal było rodzin z dziecmi, bo w 2 klasie juz miejsc nie było i siedzieli te bite kilka godzin nad morze w Warsie. Nie wiem co bym zrobiła jakbym z Mackiem w takiej sytuacji się znalazła.
No ale w końcu dojechałam, i w niedziele wieczorem gardło zaczęło mnie boleć, w poniedziałek rozkreciło sie na całego a we wtorek okazało się ze to angina
realmad2.gif
no żesz kur... a nikt w otoczeniu nie był chory, nie wiem skąd to dziadostwo się przypałetało
mad.gif
w każdym razie skończyło sie na antybiotyku przez 5 dni. Rowamycyna, podobno bezpieczna w ciąży. Dziś mam usg genetyczne. Mam nadzieję, że fasolce nie zaszkodziło
unhappy.gif

Od poniedziałku w pracy, a tu zwolnienia i generalnie atmosfera napieta. Jakaś taka zestresowana od chodze, jak po południu w poniedziałek brzucho zaczął mnie boleć, tak z przerwami do teraz ćmi. Mamy nowego dyrektora, który chroni własny tyłek i robi co mu kadry każą a nawet dalej. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu
realmad2.gif
Zwolnił jednego chłopaka, w pon mnie zauważył w sekretariacie i poprosił do siebie. Zapytał o plany na przyszłość. Zapewne dowiedział się że w ciąży jestem. I generalnie poradził iść na zwolnienie
eek.gif
bardzo to motywujące jak docenia się czyjąś prace w ten sposób
realmad2.gif
i mam to w d... idę w przyszłym tyg do mojej ginki, powiem jej co i jak i poprosze o zwolnienie. Co ja się będę stresować....

trina jak Ci zapisal taki antybiotyk to chyba wie co robi. na pewno wszystko bedzie ok

Truskawcia, dobre, nie powiem

a mnie wkur z kliniki gdzie usg robia. prosilam ich o usg w poprzedni poniedzialek by zapisali mnie na wizyte w tamtym tygodniu. zapisali na ten piatek. a dzis zadzwonili do meza i powiedzieli, ze na poniedzialek przeniesli. wsciekla wzielam telefon i zadzwonilam rezygnujac z calej wizyty. zalezalo mi bardzo by zobaczyc baczka ale tak sie wscieklam, ze poczekam sobie na te usg za 2 tyg w szpitalu

reklama
po prostu sama az chcialam to napisac:-D

no raczej :-):-)
Truskawcia, ale jak mozesz wiedziec, czy ta temp nalezy do nizszych, jak nie mierzysz tempki na codzien? ;-) wiesz mi sie wysokie zaczynaly od 36,4, wiec tez nie za wysoko tak naprawde ;-) zreszta takie wybiorcze mierzenie to do niczego jest :-) tak naprawde po 3 miesiacach obserwowanych mozesz cos powiedziec o swoich cyklach, spadki i skoki moga zdazyc sie w kazdej chwili.
U mnie tez upalnie :-)
trina powodzenia i daj znac co i jak po wizycie :-) ja juz genetyczne mialam w piatek :-)
a co do l4, tzn ze po zwolnieniu wrocilas znow do pracy?

Do góry