reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witam serdecznie wszystkie staraczki 2012 roku;) Dołączyłam do forum niedawno. Ja również dopiero planuję z mężem starania. Odstawiłam tabletki ze względów zdrowotnych i teraz mam troche różnych problemów z szalejącymi hormonami, ale mam nadzieję, że wszystko się unormuję. Trzymam kciuki za was wszystkie. Mam nadzieję, że będzie nam miło sobie razem pisać i wspierać się.

Pozdrawiam:-)

reklama
ewula, ja również cie witam bardzo serdecznie!:-)
Właśnie też się obawiam tego, że jak już odstawię te tabletki, to mi organizm zacznie szaleć, w końcu to ponad 6 lat brania hormonów bez przerwy (nie robiłam ani jednej nawet na 1 miesiąc, mój gin. mówił, że nie trzeba, bo niepotrzebnie rozreguluję sobie wszystko). A że za niedługo mam zamiar je definitywnie odstawić, to zaczynam mieć takie różne wątpliwości, nie mam pojęcia jak mój organizm zareaguje, dodam, że wczesniej, zanim zaczełam brać tabsy @ miałam regularne, co 30 dni (ewent. 1-2 dni przesuniecia). Mam nadzieje, ze jednak będzie ok i szybko wrócę do normy. A ty, ewula, długo brałaś te tabletki? Robiłaś przerwy?

Dziewczyny, ja dzisiaj dostałam @, więc czuję się "jak zdechła kura":wściekła/y:- zawsze tak mam przez pierwsze 2 dni...;-) Pozdrawiam!

Ja przed odstawieniem mialam ie regularne, bolesna az do omdlenia i strasznie obfite @.... Jak na razie przechodzilam dosyc bolesna owulacje, strasznie bolal mnie jajnik!:-( A w tym tygodniu powinnam dostac @ i czekam... Mam nadzieje, ze sie pojawi.

Misia, mam nadzieje, że @ się niebawem pojawi, przykro mi strasznie, że tak cierpisz...:-(
Ewula, pewnie, że będziemy się wspierać! A kiedy dokładnie planujecie rozpocząć staranka?

Misia ja tez brałam tabsy przez 6lat bez przerwy bo muj ginek twierdził że nie trzeba robić przerwy. Teraz odstawiłam dwa cykle było normalnie, a tu nagle krwawienie w połowie cyklu jakieś bóle. Jutro idę na USG sprawdzić co się właściwie wtedy stało.:-(

Isana dziękuje za miłe słowa mam nadzięję, że rozpoczniemy starania na dobre od nowe roku w styczniu będzięmy już razem 9lat, a dziewiątki są w moim życiu bardzo szczęśliwe;-)

ewula, to podobnie jak ja, też zamierzam zacząć się starać o dzidzi za mw. pół roku, ale nie ustawiłam sobie na to suwaczka (jak ty), bo u mnie ten termin może się zmienić, ale myslę, że to będzie tak akurat na grudzień 2010/ styczeń 2011, więc jak na razie wszystko wskazuje na to, że razem będziemy startować....;-):-) A jeśli mogę spytać, to ile masz lat? A ile już jesteście małżeństwem? Bo widzę na twoim suwaczku tylko ile wam zostało do rocznicy, ale nie wiem do której? Jak możesz, to napisz coś jeszcze więcej na swój temat.
Ja jestem już prawie 3 lata zaobrączkowana, ale znamy się z moim M. już prawie 8(!!!!):tak:, więc jestesmy trochę jak stare, dobre małżeństwo:-D, a obecnie jestem niestety bez pracy (ale niedługo, od tygodnia) i mam nadzieję, że wkrótce dostanę nową- trzymajcie kciuki!:-) Chcemy też kupić mieszkanko, żeby być już na swoim, zastanawiamy się tylko czy 2- czy od razu 3-pokojowe...????????:happy2:

A tak na marginesie, to nie wiecie, co się stało z Julianą? Bo to ona i to nie tak dawno temu założyła ten wątek... a jakoś jej na forum nie widzę:no:
A, i gdzie są pozostałe dziewczyny z początku tematu???????????????? A byo ich kilka....
Dziewczynki, kochane- odezwijcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo nam tu smutno bez was...:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
ewula00 , Isana to jesteśmy trzy ze starankami od nowego roku:-D
Ja właśnie słyszałam, że na początku odstawienia @ może być normalna a potem wraca ze zdwojoną siłą także czekam... Zobaczymy... Modlę się tylko żeby nie zaczęły mi się robić torbiele na jajnikach, które niestety odziedziczyłam po Mojej Cioci :-( Już jestem po jednej operacji także jeden jajniczek mam mniejszzy -- torbiel wylała mi do otrzewnej i mało brakowało a nie pisałabym tu sobie z wami... Potem jeszcze dwa razy lądowałam w szpitalu z torbielą tego samego prawego jajniczka :-( Oj biedny biedny... A po tabletkach same wiecie wszystko odeszło... Ale dla dzidzi zniosę wszystko!!!!!!!
Zobaczycie dziewczyny jak nam szybko czas zleci tu Razem :-)
Isana to ja będę lepsza:-p My ze swoim znamy się od przedszkola, już wtedy była Miłość aż do podstawówki. Tylko w gimnazjum nam się drogi rozeszły bo oboje się wyprowadziliśmy ale po 4 latach znowu strzała amora i tak 4 latka nie długo miną a w sierpniu ślub :-) :-) :-)
DZiewczyny muszę się wam pochwalić, że 17 czerwca mam przymiarkę sukni :-D
Buziaki i pozdrawiam Was:-)

Do góry