reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

bez obaw na pewno dasz radę napisać wszystko na czas...
w tym samym tępie pisałam magisterkę i udało się, więc sądzę że z podyplomówką nie będzie problemu:tak: heheh ale ze mnie optymistka
kurcze chciałabym, żeby fasolka była... ale zobaczymy. w poniedziałek ide na betę...... chyba heheh jak nie stchórze:-p
Ja jeśli chodzi o terminy to zawsze panikuję. Tak samo nie lubię się spóźniać i zawsze przychodzę za wcześnie.
A czemu masz stchórzyć? Będę trzymać kciuki, żeby się okazało, że nosisz pod sercem małą fasolkę.

reklama
no wiesz dopuki nic nie wiem mogę się łudzić że fasolka jest, a jak się okaże że nie ma...:(
ehhh w sumie w tedy do gina leki na wywołanie i od staranka od nowa
do poniedziałku jeszcze troszkę, hehe może głupia @ jednak przyjdzie i nie będzie sensu iść na betę....

Dziękuję! Jestem ciekawa jak to jest, bo szukam pracy i chcę wiedzieć jak już znajdę pracę to kiedy można zacząć się starać.

Kochana rozmawiałam z kadrowiczką i powiedziała, że nie ma czegoś takiego, że trzeba oddawać pieniądze za macierzyński czy chorobowe, bo to się każdej kobiecie w ciąży ustawowo należy...natomiast jeśli jesteś zatrudniona na czas określony np na pół roku lub rok to pracodawca może przedłużyć Ci umowę tylko do dnia porodu, bo nie ma obowiązku dłużej...wyjątkiem jest tylko umowa na okres próbny nieprzekraczający jednego miesiąca...

dzięki czy przyjdzie czy nie, dam znać...
dzisiaj idę na jazdy (robię prawko kat. A), zachciało mi się szaleć:p hehe z wiekiem chyba głupsza się robie. z mężusiem nam odbija

Kochana rozmawiałam z kadrowiczką i powiedziała, że nie ma czegoś takiego, że trzeba oddawać pieniądze za macierzyński czy chorobowe, bo to się każdej kobiecie w ciąży ustawowo należy...natomiast jeśli jesteś zatrudniona na czas określony np na pół roku lub rok to pracodawca może przedłużyć Ci umowę tylko do dnia porodu, bo nie ma obowiązku dłużej...wyjątkiem jest tylko umowa na okres próbny nieprzekraczający jednego miesiąca...
Dziękuję bardzo! O przedłużeniu umowy to wiedziałam, bo też pracowałam swego czasu w kadrach. Nie byłam pewna co to tego jak kobieta pracuje krócej niż rok, bo o tym mówiłam mi dziewczyna, która studiuje prawo i babka z księgowości ze Starostwa. Jeszcze raz dziękuję.

Dziękuję bardzo! O przedłużeniu umowy to wiedziałam, bo też pracowałam swego czasu w kadrach. Nie byłam pewna co to tego jak kobieta pracuje krócej niż rok, bo o tym mówiłam mi dziewczyna, która studiuje prawo i babka z księgowości ze Starostwa. Jeszcze raz dziękuję.

Wiesz chyba wszędzie jest tak samo...a ona nigdy o takim czymś nie słyszała....

a tak btw to skąd wziąć suwaczki?

Wejdź np. na suwaczek.pl i tam możesz sobie kod suwaczka wygenerować:-)

reklama
Do góry