reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Fakt, że to tylko umowa na zastępstwo i tylko do września ale lepsze to niż nic. W moim mieście jest ciężko o pracę.

reklama
Przestaje w to już wierzyć. Szukam pracy od września. A papiery składam już wszędzie i na stację benzynową i do sklepów i nic. A przez prawie dwa lata pracowałam w Starostwie pierw był staż przez 12 miesięcy później pół roku interwencja, a na koniec 3 miesiące umowy o pracę na zastępstwo. Miałam nadzieję, że mi przedłużą, ale oni mieli inne plany.

ja miałam USG w 10 dniu ciąży :-) (oczywiscie nie wiedziałam ze jestem w ciąży). lekarz na podstawie tegoż USG powiedział ze cykl był bezowulacyjny, ze w jajniku jest niepęknięty pęcherzyck graffa:sorry2:. nastepnego dnia zrobiłam test, zanim wzięłam tabl na wywołanie miesiaczki. i całe szczeście - wyszło 2 kreski, które teraz mają 2 lata i 4 miesiące :-)

Przestaje w to już wierzyć. Szukam pracy od września. A papiery składam już wszędzie i na stację benzynową i do sklepów i nic. A przez prawie dwa lata pracowałam w Starostwie pierw był staż przez 12 miesięcy później pół roku interwencja, a na koniec 3 miesiące umowy o pracę na zastępstwo. Miałam nadzieję, że mi przedłużą, ale oni mieli inne plany.
To przykre :-( ale znajdziesz jakąś wkońcu,ciężej jest ogólnie z pracą a jeszcze napisałaś,że u ciebie w mieście jest z tym ciężko

Niestety tak to już bywa. Bardzo chcę znaleźć pracę, żeby móc z czystym sumieniem starać się o wymarzone maleństwo. Żeby móc mieć chociaż ten zasiłek macierzyński przez kilka miesięcy życia dziecka. Tylko mam pewne obawy, ponieważ koleżanka mi mówiła,że jak kobieta pracuję krócej niż rok to później musi oddać cały zasiłek macierzyński, ale nie wiem jak to jest. Może słyszałaś coś na ten temat? To mnie jeszcze bardziej przytłacza.

Niestety tak to już bywa. Bardzo chcę znaleźć pracę, żeby móc z czystym sumieniem starać się o wymarzone maleństwo. Żeby móc mieć chociaż ten zasiłek macierzyński przez kilka miesięcy życia dziecka. Tylko mam pewne obawy, ponieważ koleżanka mi mówiła,że jak kobieta pracuję krócej niż rok to później musi oddać cały zasiłek macierzyński, ale nie wiem jak to jest. Może słyszałaś coś na ten temat? To mnie jeszcze bardziej przytłacza.
Kurcze niewiem jak to jest z urlopem macierzyńskim, musiałabyś poszukać w necie bo nie mam pojęcia jak to jest:confused:

Szukałam ale póki co nic nie znalazłam. Ponoć była taka afera później powiedziała mi to samo mama, a później znajoma ze Starostwa, ale nie wiem czy coś się zmieniło w tej sprawie, bo ponoć kobiety się burzyły (miały rację). To też się ponoć tyczyło chorobowych w ciąży.

reklama
Od tego roku troche sie zmieniło,bo np urlopy macierzyńskie są dłuższe,jak coś znajde to napisze

Do góry