reklama
Madziaas
Już jesteś:)
Może jeszcze sie odezwąFakt, że to tylko umowa na zastępstwo i tylko do września ale lepsze to niż nic. W moim mieście jest ciężko o pracę.
Przestaje w to już wierzyć. Szukam pracy od września. A papiery składam już wszędzie i na stację benzynową i do sklepów i nic. A przez prawie dwa lata pracowałam w Starostwie pierw był staż przez 12 miesięcy później pół roku interwencja, a na koniec 3 miesiące umowy o pracę na zastępstwo. Miałam nadzieję, że mi przedłużą, ale oni mieli inne plany.
Elżbietka
mother of two sons&angel
ja miałam USG w 10 dniu ciąży :-) (oczywiscie nie wiedziałam ze jestem w ciąży). lekarz na podstawie tegoż USG powiedział ze cykl był bezowulacyjny, ze w jajniku jest niepęknięty pęcherzyck graffa. nastepnego dnia zrobiłam test, zanim wzięłam tabl na wywołanie miesiaczki. i całe szczeście - wyszło 2 kreski, które teraz mają 2 lata i 4 miesiące :-)
Madziaas
To przykre :-( ale znajdziesz jakąś wkońcu,ciężej jest ogólnie z pracą a jeszcze napisałaś,że u ciebie w mieście jest z tym ciężkoPrzestaje w to już wierzyć. Szukam pracy od września. A papiery składam już wszędzie i na stację benzynową i do sklepów i nic. A przez prawie dwa lata pracowałam w Starostwie pierw był staż przez 12 miesięcy później pół roku interwencja, a na koniec 3 miesiące umowy o pracę na zastępstwo. Miałam nadzieję, że mi przedłużą, ale oni mieli inne plany.
Niestety tak to już bywa. Bardzo chcę znaleźć pracę, żeby móc z czystym sumieniem starać się o wymarzone maleństwo. Żeby móc mieć chociaż ten zasiłek macierzyński przez kilka miesięcy życia dziecka. Tylko mam pewne obawy, ponieważ koleżanka mi mówiła,że jak kobieta pracuję krócej niż rok to później musi oddać cały zasiłek macierzyński, ale nie wiem jak to jest. Może słyszałaś coś na ten temat? To mnie jeszcze bardziej przytłacza.
Madziaas
Kurcze niewiem jak to jest z urlopem macierzyńskim, musiałabyś poszukać w necie bo nie mam pojęcia jak to jestNiestety tak to już bywa. Bardzo chcę znaleźć pracę, żeby móc z czystym sumieniem starać się o wymarzone maleństwo. Żeby móc mieć chociaż ten zasiłek macierzyński przez kilka miesięcy życia dziecka. Tylko mam pewne obawy, ponieważ koleżanka mi mówiła,że jak kobieta pracuję krócej niż rok to później musi oddać cały zasiłek macierzyński, ale nie wiem jak to jest. Może słyszałaś coś na ten temat? To mnie jeszcze bardziej przytłacza.
Szukałam ale póki co nic nie znalazłam. Ponoć była taka afera później powiedziała mi to samo mama, a później znajoma ze Starostwa, ale nie wiem czy coś się zmieniło w tej sprawie, bo ponoć kobiety się burzyły (miały rację). To też się ponoć tyczyło chorobowych w ciąży.
reklama
Podziel się: