reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kinga85 pochwale się

Jestem z Wami wszytskimi moje kochane dziewczyny!!!
Dziękuje jeszcze raz wszystkim kochanym przyszłym i atualnym mamusią i wogóle wszystkim za gratulacje.
Teraz za was moje rybki trzymam kciuki i przesyłam paczkę nowych jeszcze mocniejszych fluidków
:tak:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
ninionka- dziękujemy za fluidki..... oby się przydały. Powiedz, jak się dodatkowo wspomagałaś? witaminki, badanie tempki itp?

Tak więc, jeżeli chodzi o badanie śluzu to badałam 2 cykle i w drugim nam się udało (w pierwszym wcale się tak naprawdę nie staraliśmy, bo Pani gin. kazała odczekać conajmniej miesiac po odstawieniu tabsów, a później działać, więc przytulanka nie były do końca).
W drugim cyklu, niby ten śluz obserwowałam, ale nie widziałam płodnego :wściekła/y: więc już się wkurzałam, później doszłam do wnosku, że przecież zwariować nie mogę i wrzuciłam na luz. Nie myślałam o tym czy przyjdzie @ czy nie.

Aż wkońcu poszłam 7 stycznia do Pani gin i ta powiedziała, że w moim prawym jajniku jest miejsce po pęknietym pęcherzyku. Tak więc tego samego dnia też się przytulaliśmny. I nie wiem czy 2 dni przed wizytą u Pani gin przytualnka były skuteczne, czy w dniu po wizycie u Pani gin nam się udało, ale napewno w któryś z tych 2 terminów.

A na tempke nie miałam czasu i wytrwałości tak naprawdę.
Ale łykałam 1 tabletke dziennie i do teraz łykam FOLIK ten słabszy

Później jakoś 16 stycznia w czwartek przeczytałam post którejś z Was, (chyba Knga85 napisała, a jeśli nie to sorry) że jej koleżanka zrobiła test kilka dni przed spodziewaną @ i tak mnie jakoś pociągło żeby zrobić jednak 3 dni przed spodziewaną moją @ teścik. Noi wyszła kreseczka testowa słaba i kontrolna standardowa, ale nie wierzyłam i zamieściłam tu na BB, dziewczyny pisały, że to musi być fasolka, bo przecież z niczego się nie wzieły II kreseczki... :sorry2:
A dziś jak zrobiłam innej firmy test w przed dzień spodziewanej @ to były znów dwie kreseczki ale tym razem ta testowa mocniejsza. Mam jeszcze jeden test ale zrobie go za 2-3 dni aby zobaczyć jeszcze mocniejszą kreseczke. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja mam pytanko do was
kiedy najlepiej isc na usg aby dowiedziec się kiedy jest najlepszy czas na przytulanki? :confused: bo gin może to stwierdzić no nie?

Martyna222 hej!:tak:
Kinga85 mi moja gin mówiła, że monitoringi zaczyna się przy tj moim cyklu 30 dniowym około 9 dnia cyklu. Na które już nie będę chodzić aktualnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ahaa... dzięki:) czyli ja mogłabym sie wybrać w tym tygodniu na spokojnie.
Jeżeli poczuje sie lepiej to pójdę :tak: Opłaca się??? :confused:

reklama
ahaa... dzięki:) czyli ja mogłabym sie wybrać w tym tygodniu na spokojnie.
Jeżeli poczuje sie lepiej to pójdę :tak: Opłaca się??? :confused:
Kinga ja zaczynam w lutym już 8 dnia tak mi się kazał zgłosić lekarz a mam 29-cykl?
Myślę, że spokojnie, a żeby nie pójść na darmo, zadzwoń najpierw do swojego gin i zapytaj kiedy było by dla Ciebie najlepiej abyś przyszła. Martyna przy cyklu 29 dniowym ma przyść 8 dc.

Ninonka wielkie gratulacje :))
Dzięki złońce :-)

DZIEWCZYNY JA UCIEKAM, ZARAZ MĄŻ Z PRACY WRÓCI - TRZEBA MU KOLACJE ZROBIĆ, A JESZCZE TAK SIĘ ŹLE CZUJE TAKI KATAR MNIE MĘCZ ŻE SZOK.
DOBRANOC DO JUTRA KOCHANE!

Do góry