reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Ja już po wizycie u gina. Dowiedziałam się w zasadzie...to co juz wiedziałam :-p tylko że z większym zagłębieniem :-D Otóż przez to że nadal karmię synka mam najprawdopodobniej za dużo prolaktyny co powoduje nieskończenie długi cykl nienadchodzącą @ a tym samym niemożliwość zajścia w ciążę. Dostałam skierowanie na badania hormonalne i jak tylko bedą wyniki odrazu dostane odpowiedni lek i do dzieła. Jak to ujął "nie gwarantuję że zajdzie pani w ciąże w styczniu czy lutym choć moze...ale damy sobie z tym radę to nie jest nic czego byśmy nie pokonali będzie pani w ciązy i jeszcze w tym roku urodzi" :-D:-D:-D

reklama
syneczki2 - mam pytanko - pisałaś odnośnie śluzu i tempki. Jeżeli byłabym książkowym przypadkiem to jak to powinno wyglądać na pare dni przed @ ???

p.s. zazdroszczę lekarza, chyba Ci humorek nieźle poprawił??? :-)

shenkoka - przecudowne zdjęcia ślubne - można poczuć pozytywną energię i mega szczęście :-):-):-)

ninonka - byłaś ne betce???

Cześć dziewczynki:-)Katerinka trzymamy kciuki :-) dziewczynki za mnie też trzymajcie, bo zaraz się ubieram i lecę do apteki po test. Staramy się z mężem o drugie dziecko :-) Także kciuki dziewczynki, kciuki błagam! Pozdrawiam was

Hej Dziewczynki, Miłego dzionka :-)

catedra - zrób koniecznie posiew. Kosztuje to mało a dużo się można dowiedzieć. Ja miałam dwa razy akcje z pęcherzem, miałam nawet krwiomocz i diagnozowali mnie i nikt nie wiedział o co chodzi. Było podejrzenie że to nerki, miałam usg - jakieś badania w szpitalu aż trafiłam na rozgarniętego lekarza który kazał zrobić najprostsze badanie czyli posiew. Wyszły bakterie e-coli - dostałam antybiotyk i po sprawie. Po roku miałam to samo ale juz wiedziałam co robić. A bekterie brały się z jeziora w którym się kapałam w czasie wakacji.

beti - już mi smaka narobiłaś, mam nadzieję że przepisik okaże się kolejną rewelacją :-)

Catedra, tak, maggie_f ma rację, zrób koniecznie posiew moczu. Od tego zacznij. Użyj przy tym koniecznie jałowy pojemnik. Po ok. tygodniu można odebrać wynik. Możliwe, że wyhodują się jakieś bakterie. Dobrze też, jeśli Twój partner też przebada swój mocz.
Ja miałam atak bólu pęchęrza w piątek i już jest ok. Nasiadówka okazała się super, poza tym Urinal, no i Furagina. Jem codziennie słuszną garść suszonej żurawiny. Jeśli jednak częściej będzie mi się to przytrafiać, poszukam urologa. Bo najczęściej przytrafia mi się to po przytulankach, a obydwoje bardzo dbamy o higienę i w ogóle wiem co robić, aby tego nie złapać, a jednak.......
Wracaj szybko do zdrowia!!

Hej moje dziewczynki, ja dziś niestety do późnego popołudnia nie wstawałam z łóżka bo tak mnie rozłożyło. Dopiero jak mąż na 14:00 do pracy poszedł to wstałam.
Dziś rano wysłałam jeszcze męża po dwa testy, zrobiłam raniutko i ta druga kreska wyszła już dużo wyraźniejsza niż 2 dni temu.
A na BETKE nie poszłam bo poprostu nie wstawałam z łóżka, jutro się wybiore :-) Ale myślę, że to już tylko formalność, bo przecież z dnia na dzień na różnego typu testach kreska nie ciemnieje bez powodu
:sorry2:
I jeszcze jedno pytanko GIN. MOŻE PO ILU DNIACH ZROBĆ USG FASOLCE???

Pyszczek słońce to było różnie, ale powiem tak:
Niby cały cykl wychodził mi 30 dni i wg kalkulatora 7 stycznia był dniem owulki.
Dokładnie też 7 stycznia byłam u Pani Gin. i powiedziała mi że jest ślad po pękniętym pęcherzyku, z którego raczej napewno wyszła moja komórka jajowa. I kazała czekać...
A co do przytulanek to były one dość często. Średnio co 3 dni, noi w 2 dni przed 7 stycznia i dniu tej niby owulki czyli też 7 stycznia i bez stresu dla przyjemności i mogę powiedzieć, że zadziałało :-)
I trzymam za 1 lutego kciuki :-)

kasiulek82 dzieki Ci za odpowiedz, ale jutro ide bo dziś nie wychylałam nosa poza łóżko, bo tak mnie katar męczy...

Marzenixx uwierz, że nie wytrzymasz i kupisz wcześniej. Ja dziś wysłałam męża rano po dwa nowe i zrobiłam rano i.... kreseczka mocniejsza ewidentnie niż 2 dni temu :-) Jeszcze ostatni zrobie tak dla formalności za 2-3 dni :-) a jutro na bete.

Beti1975 zrobie skarbie betke ale dziś nie byłam w stanie wyjść na nią z domu, oczy załzawione, pełno husteczek higienicznych wokół mnie i wredne myśli, żeby ta infekcja fasolce nie zaszkodziła, kurcze!!!!
A ja też czekam z niecierpliwościa na nowy Twój przepis, bo ostatni na te ciasteczka ryżowe okazał się rewelacją!!!!!!!

Syneczki2
dzięki ciuchutko Ci mówie, bo Betki jeszcze nie zrobiłam, ale drugi teścik z innej firy i pokazał też II kreski tylko mocniejsze :-)

karo85 dzięki :-)

elfa75 trzymam ksiuki za Was oboje, oby i mężowi i Tobie, noi wgóle Wam się udało :-)

gie-osk dzięki kochana, ja nie wiem co Ci poradzić, ja jestem aktualnie przeziębiona i już nie mam wyjścia teraz musze jakoś to przetrwać i wyjśc z Tego. I Tobie życze tego samego!

Justys84 będzie dobrze, może pogadaj z mężem i powiedz, że chciałabyś przytulać się częściej, kurcze, bo mój M. to on zawsze nalegał i nalega.
A może zrób coś wystrzałowego, jakaś sexi bielizna i zachęć go - wtedy podejrzewam, że nie oprze Ci się :-)

bliska trzymam aby i Tobie się udało!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&

A OTO DZISIEJSZY TEST:
kliknij aby powiększyć

Kinga85trzymam za Ciebie słonko kciuki i oby w tym cyklu Tobie się również udało kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!zdrowiej!!!!!!!!!!!

Dziewczyny tylko pamiętajcie, na luzie, nie napalajcie się odrazu, ja naprawde miałam takie 2 tygodnie, że wogóle nie myślałam czy będzie fasolka czy nie i co tutaj miłe zaskoczenie (i tak test wynonałam 3 dni przed spodziewaną @)

reklama
maggie_f słońce przed @ ygląda to tak. Śluz gęsty baardzo, gęsty mleczno biały, niby nie ciągnący sie ale ja tam tego nigdy nie mogłam odróżnić czy się ciągnie czy też nie. Tempka ponad 37 a miałam zwykle 37,2-3
A co do mojego Matuszka :-p to takkk ojj takkk niesamowicie mnie uspokoił i poprawil humorek :tak::-D
ninonka suuuuper. Ja bym już bety nie robiła. A usg mojegomłodszego synka miałam już tydzień po nienadejściu @

Do góry