reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Cześć dziewczynki. Ja dziś nie w sosie bo wczoraj wieczorkiem się zdenerwowałam strasznie. Podczas kąpieli w prawej piersi wyczułam sporawe zgrubienie, którego nie ma w lewej. Nawet mąż sprawdzał. Tak strasznie się przestraszyłam. Dobrze, że jutro jadę na monitoring to poproszę lekarkę, żeby mi to zbadała i dała skierowanie na jakieś badanie czy co. Mówię wam jak ja się dziś czuję. Moja mama jest pielęgniarką i powtarza mi, żebym się nie martwiła na zapas bo to może być coś niegroźnego np. torbielka lub włókniak bo takie się podobno robią w czasie ciąży lub przy braniu hormonów a ja byłam w ciąży i niedawno brałam hormony. Niemniej jednak strasznie się boję. Aż mi temperatura skoczyła z tego wszystkiego.
Twoja mama ma racje,nie denerwuj sie na zapas.Ja mam,a w sumie miałam w jednej i drugiej piersi zgrubienie.Okazało sie że to gruczolaki i że jest to niegroźne.W lewej piersi zauważyłam,że mi sie to jakoś niewiem rozbiło czy coś,w prawej mam tak jak jest sutek no i jak narazie jest nadal..... mówiono mi,że właśnie w czasie ciąży mi sie to rozbić może i że będe miała więcej mleka.Więc taką mam nadzieje.Idź do lekarza i pewnie będziesz miała usg

reklama
Napewno wszystko będzie dobrze,chociaż wiem że sie wystraszyłaś bo ja też pamiętam,że jak wyczułam że "coś tam" mam to sie strasznie wystraszyłam

Madziaas staram się o tym nie myśleć. Pocieszam się tym, że w zeszłym miesiącu tego nie miałam i nie jest to okrągłe tylko to wygląda tak jakby na gruczole coś wyrosło, jest z gruczołem związane i podłużne i nie boli. Mam nadzieję, że na USG piersi nie czeka się długo bo nie wytrzymam.

Madziaas staram się o tym nie myśleć. Pocieszam się tym, że w zeszłym miesiącu tego nie miałam i nie jest to okrągłe tylko to wygląda tak jakby na gruczole coś wyrosło, jest z gruczołem związane i podłużne i nie boli. Mam nadzieję, że na USG piersi nie czeka się długo bo nie wytrzymam.
Ja miałam troszke inaczej bo mnie bolały i to bardziej przed okresem

Będzie dobrze. A tym bardziej,że piszesz,że tego nie miałaś ostatnio.Leć jutro do lekarza to będziesz spokojniejsza

No nic zobaczymy. Jutro o tej porze może już coś będę wiedziała. Na razie muszę się czymś zająć żeby nie myśleć. Idę zrobić przepierkę to się może odprężę.

Czesc dziewczyny,
A u mnie do owulacji jeszcze daleko, a pobolewaja mnie jajniki raz jeden raz drugi i raz nawet jakby macica. Mialyscie kiedys cos takiego?

reklama
Do góry