reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

na kilka dni przed @ jest taka jak zazwyczaj czyli nisko, twarda zamknieta..
a np w dzien kiedy @ przychodzi (lub dzien przed w zaleznosci od kobiety) unosi sie jest wysoko, otwiera sie i miekknie.. raz sie udało na godzinke przed @ zbadac to była bardzo miekka ale to bardzo

dziekuję za odpowiedź :)))))) ty moja kochana encyklopedio NMPR

reklama
hej dziewczynki dlugo nie pisalam bo czekalam na @ ale nie przyszla i co dziwnego zauwazylam ze gdy scisne brodawke mam male kropelki i temp mam 37.2:szok: mdlosci mam juz dluzszy czas i zawroty glowy ale myslalam ze to z przemeczenia powiedzcie mi czy ktoras z was miala podobnie :confused:
kochana nie sciskaj brodawek bo nie wolno.. nie wolno nic wyciskac na piersiach.. ani nic z tych rzeczy a przynajmniej mama zawsze mi to powtarzała.. w kazdym razie ty lepiej testa zrób..
dziekuję za odpowiedź :)))))) ty moja kochana encyklopedio NMPR
słuze pomocą.. z miłą checią

hej dziewczynki dlugo nie pisalam bo czekalam na @ ale nie przyszla i co dziwnego zauwazylam ze gdy scisne brodawke mam male kropelki i temp mam 37.2:szok: mdlosci mam juz dluzszy czas i zawroty glowy ale myslalam ze to z przemeczenia powiedzcie mi czy ktoras z was miala podobnie :confused:
Morena - rób Ty testa i pochwal się II
Witam sie z ranca.. a w zasadzie z południa..

maggie dbaj o siebie.. pod kocyk.. plukaj gardło wodą z solą.. ponoc pomaga.. i cieple herbatki..
u mnie piekne słoneczko.. poza tym ide jutro do gina z wynikami wiec zobaczymy co mi powie.. czy mam PCOS tego nie wiem wyniki mówią ze tak.. powiem mu jakie ziolka pije i ze bede je pila dalej i chce zeby zmonitorowal czy bedzie owulka tzn po owulce pojde do niego to jak zbada to bedzie widzial..
Dobrze, dobrze. Daj znać po wizycie u gina. Najważniejsze to rozpoznać wroga bo wtedy łatwiej przygotować się do walki.
WITAM KOBITKI:-)
A my dzisiaj sie po obiedzie wybieramy na gościnke do szfagierki:tak:

o jojoj kuruj sie:tak:kochana ja brałam tabletki do ssania homeopatyczne i pomagaja a te leki to są dla kobiet w ciąży co nie musisz sie obawiac a dzięki temu ze je miałam to skończyło sie tylko na bólu gardła;-)
patrysia - jak do jutra nie będzie lepiej to śmigne do apteki po leki. Mam nadzieję że to jednak nic groźnego bo szkoda mi znowu brać wolne w pracy. A w tym miesiącu praktycznie jeszcze nic nie zarobiłam.

Nektarynka ma racje absolutnie nie wolno, kazdy wyciek moze oznaczac wysoka prolaktyne...w ciazy ma sie siare ale to dopiero potem chyba 3 trymestr wiec test a jak negatywny to migiem do lekarza

Nektarynko, pytanie za 10 punktów..Jaka jest szyjka macicy tuż przed @?

Ja przed @ mialam zawsze wysoko twarda i zamknieta naczy po owu az prawie do @, jak juz miala przyjsc to zdeka sie obnizala robila sie miekka i na wpol otwarta czyli nie czubek nosa jak dotkniesz nosa ale wargi tak sie porownuje zamknieta i otwarta :-) Jak zafasolkowalam byla ona niewysoko bardzo rozpulchniona i zamknieta

Maggie uważaj na siebie bidulko,pij herbatke z malinami i mam nadzieje,że przeziębienie szybko przejdzie:-)

z ta herbata z malinami trzeba uwazac, slyszalam ze pija ja kobiety przed porodem by wywolac porod z lisci malin moze powodowac skurcze :tak:

hej hej Kobitki, witam się z rańca.

Przewinęła mi sie nowa fasoleczka - Gratulacje.

Wczoraj wieczorkiem mieliśmy małe święto i spacerowaliśmy sobie po nowym świecie z gorącą czekoladą ale niestety padał deszcz i sie przeziębiłam. Gardło boli i nie mogę łykać.

:-)

miod, cytryna, plukanie woda z sola obowiazkowo, ja bym lekow nie brala mi przynajmniej gin zabronil jak bylam chora na poczatku ciazy nawet wit C nie wolno mi bylo ew rutinoscorbin ale to zdania tez podzielone, plukalam tylko woda z sola, miod z mlekiem i czosnek do nosa...niestety nie przeszlo wiec dostalam antybiotyk, podobno lepsze to niz meczyc dzidzie...a i uwazaj bo najgorsza dla dzidzi tempka jak tylko wzrosnie zbijaj paracetamolem, jak bedzie powyzej 38

Witajcie Kochane

Troche mnie nie bylo, ale nadrobilam czytanko. U mnie koniec @ juz byl przedwczoraj i fikamy. Poza tym przygotowuje sie do urlopiku i wesela. Jakos leci, lykam wiesiolek a mezowi kupilam Centrum.

z ta herbata z malinami trzeba uwazac, slyszalam ze pija ja kobiety przed porodem by wywolac porod z lisci malin moze powodowac skurcze :tak:

miod, cytryna, plukanie woda z sola obowiazkowo, ja bym lekow nie brala mi przynajmniej gin zabronil jak bylam chora na poczatku ciazy nawet wit C nie wolno mi bylo ew rutinoscorbin ale to zdania tez podzielone, plukalam tylko woda z sola, miod z mlekiem i czosnek do nosa...niestety nie przeszlo wiec dostalam antybiotyk, podobno lepsze to niz meczyc dzidzie...a i uwazaj bo najgorsza dla dzidzi tempka jak tylko wzrosnie zbijaj paracetamolem, jak bedzie powyzej 38
Kroptusiu tak maliny wywołują skurcze,ale to sie robi napar z liści z malin ;-) To jakoś chyba po 36 tygodniu ciąży

reklama
Cześć dziewczynki. Ja dziś nie w sosie bo wczoraj wieczorkiem się zdenerwowałam strasznie. Podczas kąpieli w prawej piersi wyczułam sporawe zgrubienie, którego nie ma w lewej. Nawet mąż sprawdzał. Tak strasznie się przestraszyłam. Dobrze, że jutro jadę na monitoring to poproszę lekarkę, żeby mi to zbadała i dała skierowanie na jakieś badanie czy co. Mówię wam jak ja się dziś czuję. Moja mama jest pielęgniarką i powtarza mi, żebym się nie martwiła na zapas bo to może być coś niegroźnego np. torbielka lub włókniak bo takie się podobno robią w czasie ciąży lub przy braniu hormonów a ja byłam w ciąży i niedawno brałam hormony. Niemniej jednak strasznie się boję. Aż mi temperatura skoczyła z tego wszystkiego.

Do góry