co tam u KROPTUSI,dziewczyny wiecie moze,nic sie ostatnio nie odzywa...
z ta moja @ to bardzo dziwne,rzadnych objawow zblizajacej sie,bialy sluz,bol piersi ale taki dziwny,och wariuja te moje hormony,dzieki przyszla mamusiu za trzymanie kciukow,ja tez trzymam za Ciebie z calych sił!!!
Kochana sledze Twoje losy i z niecierpliwoscia czekam na II kreseczki....w koncu kolejny dzien bez @ ... u mnie bylo wczoraj kiepsko dlatego sie nie odzywalam ostatnio... myslalam ze zaczelam rodzic :-(nie wiem co to bylo dostalam silnych regularnych skurczy co chwile myslalam ze pekne, przypominajace te z 1 porodu...jeden drugi ok ale one lecialy jeden za drugim, nie moglam wydusic slowa...poszlam do toalety nie wiem czemu i poczulam silny skurcz po czym obudzilam sie na ziemi i nie wiedzialam gdzie jestem musialam stracic przytomnosc i bylam cala blada i spocona....jakbym wrocila z zaswiatow wszystko huczalo i wirowalo, potem jeszcze pare skurczow i ustapilo ... wystraszylam sie ze zaczynam rodzic co to moglo byc nie wiem, bylam przerazona, przypomnial mi sie porod, tak sie zacza moj pierwszy :---( zadzwonilam do gina, wzielam porcje swoich prochow i lezenie, M ukochany zaja sie wszystkim na szczecie i wieczorem i rano wiec do 12 lezalam a on tylko kolo mnie chodzil nim poszedl do pracy...Gin powiedzial ze jak sie powtorzy to od razu szpial, w srode mam wizyte zobaczymy jak szyjka
trzymaj mocno bo ja juz sama nie wiem co sie dzieje?
mam nadzieje ze to fasola, sledze bacznie i czekam na dobre wiesci :-)
powiedzcie mi, bo w życiu tego nie robiłam, czy na betę muszę mieć skierowanie od gina? bo wizyte mam dopiero 25go
ja robilam bete 2 dni przed @, robisz prywatnie bez skierowania, ja placilam 35 zl
i juz wyszla 101 czyli ze fasolinka
dziewczynki powiedzcie mi, czy badacie sobie szyjkę? ja prowadzę regularnie obserwacje i powiem, że teraz jest dziwnie... jest wysoko i zamknieta, ale nie rozpulchniona( chyba że to jakoś źle pojmuję). Czy wie któraś z was jak powinna wyglądać w początku ciąży? bo przed okresem się obniża ( no przynajmniej u mnie).
ja badalam szyjke, przed @ byla zwykle wysoko, zamknieta i twarda i potem opadala jak miala przyjsc, jak byla fasolka byla silnie rozpulchniona, w srodku b ciasno ale nie byla wysoko i twarda raczej srednio i srednio miekka rozpulchniona ale zamknieta wiec poznalam ze wyglada inaczej niz przez poprzednie cykle
Kroptusiu - co z Tobą??
u mnie juz ok ale bylo kiepsko, buziaczki Sloncze, czytam na bierzaco co u Ciebie nie pisalam bo nie mialam sil
dobranoc dziewczynki
ja juz w domku i mykam spac...
oby @ ie przyszła i do mnie
trzymam kciuki by byla fasoleczka jak u Justys
Kroptusiu co u Ciebie???
Tak jak pisalam Justys i Maggie bylo ciezko ale juz lepiej jestem slaba i dochodze do siebie po wczorajszych przejsciach
A może wy się orientujecie. Słyszałam, że jak kobieta pracuję krócej niż rok to musi oddać macierzyński i tak samo jest ponoć z chorobowym w czasie ciąży.
cos mi sie obilo szczerze o uszy z tym macierzynskim ze jak sie pracuje krocej niz rok ale reki sobie uciac nie dam, wiem ze przy umowie na czas okreslony (jak u mnie) pracodawca placi za 1 dzien (dzien porodu) macierzynski a reszte zus, srednia chyba z ostatnich 12 mc lacznie z dodatkami, premiami itp...bo byl o to szum, orientowalam sie bo sama o to bede zabiegac
A tak z ostatniej chwili dzis urodzila Imagination hihi synus 3900 i 57 cm szybko sie rozpakowala teraz czekam na wiesci od Thikanis :-) cesarke ma chyba 21 :-)
Ostatnia edycja: