reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kurczak teścior wyszedł negatywny @ juz 6 dni nie ma.. piersi bolą.. pozostaje czekać na kolejną wizyte u gina.. oj do 27.01 tak długo jeszcze
Nektarynka nie poddawaj sie nastepnym razem bedzie lepiej..;-)

Powiedziała bym raczej "jeść DLA dwoje":happy:

świetnie powiedziane..

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa ale obserwuje juz kilka dni i chyba mi bedzie z wami łatwiej znieść trudy starania o drugiego dzidziusia. Aktualnie czekam na @, zostały cztery dni i mam od ponad tygodnia obolałe piersi co mi się nie zdarzało nigdy i czekam... Może wasz optymizm mi się udzieli, bo nie sądziłam że z drugim dzieckiem tak trudno pójdzie... POZDRAWIAM przyszłe mamy i fasolki;-) ;-)

witaj wśród nas..:-)

M wczoraj powiedział, ze mam ładne kształtne kobiece udka:szok:
A ja chciałam zacząć ćwiczyć, bo mi zdaje się, ze są za duże:eek:

Niunia ty to masz fajnego męża :-D

A tak w ogóle to witajcie dziewczyny..własnie wróciłam po długim dniu do domu..miałam dzis dyżur przy moich małych siostrzenicach, które się pochorowały, a że sama siedze na L4 to z nimi zostałam..dały mi popalić..i tak sie zamyslam czy mi tez dane bedzie kiedyś..tulić własne maluchy..

reklama
dziewczynki pomożcie!!!!

odebrałam wyniki badań na toksoplazmozę
przeciwciał IgG nie wykryto
przeciwciał IgM nie wykryto
IgG większe lub równe 15 IU/ml wynik dodatni
czy wy coś z tego rozumiecie bo ja już chyba całe google obszukałam i nie wiem w końcu nic
pozdrawiam

hej a nie jest to czasem informacja od jakiej wartości uznano by wynik za dodatni?
ja mam na moich wynikach tak:
toxoplasma IgG 0,1UI/ml (ujemny)
i wyjaśnienia: wynik ujemny: < 2.0
wynik dodatni: > lub = 3.0
wynik wątpliwy: 2.0-3.0

toxoplasma IgM 0,095 (ujemny)
i wyjaśnienia: wynik ujemny: < 0.499
wynik dodatni: > lub = 0.600
wynik wątpliwy: 0.500-0.599

Ostatnia edycja:
A tak w ogóle to witajcie dziewczyny..własnie wróciłam po długim dniu do domu..miałam dzis dyżur przy moich małych siostrzenicach, które się pochorowały, a że sama siedze na L4 to z nimi zostałam..dały mi popalić..i tak sie zamyslam czy mi tez dane bedzie kiedyś..tulić własne maluchy..

Kochanie na pewno będziesz tulić swoje maluszki! Po prostu niektórzy muszą dłużej popracować nad tym aby te maleńkie istotki pojawiły się na świecie. :tak:

agadariajejku kochana, przepraszam, ale odpisywałam Ci na Twoje pytanko, hmmmmm ale wiesz co sądze, że poprostu jak w notatniku pisałam to nie wkleiłam tego....:wściekła/y:
No ale nic, oczywiście odpisze Ci:
Więc mój mąż się bardzo cieszył. Na początku naszych starań kazał mi testy robić, np dzień czy dwa po przytulankach, a ja się z niego śmiałam.
W dniu pierwszego pozytywnego testu czyli 16 stycznia, jak wróciłam z łazienki oboje nie wierzyliśmy właśnym oczom, no ale nadzieja była... Później 19 stycznia to jak rano zrobiłam to już na 99,9% wiedzieliśmy, że to fasolka, cieszył się jak zwariowany! A dziś zrobiłam test aby zobaczyć mocniejszą kreseczke testową niż dwa dni temu :-) i cały czas radość go nie odpuszcza. Dziś napisał z pracy sms`a : "KOCHAM WAS" aż mi się łezka w oczkach zakręciła...
Wiesz oboje chcieliśmy tego dzidziusia, od chyba pół roku cały czas myśleliśmy o nim, aż wkońcu się wzieliśmy do roboty, i pierwsze staranka zakonczone pomyślnie!

czesc dziewczynki!pisze do was ,bo sie za wami stesknilam.przed chwila napisalam takiego fajnego,dlugiego posta,ale mi sie skasowal grrrr...pozdrawiam was cieplutko.czekam teraz na @.czy moze ktoras z was testuje 1 lutego?

Kochanie na pewno będziesz tulić swoje maluszki! Po prostu niektórzy muszą dłużej popracować nad tym aby te maleńkie istotki pojawiły się na świecie. :tak:

Dzięki Kasiulek..za wsparcie (a wiesz, że jesteś moja imienniczką ;-))..czasami dopada mnie zwatpienie..ale jak pomyśle ile rzeczy musi razem się zgrać, żeby był dzidziuś to po prostu rozumiem czemu mówi sie "cud narodzin" buziaki kochana

Witajcie..

Nektarynka nie poddawaj sie nastepnym razem bedzie lepiej..;-)

sama juz nie wiem o co biega.. piersi mnie bolą od jakiś 3 dni.. okresu dalej nie ma i nic nie wskazuje by się pojawił.. (zawsze mam nadęty twardy brzuch i bóle)
no nic poczekam moze kilka dni powtórze test a jak nie to wizyta u lekarza 27..

ninonka no no no gratulacje.. piękne dwie II

maggief oby się udało

Ostatnia edycja:
reklama
kasiulek82-swieta racja!!!!!Ja z corcia zaszłam przy pierwszych starankach,a jak bedzie z drugim-nie wiem...

ninonka,czyli byl z Toba;-)suuuper!!!!Pewnie pękał z dumy!!!!
A na takie smsy pełne miłosci to sie przygotuj-bedzie ich coraz wiecej!!!!!
Ciesze sie,ze sie udało z apierwszym razem!!!!!Suuuuperrr Kochana,mam nadz jednak,ze nie opuscisz nas,co????Buzka;*****

emma2..ja tez własnie pisze po raz drugi.Mam nieraz ochote kompa walnąć w d...której nie ma;-)

shenkoka
,swieta prawda!!!!!Ale wszsytkim nam sie uda,trzeba wierzyc!!!!

kinga85Kinga-super przyjemnego baraszkowania!!!!!!

Miłej nocki,ja już spadam;-):laugh2:

Ostatnia edycja:
Do góry