reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam ostatnio składaliście gratulacje a dziś chciałabym Wam powiedzieć że moja dzidzia umarła w 6 tyg teraz szukają przyczyny, fizycznie sie czuje ok gorzej z psychiką.:/ Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki za Wszystkie caluje was Gorąco:*

Bardzo Ci współczuję :-( Myślę że powinnaś posłuchać rady Kroptusi i udać sie na takie forum..choć miło będzie jeśli i z nami zostaniesz..:tak:

reklama
Witam ostatnio składaliście gratulacje a dziś chciałabym Wam powiedzieć że moja dzidzia umarła w 6 tyg teraz szukają przyczyny, fizycznie sie czuje ok gorzej z psychiką.:/ Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki za Wszystkie caluje was Gorąco:*
bardzo mi przykro,wiem co przezywasz,bo sama przeszlam poronienie w czerwcu zeszlego duzo czytalam na ten temat i to mi pomoglo,bo nie jestesmy same jest duzo dziewczyn co musialo to przejsc:(ale jeszcze sie nam uda,zobaczysz bedzie ok:)glowa do gory

Kochanie strasznie mi przykro! :-( Wiem co czujesz bo przeżyłam to samo. Może rzeczywiście porozmawiaj z dziewczynami na forum o stracie dzidziusia. Ja wtedy tego nie robiłam i tylko czas wyleczył rany. Blizny zostają i czasem bolą,ale może szybciej psychicznie staniesz na nogi po rozmowie z dziewczynami. Pozdrawiam Cie gorąco i ściskam! Nie poddawaj się!

Kaira24 mi również bardzo przykro to straszne :-(ja rowno rok temu straciłam moją dzidzie 10 tydz wiem co przeżywasz mi do dziś kręcą sie łezki w oczach

Kaira24 naprawdę mi przykro. Wszystkie tu Cię będziemy wspierać i coś mi sie wydaje że jeżeli tylko się postarasz z m to kto wie może jakieś bliźniaki ;-) tak na osłodę :tak:
maggie_f wiesz...gdyby nie to bieganie do toalety to bym byłą skłonna szepnąć Ci że niespodzianka :laugh2: ale to siusianie mnie dziwi. Z drugiej strony organizm kobiety nie jest do końca przewidywalny więc może jednak :-) ja w każdym razie miałam duuuuuużo bardzo duuuuużo rzadkiego śluzu przy pierwszej ciąży biegałam ciągle do wc z obawą że to @ i całę szczęście nie :-D a przy drugiej gdy tylko takie morze rzadkiego śluzu się ze mnie wylewało już byłam nastawiona na to że @ nie przyjdzie :-D jezeli obserwujesz swój organizm od jakiegoś czasu to tak naprawde to właśnie on daje Ci pierwsze sygnały zanim jakikolwiek test je potwierdzi. Może to spatrzenie zawodowe bo przez 2 lata studiowałam medycyne:sorry: przeżuciłam się później na prawo ze względu na tryb studiów przy wychowywaniu dziecka i mam nadzieję że teraz przy dwójcę nie wyjde na lewo :szok:;-):-p
ninonka tak naprawde termin wyznaczony z cyklu nie ma większego znaczenia jeżeli jest różnica kilku dni. Najważniejszy jest termin wyznaczony według usg. A i tn do końca się nie musi pokrywac z porodem bo np Oliwierka urodziłam 4 dni po terminie a Amadeuszka 2 tygodnie przed a i jeden i drugi był całkowicie gotowy do przyjścia na ten świat :tak:Jedno jest pewne ciesz sie swoim stanem skarbie bo to najwspanialsze 9 miesięcy w życiu kobiety :-D:-D:-D
kinga u mnie też jeszcze pare dni temu był szpital w domu całe szczęście młodszy już zdrowy starszy jutro kończy zastrzyki ja już prawie zdrowa m chyba też chociaż on zawsze narzeka :-p jutro do kontroli idziemy z chłopcami i w końcu spokój. Ten 2009 rok zaczął się katastroficznie w związku ze zdrowiem i oby na tym się skończyło!!!

Cześć dziewczyny;-)
Jestem na sąsiednim forum starania się i wątpliwości ale co jakiś czas was podczytuję.
Wasze kawały bardzo poprawiły mi nastruj jak przyszła do mnie wstrętna @ .
Uśmiałam się do łez:-D
Ninonka gratuluje fasolinki:happy:

Dziękuje dziewczyny na Was zawsze można liczyć:)
maggie_f bardzo dziękuje.;-)
na forum pewnie wejde tylko troszę czasu minie.Życze miłego oczekiwania i jeszcze sie keidyś Wam pochwale:D:biggrin2:

reklama
DZIEWCZYNY, a jak ja mam nieregularne cykle...raz 21 raz 36 dni... to kiedy mam pójść na ten monitoring..?
Kochane..te z Warszawy....która zna gina, który robi monitoring bez marudzenia? Podajcie please namiary....dziś mój 3 dc więc niedługo bym poszła jak coś....
pomóżcie.
No ja niestety nie jestem z W-wy, i nie pomgę Ci z lekarzem, ale co do cyklu to jak ja powiedziałam lekarzowi, że mam 30 dni cykl, to kazał mi 9 dc przyjść na monitoring, więc to mniej więcej niecała 1/3 całego cyklu, więc jeżeli założymy, że masz najkrótszy 21 dni (który i tym razem może się zdarzyć) to myśle, że jak byś zaczęła 4-5 dnia cyklu swój monitoriung to było by ok. ALE NAJLEPIEJ ZADZWON DO SWOJEGO GIN I ZAPYTAJ KIEDY PRZY TAKICH WACHANIAC CYKLOWYCH NAJLEPIEJ PRZYJŚC NA 1 OBSERWACJE.
POZDRAWIAM :-)

Maggie kochana, nie zrobiłam dziś bo nie dałam rady, za długo u lekarza siedziałam, postaram się jutro i od razu wklejam:-):-):-) dziękuję za komentarz słonko:-):-)
Ninonka zdrowiej kochana jak najszybciej , nie daj się choróbsku

Pomału zdrowieje, ale ciężko jest bo przecież antybiotyku nie wezme, żadnej aspiryny, ani niczego z paracetamolem też nie. Więc lecze się pomału herbatką malinową, cytryną miodem i amolkiem, robie inhalacje itp a całe zatoki i nos mam zatkane jak korek od szampana :wściekła/y:
A co u Ciebie kochana???

Witam serdecznie
Chciałabym sie przyłączyc do wszystkich starających się.Pozdrawiam
Witaj kochana, ja co prawda staraczką już nie jestem, ale nie uciekne z tego wątku, bo dziewczyny sa tu super!

Witam Kobietki z rana :-)

ninonka - lepiej już ????

Kinga - jak humorek???
Tak średnio kochana, ale mogło by być lepiej już, bo mam dość :wściekła/y:

NINONKA moje Gratulacje!!!
Mi już sie okres skończył wiec za parre dni '' płodne'' ale luzikk.... juz sie nie nakręcam jak przez ostatnie pół roku bo wiem ze to i tak nic nie da więc zyczcie powodzenia!!!:-):-):-) Co będzie to będzie!:-D
Dziekuje kochana i tak trzymaj trzymam za Ciebie kciuki obyś też już niebawem została zafasolkowana :-)

ninonka tak naprawde termin wyznaczony z cyklu nie ma większego znaczenia jeżeli jest różnica kilku dni. Najważniejszy jest termin wyznaczony według usg. A i tn do końca się nie musi pokrywac z porodem bo np Oliwierka urodziłam 4 dni po terminie a Amadeuszka 2 tygodnie przed a i jeden i drugi był całkowicie gotowy do przyjścia na ten świat :tak:Jedno jest pewne ciesz sie swoim stanem skarbie bo to najwspanialsze 9 miesięcy w życiu kobiety :-D:-D:-D

Też mi się właśnie tak wydaje, że może być różnie. Niektóre moje znajome albo przenosiły ciąże, albo rodziły o 2 tygodnie za wczesniej - różnie. Nie wiem kiedy iśc do gina na 1 wizyte, czy już teraz za tydzień, czy za miesiąc (bo słyszałam różne wersje)???

Cześć dziewczyny;-)
Jestem na sąsiednim forum starania się i wątpliwości ale co jakiś czas was podczytuję.
Wasze kawały bardzo poprawiły mi nastruj jak przyszła do mnie wstrętna @ .
Uśmiałam się do łez:-D
Ninonka gratuluje fasolinki:happy:
Dzięki kochana :tak:

Do góry