reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Normalnie powiem że dzieciaczki się "sypią i sypią":-Dmojemu koledze po północy córcia się dzisiaj urodziła 3300 kg i 52 cm:-)

Witajcie!!:-D

Wczoraj byłam na usg a dzis na wizycie u doktorka:tak:
Niestety jeszcze nie znam płci:zawstydzona/y::-) Bo ekran był do doopy;-) Maluszek pomierzony, wszystko książkowo i nawet termin z usg jest zgodny z terminem ostatniej @ co bardzo rzadko sie zdarza:tak::-D Łożysko wysoko, szyjka też, także wszystko git. A dziś odebralam wyniki cytologii i mam pierwszą grupę:tak::-) Normalnie jestem szczęśliwa:happy:Następna wizyta 3 listopada:tak: wtedy da mi też skierowanie na usg:tak: No i wtedy płec koniecznie musze wypatrzec:-D

sssuuuper wieści oby tak dalej:-)szkoda że płci nie znasz ale najważniejsze że jest zdrowe:-)

Cześć Madziu. Czuję się dobrze. Nic mi nie "leci" tak więc się cieszę że kolejny dzień mija bez problemów.
Patrysiu napisz mi proszę co oznaczaja moje wyniki cytomegalii i toksoplazmozy bo ja nie umiem rozpoznać czy już miałam czy nie.
16.08.2007r
wynik w surowicy - ujemny
IgG - ilościowo 43,00
IgM - 0,39

hmm tzn.to są wyniki tokso tak a normy masz jakie (może u ciebie jest inaczej)bo ogólnie ja miałam ujemny wynik czyli IGG 0.1:tak:a cytomegalie gdzieś to było IGG 430 coś tyle co zrobiłam IGM i odrazu pisało że ujemne(czyli wcześniej przechodziłam ją nie w ciąży czyli mam przeciwciała i moge być spokojna)ale teraz musze uważać na tokso aby niezaraziła się jak narazie jest tak samo jak i za pierwszym razem i za drugim razem(bo robiłam 2 razy to badanie):tak:

Hej Laski,

Madziaasku - ja mam fajną sukienkę taką na szelkach. Zaczyna się pod biustem i sięga przed kolano. Super wyszczupla, wydłuża i świetnie się prezentuje do koszuli. Może poszukasz czegoś w tym stylu?
Aaa, w czym prałaś pierwsze ciuszki Kacperka? Kupiłam płatki mydlane ale wydaje mi się że proszek też mógłby być.

.

ja bardzo chwale JELP 2w1 :tak:jest to proszek hipoalergiczny bardzo ładnie pierze i nie trzeba do tego płynu bo on już w sobie go ma;-)nawet prałam kolorowe ciszki z białymi(bo białych miałam mało a wiadomo że ręcznie się dobrze po kupkach niedopierze a za mało ich było aby w pralke wrzucić dlatego z kolorowymi prałam)i suuuper nic ani troszeczke niefarbowało kolorki utrzymały się a białe ciuszki zostały białe:-)teraz także będe go kupować ps.używałam go odrazu;-)a jeszcze powiem że mój synek przez alergie mniał AZS(no czasami mu się troszke nawraca co odrazu kosmetyk odpowiedni i znika)ale wtedy miał mocno podrażnioną skórke i ten proszek był bardzo dobry na jego wrażliwą skórke:tak:

reklama
Patrysiu właśnie M odebrał mi wyniki moich badań i wszystko jest w porządku. Natomiast na wynikach toxo jest napisane dokładnie tak:
Toxoplazmoza IgG ilościowo 45,8 lU/ml a wartości referencyjne: do 6,5
W 2007 roku wyszło jeszcze że ujemny
Ja już nic nie wiem tzn. że bylam już chora i mam przeciwciała?

Patrysiu właśnie M odebrał mi wyniki moich badań i wszystko jest w porządku. Natomiast na wynikach toxo jest napisane dokładnie tak:

wydaje mi się że tak kurka sama się zagmatwałam:zawstydzona/y:bo u mnie dokładnie pisze tak
TOXO IGG 0.1 IU/mL wynik ujemny <1.6
wynik wątpliwy1.6 do <3
wynik dodatni >=3

a jak robiłam cytomegalie to pisało dokładnie tak(bo właśnie widze że zrobiłam duużą gafe bo źle podałam moje przeciwciała)

CMV IGG 143.9 AU/mL wynik ujemny<6.0
wynik dodatni>=6.0

CMV IGM (-) UJEMNY

Mi sie wydaje,że tak,ale nie wiem dokładnie:eek:

Justyś fajny kolorek. W sam raz na zimę. Ja też planuję wizytę u fryzjera (oczywiście jak tylko będę mogła się ruszyć) bo mi bardzo włosy wychodzą no a, że są długie to troszke mi to przeszkadza.

MADZIAS a jak u ciebie dokładnie te wyniki pisało bo u mnie nie pisze jak u KROCZKA referencyjne (cos tak pisała)tylko odrazu od do ujemny dodatni itp.

KROCZEK najlepiej w sumie uzgodnić wyniki z ginem on ci wszystko powie i nie ma co się wsumie nakręcać:tak:

reklama
Do góry