reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Teraz jestem na urlopie bo jak pisałam wczoraj miałam jechać do brata na wesele. Ale w sobotę będę chciała żeby wypisał mi już lekarz zwolnienie bo u mnie to raczej jest wskazane, żebym przynajmniej te pierwsze miesiące się oszczędzała. Niektórzy lekarze straszyli mnie 3 miesiącami w szpitalu na poczatku ciąży więc wolę sama się oszczędzać i być w domu.

Teraz jestem na urlopie bo jak pisałam wczoraj miałam jechać do brata na wesele. Ale w sobotę będę chciała żeby wypisał mi już lekarz zwolnienie bo u mnie to raczej jest wskazane, żebym przynajmniej te pierwsze miesiące się oszczędzała. Niektórzy lekarze straszyli mnie 3 miesiącami w szpitalu na poczatku ciąży więc wolę sama się oszczędzać i być w domu.
Pamiętam,że miałaś jechać na wesele. Pewnie niech Ci lekarz wypisze zwolnienie,musisz dużo odpoczywać i sie oszczędzać

Mam troszkę pytań do lekarza. Wiesz każda z tych moich 3 ciąż przeżywam inaczej. Taraz nie mam zaraz z rana mdłości (może się jeszcze pojawią). Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu ale nie mocno (nie wiem czy to dobrze czy nie). Nie mam za bardzo wielkiego apatytu. Tak jak zwykle tylko jak zgłodnieję to mnie mdli ale zaraz zjem i jest dobrze. No i przede wszystkim mam inne zastawienie do tej ciązy. Jestem spokojniejsza i wyciszona.
A to już w 7 tygodniu wiadomo takie rzeczy?

Mam troszkę pytań do lekarza. Wiesz każda z tych moich 3 ciąż przeżywam inaczej. Taraz nie mam zaraz z rana mdłości (może się jeszcze pojawią). Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu ale nie mocno (nie wiem czy to dobrze czy nie). Nie mam za bardzo wielkiego apatytu. Tak jak zwykle tylko jak zgłodnieję to mnie mdli ale zaraz zjem i jest dobrze. No i przede wszystkim mam inne zastawienie do tej ciązy. Jestem spokojniejsza i wyciszona.
A to już w 7 tygodniu wiadomo takie rzeczy?
Mnie też troche brzuch pobolewał i plamiłam potem. A co do apetytu to nie miałam na początku,w ogóle na początku to chyba spadłam na wadze jak dobrze pamiętam. Ja to sobie na kartce pisałam jakie mam pytania:-)

reklama
wiesz Madziu ja nawet nie miałam takiego okresu jak wcześniej przy tych pierwszych ciążach. Po prostu troszkę brązowych plameczek na wkładce i potem czysto dlatego zrobiłam test i wyszło co wyszło. A wcześniej bardzo plamiłam nawet długo po planowanym terminie miesiączki. Wiesz staram się nie stresować ale strasznie się boję tej sobotniej wizyty. Boję się usłyszeć, jak za pierwszym razem, że ta ciąża jest za mała jak na swój wiek. Pewnie zarodek obumarł. Mówię ci strasznie jest coś takiego usłyszeć. Nie wiem też tak naprawdę który to tydzień. Czy powinno być już serduszko czy nie. Strasznie mam dużo obaw.

Do góry