reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
hej kochane... pamietacie missiiss1301?? byla nie tak dawno u nas na forum... zaszla w ciaze niedawno... jest w ciazy z blizniakami!!!!! ale sie ciesze z jej szczescia :tak: super :tak: oby wecej takich co zafasolkowuja... :tak::tak::tak::tak:
 
ja się czuje dobrze właśnie niedawno zjadłam obiadek a teraz pojde na podwórku ze synkiem i jego kuzynem :tak:chciałam iść z nimi na basen ale niestety ciepło jest ale chmury też :sorry2:a ty jak się czujesz:-)
A ja w miare dobrze,jakoś się tocze:-D Czasem sie czuje jak duuża kula:-) Ale jeszcze troszeczke:-)
 
Oto przepis na żeberka w polewie:
Składniki: 1kg żeberek wieprzowych
2duże cebule
korzeń selera,
35dag pieczarek
przyprawy:vegeta, bazylia itp.
Polewa:
1/2 szklanki wody
3łyżki cukru
3 łyżki octu
3 łyżki maggi
1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:
1. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Smażymy na gorącym tłuszczu, posypujemy przyprawami. ( ja najpierw posypuje i odkladam by poleżały w przyprawach a potem smażę, lepsze są:tak:).Cebulę i oczyszczone pieczarki kroimi w plastry i smazymy. Posypujemy vegetą.
2. Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ukladamy podsmażone pieczarki z cebulą. Posypujemy startym na tarce selerem. (ja używam selera konserwowanego juz w paseczkach:tak:)
3. Składniki polewy zagotowujemy i zalewamy żeberka z warzywami. przykrywamy i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Podajemy z ryżem:tak:


Musze przyznac, że wyszły świetne:tak::-D
 
Oto przepis na żeberka w polewie:
Składniki: 1kg żeberek wieprzowych
2duże cebule
korzeń selera,
35dag pieczarek
przyprawy:vegeta, bazylia itp.
Polewa:
1/2 szklanki wody
3łyżki cukru
3 łyżki octu
3 łyżki maggi
1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:
1. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Smażymy na gorącym tłuszczu, posypujemy przyprawami. ( ja najpierw posypuje i odkladam by poleżały w przyprawach a potem smażę, lepsze są:tak:).Cebulę i oczyszczone pieczarki kroimi w plastry i smazymy. Posypujemy vegetą.
2. Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ukladamy podsmażone pieczarki z cebulą. Posypujemy startym na tarce selerem. (ja używam selera konserwowanego juz w paseczkach:tak:)
3. Składniki polewy zagotowujemy i zalewamy żeberka z warzywami. przykrywamy i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Podajemy z ryżem:tak:


Musze przyznac, że wyszły świetne:tak::-D
Mniam :-D
 
A my co wróciliśmy z dworu słońce i słońce cały czas jest chmurki poszły w dal :-)co dzieciaczki super pobawili się w basenie:-) a teraz zajadamy czereśnie :-p


hej kochane... pamietacie missiiss1301?? byla nie tak dawno u nas na forum... zaszla w ciaze niedawno... jest w ciazy z blizniakami!!!!! ale sie ciesze z jej szczescia :tak: super :tak: oby wecej takich co zafasolkowuja... :tak::tak::tak::tak:


to GRATULACJE :-)
 
reklama
Do góry