reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam:-)

Dziewczyny czy inwestowałyście w laktator. W pierwszej ciąży miałam jakiś badziew z apteki kupiony na szybko i go wyrzuciłam. Ratowałam się nim w jak robiły mi się zastoje.
Teraz mam dylemat czy kupować coś lepszego. Ceny na allegro dużo niższe bo myślałam o jakimś z AVENTU z porównaniu ze sklepami.

reklama
Anetan - ja przy pierwszym dzieciątku używałam bardzo często (kilka razy dziennie) laktator ręczny z Aventu ISIS (czy jakoś tak) i teraz nie zamierzam zmieniać. Według mnie jest ok. Osobiście polecam.

Hej :)
Anetan Ja laktatora nie kupowałam. Zdecydowałam, że jeśli naprawdę okaże się potrzebny to kupimy dopiero po porodzie. To samo z przewijakiem. Nie kupowaliśmy, bo będę małą przebierać na materacu z podkładem do przewijania. Muszę przyznać, że kupiliśmy tylko to co jest naprawdę niezbędne. A resztę zawsze można dokupić później.

Ja dzisiaj dostałam fazę na sprzątanie. Umyłam łazienkę, kuchnię, wszystkie podłogi i szafki. Do tego przemeblowanie i układanie wszystkich dziecięcych rzeczy na jednej półce. Standardowo po takim wysiłku dostałam lekkich skurczy więc musiałam się położyć i przeszło.

Powiedzcie czy pijacie herbatę z liści malin? Wierzycie w działanie takiego naparu? Ja piję, ale bez większego przekonania, że to coś pomoże.

Farfalla, ja nie piję :) Może pomaga, może nie - nikt tego nie udowodni :) Dla mnie to taka trochę magia i placebo :)
Syndrom wicia gniazda Ci się włączył ewidentnie ;)

Laktator mam Aventu ręczny. Kupowałam przy pierwszej ciąży, bo wiedziałam, że chcemy mieć więcej dzieci, więc się przyda. A w międzyczasie jeszcze 4 innych maluchów obsłużył ;)

Hey dziewczyny :-D
Ewa mam pytanie bo pewnie będziesz się orientować najlepiej bo chce iść wcześniej na macierzyński i chcę wiedzieć ile wcześniej muszę to zgłosić
Pozdrawiam :tak:

Weronika, nie mam zielonego pojęcia :) Ja pracuję na śmieciówkach i nigdy w życiu nie miałam macierzyńskiego ani l4 :D
Ale wiem, że ojcowski urlop (ten 2-tygodniowy) zgłasza się z tygodniowym wyprzedzeniem.

A gdzie Ty ostatnio zniknęłaś w ogóle???:)

hej jak ja rodziłąm pierwsze dziecko to można bylo iść 2 tygodnie wcześniej, ale teraz coś się pozmieniało i można 6 tygodni przed przewidywaną datą porodu.:-)

hej
Ja mam laktator ręczny TT i wygląda porządnie. W pierwszej ciąży miałam baby ono i tez był ok. Gdyby nie on to w szpitalu moje piersi chyba by popękały ...Dziewczyny na szybko wysyłały swoich m do sklepu po laktatory bo ciężko było bez...Także ja teraz też wolę mieć wczesniej, nawet jak będę chciala gdzieś wyjść to mleczko ściagnę i po kłopocie:tak:

Weronika- z tym wcześniejszym UM to najlepiej do kadr zadzwonić, jeśli masz taką możliwość...ja dzisiaj pewnie dostane ostatnie zwolnienie.

Ostatnia edycja:
Witam bardzo słonecznie :-D
Dzięki za informację jadę dzisiaj do pracy więc się dowiem :tak:
Ewa nie było mnie bo bo miałam problemy z internetem, a potem miałam odwiedziny taty i nie bardzo miałam czas bo chciałam z nim spędzić trochę czasu, potem może być ciężko :tak: ja dziadek zacznie szaleć nie za mną a za wnusią :-D
Pisałam do muniś bo widzę że trochę się tu u nas pozmieniało..

reklama
Hej Dziewczatka :)
Dawno nie pisalam, ale od czasu do czasu podczytuje (nie wszystko, bo duzo piszecie). Sprawdzam na biezaco czy wszystkie jeszcze w dwupaku :D no i trzymam kciuki za szpitalne mamusie. Troche tu balagan sie zrobil widze ;)

Cierpie ostatnio na brak czasu, bo przeprowadzilismy sie do wlasnego domu, ktory jeszcze wyglada jak plac budowy... spimy na kartonach, kuchnie dopiero montuja (dobrze ze mamy blisko rodzicow bo pomarlibysmy z glodu :p), dobrze ze chociaz lazienka jest gotowa :D Powoli staramy sie doprowadzic to wszystko do porzadku, bo czas goni... zastanawiam sie jaka mine mialby moj gin jakby mnie zobaczyl w akcji na drabinie malujaca sciany albo ukladajaca panele :p Mam tylko nadzieje ze Dzidziolek sie nie pospieszy, bo powoli wpadam w panike... ciuszki nie poprane, pralke dostane dzisiaj, ale nie wiem kiedy bedzie mozna ja zamontowac... nie wspominam juz nawet o pokoiku dla Malej, ktory na razie sie tynkuje...

Monisia wspominalas o swoim remoncie kuchni... lacze sie z Toba w bolu ;) tez w nocy nie umiem zasnac z tego stresu ze nie zdazymy.

Co do laktatora nie mam doswiadczenia ani nie wiem czy mi sie przyda, ale kupilam na wszelki wypadek - reczny z aventu. Najwyzej sprzedam albo oddam :)

Do góry