reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam:-)

Dziewczyny czy inwestowałyście w laktator. W pierwszej ciąży miałam jakiś badziew z apteki kupiony na szybko i go wyrzuciłam. Ratowałam się nim w jak robiły mi się zastoje.
Teraz mam dylemat czy kupować coś lepszego. Ceny na allegro dużo niższe bo myślałam o jakimś z AVENTU z porównaniu ze sklepami.

reklama
Anetan - ja przy pierwszym dzieciątku używałam bardzo często (kilka razy dziennie) laktator ręczny z Aventu ISIS (czy jakoś tak) i teraz nie zamierzam zmieniać. Według mnie jest ok. Osobiście polecam.

Hej :)
Anetan Ja laktatora nie kupowałam. Zdecydowałam, że jeśli naprawdę okaże się potrzebny to kupimy dopiero po porodzie. To samo z przewijakiem. Nie kupowaliśmy, bo będę małą przebierać na materacu z podkładem do przewijania. Muszę przyznać, że kupiliśmy tylko to co jest naprawdę niezbędne. A resztę zawsze można dokupić później.

Ja dzisiaj dostałam fazę na sprzątanie. Umyłam łazienkę, kuchnię, wszystkie podłogi i szafki. Do tego przemeblowanie i układanie wszystkich dziecięcych rzeczy na jednej półce. Standardowo po takim wysiłku dostałam lekkich skurczy więc musiałam się położyć i przeszło.

Powiedzcie czy pijacie herbatę z liści malin? Wierzycie w działanie takiego naparu? Ja piję, ale bez większego przekonania, że to coś pomoże.

Farfalla, ja nie piję :) Może pomaga, może nie - nikt tego nie udowodni :) Dla mnie to taka trochę magia i placebo :)
Syndrom wicia gniazda Ci się włączył ewidentnie ;)

Laktator mam Aventu ręczny. Kupowałam przy pierwszej ciąży, bo wiedziałam, że chcemy mieć więcej dzieci, więc się przyda. A w międzyczasie jeszcze 4 innych maluchów obsłużył ;)

Hey dziewczyny :-D
Ewa mam pytanie bo pewnie będziesz się orientować najlepiej bo chce iść wcześniej na macierzyński i chcę wiedzieć ile wcześniej muszę to zgłosić
Pozdrawiam :tak:

Weronika, nie mam zielonego pojęcia :) Ja pracuję na śmieciówkach i nigdy w życiu nie miałam macierzyńskiego ani l4 :D
Ale wiem, że ojcowski urlop (ten 2-tygodniowy) zgłasza się z tygodniowym wyprzedzeniem.

A gdzie Ty ostatnio zniknęłaś w ogóle???:)

hej jak ja rodziłąm pierwsze dziecko to można bylo iść 2 tygodnie wcześniej, ale teraz coś się pozmieniało i można 6 tygodni przed przewidywaną datą porodu.:-)

hej
Ja mam laktator ręczny TT i wygląda porządnie. W pierwszej ciąży miałam baby ono i tez był ok. Gdyby nie on to w szpitalu moje piersi chyba by popękały ...Dziewczyny na szybko wysyłały swoich m do sklepu po laktatory bo ciężko było bez...Także ja teraz też wolę mieć wczesniej, nawet jak będę chciala gdzieś wyjść to mleczko ściagnę i po kłopocie:tak:

Weronika- z tym wcześniejszym UM to najlepiej do kadr zadzwonić, jeśli masz taką możliwość...ja dzisiaj pewnie dostane ostatnie zwolnienie.

Ostatnia edycja:
Witam bardzo słonecznie :-D
Dzięki za informację jadę dzisiaj do pracy więc się dowiem :tak:
Ewa nie było mnie bo bo miałam problemy z internetem, a potem miałam odwiedziny taty i nie bardzo miałam czas bo chciałam z nim spędzić trochę czasu, potem może być ciężko :tak: ja dziadek zacznie szaleć nie za mną a za wnusią :-D
Pisałam do muniś bo widzę że trochę się tu u nas pozmieniało..

reklama
Hej Dziewczatka :)
Dawno nie pisalam, ale od czasu do czasu podczytuje (nie wszystko, bo duzo piszecie). Sprawdzam na biezaco czy wszystkie jeszcze w dwupaku :D no i trzymam kciuki za szpitalne mamusie. Troche tu balagan sie zrobil widze ;)

Cierpie ostatnio na brak czasu, bo przeprowadzilismy sie do wlasnego domu, ktory jeszcze wyglada jak plac budowy... spimy na kartonach, kuchnie dopiero montuja (dobrze ze mamy blisko rodzicow bo pomarlibysmy z glodu :p), dobrze ze chociaz lazienka jest gotowa :D Powoli staramy sie doprowadzic to wszystko do porzadku, bo czas goni... zastanawiam sie jaka mine mialby moj gin jakby mnie zobaczyl w akcji na drabinie malujaca sciany albo ukladajaca panele :p Mam tylko nadzieje ze Dzidziolek sie nie pospieszy, bo powoli wpadam w panike... ciuszki nie poprane, pralke dostane dzisiaj, ale nie wiem kiedy bedzie mozna ja zamontowac... nie wspominam juz nawet o pokoiku dla Malej, ktory na razie sie tynkuje...

Monisia wspominalas o swoim remoncie kuchni... lacze sie z Toba w bolu ;) tez w nocy nie umiem zasnac z tego stresu ze nie zdazymy.

Co do laktatora nie mam doswiadczenia ani nie wiem czy mi sie przyda, ale kupilam na wszelki wypadek - reczny z aventu. Najwyzej sprzedam albo oddam :)

Do góry