reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wiecie co jak rodzilam Celinke to gbs nie badalam, nie bylo to wtedy na porzadku. I nie wiem czy mam czy nie mam, a dziecko jest zdrowe.
Wiec nie stresujcie sie.
Koreczek to niezle akcje ma Twoja corcia

reklama
Hejka podczytuje z nudow w oczekiwaniu na wyniki i decyzje o wyjsciu.
Dziekuje bardzo za kciukasy wasze.
Czytam o gbs jezt wiec sie udziele jako nosicielka.
Gbs nie musi byc infekcja.blisko polowa kobiet jest bezobjawowym nosicielem.jak nie zdazy sie z podaniem antybiotyku na te 4h to podadza dziecku po urodzeniu.a no i zeby nikt sie nie stresowal u mojej cory zapalenie pluc i sepsa nie byly od paciorkowca tego

Kurcze to u nas znow lepiej z tymi przedszkolami... Przyjmuja dzieciaczki ktore maja skonczone 11msc. Sami wysylaja pisma ze jest nabor. Przedwczoraj wlasnie dostalam pismo ze jesli chce to od 1 marca zaczynaja nowy semestr i zebym zlozyla wniosek. A tylko tam sie wypisuje na ile godzin chcesz oddawac dziecko i czy rodzice pracuja. Ale raczej nic nie sprawdzaja itd. Ja posle mala od sierpnia chyba dopiero lub od marca przyszlego roku razem z Domi jesli bede chciala pojsc do pracy. Poki co bedzie siedziec w domu a mi jeszcze za to zaplaca ponad 2 razy tyle co ja bym miala placic za przedszkole :sorry: wiec mi to na reke :tak:

Flower ja tez jestem nosicielka i w tamtej ciazy wyszla mi infekcja w 39tyg w moczu. Teraz poki co jest cisza. Wtedy podali mi antybiotyk przed porodem. Znajoma o ktorej pisalam na fb nie miala szczescia i mala zakazila sie sepsa i walczy o zycie niestety

Mamusia Tak ale przez to ze ona miala infekcje mala tez dostala. Wystarczy lyczek zakazonych wod... A sepsa to najgorszy objaw jaki moze byc. Ja sie tylko tego obawialam przy porodzie. No ale mi podali antybiotyk po poludniu a urodzilam o 1 w nocy

Nikusia - nie panikuj niepotrzebnie, bo ci będziemy musiały spuścić lanie:-D
Joasia - a jaką torbę zamierzasz kupić do szpitala?

Ostatnia edycja:
Monisia, Susi, Nikusia - dzięki za słowa otuchy :) A co do cesarki to najpierw nastraszę moją panią gin, że jestem w panice z powodu tych oczu i zobaczymy. Dzisiaj byłam u ginekologa gdzie mam abonament i powiedział, że jest jedna pani doktor (jeszcze inna), która w wątpliwych przypadkach bez problemu robi cesarki, trzeba się do niej umówić prywatnie i wytłumaczyć sytuację... Więc jak ta moja ze szpitala się nie da przekonać, to pójdę jeszcze do tamtej. Takie sobie robię pielgrzymki po różnych lekarzach... A teraz dostałam od gina z abonamentu skierowanie na pełno badań (Monisia, miałaś rację, w ogóle nie robił problemu, że chodzę też gdzie indziej), powtórka HIV i HBS, toxoplazmoza, i jeszcze coś tam. Ale GBS dopiero za 4 tygodnie, jak skończę 36 tyg (obym wcześniej nie urodziła!!). Swoją drogą, Nikusia, położna na szkole rodzenia mówiła z zupełnym spokojem o tym GBS, że jak wyjdzie to się nie martwić, że się podaje antybiotyk w czasie porodu i już, jako takie rutynowe podejście do sprawy... Podobno pełno pacjentek ma paciorkowca i w ogóle nie ma się co tym stresować. Jasne, że lepiej byłoby nie mieć, no ale co poradzić, tak to bywa...
Flower, trzymam kciuki, oby Cię wypuścili z dobrymi wynikami wkrótce!

Idę sobie zjeść jakieś warzywka, bo jak mnie potem wilczy głód dopadnie, to znowu zjem coś niezdrowego i będę zła!!

Dojrzałam jeszcze właśnie w newsletterze z bonprixu - moda i akcesoria z motywami zwierząt: Animals (jeszcze nie przeglądałam, więc nie wiem, czy coś fajnego).

Edit - już przejrzałam, oczywiście lwów brak, ale za to wielbiciele sów znajdą dużo dla siebie, haha, nawet zegar :D

Ostatnia edycja:
reklama
Wklejam tu info które dalam już na fb wiec większość już wie no ale nie wszystkie mają ;-)

Po wizycie:

Dziewczyny jestem po wizycie u położnej i lekarza.:tak:
Ktg w porządku Szyjka nadal na 3cm. Ważę 97... :szok:
Synek waży 2900....... przybrał w 3 tyg jakiś kilogram Obecnie to ok 35 tc ale wyprzedza o jakiś tydzień - półtora tygodnia :szok:
Następna wizyta 28 lutego, no chyba że wcześniej urodzę Bo mówiła że mogę przyjechać 27 lutego do szpitala bo ona ma dyżur
Jeśli chodzi o plan porodu to on musi być bo takie są wymagania a oni i tak zrobią tak by było dobrze, nie ma czasu na szczegółowe czytanie tego planu.:-D
Wymaz na GBS jeszcze nie robiła bo to za wcześnie. Dopiero w 38 tyg... Ale powiedziała że i tak każda ma zastrzyk zapobiegawczo. Ja jej ufam więc stresować się nie będę bo po co Mam się oszczędzać, nie łazić nigdzie niepotrzebnie :tak:

Do góry