reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Izka ja słyszałam, że po pigułkach to się właśnie szybko w ciążę zachodzi :) No to super, bo się nie naczekałaś długo.

Soso ja trochę latam po domku i sprzątam, bo niedługo uczennica na angielski przychodzi. A Ty idź spać! :)

Hejka dziewczyny!!!
Ech wkur.... się dziś jak nie wiem co. Szkoda gadać.
A z dobrych wiadomości: jutro będę miała w domciu takie coś: Fotel do masażu firmy BERN IMPERIALL 3000 (1281704522) - Aukcje internetowe Allegro :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
izka ja miałam takie:
-mocz
-morfologia
-cukier
-WR
-grupa krwi+przeciwciała (gr. krwi nie robiłam, bo z pierwszej ciąży miałam)
-TOXO
maja w końcu przylazła @ czy nie? Bo się pogubiłam...
soso jak Cie to pocieszy to ja taki humor na początku ciąży miałam z Wiktorem! Chodziłam wkur... jak bomba zegarowa i co chwila wrzeszczałam na kogoś, bo mi coś nie pasowało.
pajka to się namęczyłaś... Ale było warto! :tak:
A ja dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy byłam na spacerze z synulkiem!!!
Kobietki nic mi się nie chce a zwłaszcza sprzątać w domu na święta... Przyjedzie rodzinka na groby i oczywiście później walą do nas. Głupio postawić tylko ciastka... Dlaczego u nas nie ma Hallowen???????

Ostatnia edycja:
Maja faktycznie mała drzemka stawia na nogi.
Klaudusia a w ciąży to można się tym masować? my czekamy na matę i wiem że w ciąży nie można, nawet jak się ma @ to się nie powinno:confused2:
Pajka jak sobie poczytałam o Twoim porodzie to się cieszę, że miałam cesarkę. Bidula

Klaudusia a już się zastanawiałam czemu Cię nie ma :))) A co Cię tak wkur.........??? A fotel niezły! Ale też cena niezła! :)

@ jeszcze się nie rozkręciła - ale chyba lada moment rozkręci się - przypomina mi się ostatni miesiąc i wolę założyć, że na pewno się rozkręci - zwłaszcza, że to plamienie tak powoli przychodzi - dokładnie jak przy ostatniej @ kurka blaszka.... Ale ja oczywiście się łudzę, że to może jednak nie @. Ehh jednak słabo z psychiką u mnie :))) Ale przynajmniej już nie wariuję z testami jak w zeszłym miesiącu - tylko posty co rusz inne piszę...

Agnieszka27 ja na razie mam wychowawczy do końca tego roku (2010). Mogę jeszcze raz przedłużyć - np. do końca roku 2011. Ale nie stać nas na to, żeby tyle znowu bez kasy siedzieć. Jakbym była w ciąży to od stycznia idę na zwolnienie i mam wypłatę przez całą ciążę i macierzyński. A jak nie będę w ciąży to muszę iść do pracy - ze względu na kasę i jednak też ze względu na siebie, bo z tego siedzenia w domu jednak nic dobrego nie wychodzi. Wiem, że ten czas szybko mija, ale myślę, że 2 lata z synkiem to i tak długo...

Ale czuję, że teraz jednak w ciąży nie jestem....Czemu @ nie rozkręca się od razu tylko od plamień kurka blaszka?

reklama
maja jakie masz te plamienie? Czerwone czy bardziej brązowe?
agnieszka powiem Ci tak: jeśli ciąża nie jest zagrożona to masaże na kręgosłup są jak najbardziej wskazane. TYLKO warunki też są: nie można używać technik, które powodują zwiększenie ciśnienia (czyli poprawia się przepływ krwi). W 1 trymestrze masaże są zakazane oczywiście.
A jak ma się @ to właśnie chodzi o ten przepływ krwi, jak szybciej będzie krążyć to obfitszą @ będziesz miała a to nie dobrze, bo możesz mieć niedobory żelaza. Ot i cała filozofia.
Kochane ja też jestem technikiem masażystą z zawodu hehe :-D
A fotel dostaje za darmo. Mąż by mnie wyprowadził z nim jakbym miała kupić :-D
A wkurzona byłam na głupią szkołę. Oczywiście z moim promotorem mam problem, bo tydzień temu miał ustalić termin badań a on nic, więc dziś zadzwoniłam do dziekanatu, żeby się z nim skontaktowali co i jak, bo mi na maile nie odpisuje. Wkurzony do mnie zadzwonił i w końcu się dogadaliśmy mniej więcej.

Do góry