reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

mou mów co chcesz! hehe ja za ciebie kciuki 3mam a jak zaczniesz nowy cykl to też bede 3mała bo wiem że każda z nas tutaj pragnie tego dzieciątka.. uda się uda!! każda z nas ma zapisane w gwazdach kiedy zaciąży, jestem przekonana ;] i co najważniejsze nie dołować się tak jak mowisz i być dobrej mysli! czasami dobrze też sie pomodlić jest.. poważne. :tak:

reklama
Kinga - może i bym się pomodliła, ale ja ateistka jestem :-D
Co będzie to będzie, nie mam na to wpływu. Połykam castagnusa od kolejnego cyklu i się zobaczy co i jak.

ok, wiesz ja czasem tez się budzę, bo np. młody coś marudzi, nie mierzę wtey, ale o ile nie wstaję, to nawet nie zapisuję że jest zaburzona, a jak wstaję mierzę o 6 [jak zadzwoni budzik] albo ciutkę wcześniej, jak mlody się już budzi i żąda mleczka to wtedy mierzę... jak wstaję- to sprawdzam czy są 3 godziny na dospanie, jak nie ma to tempka zaburzona, albo jak młody mocno marudzi i sporo mi zajmuje położenie go spać to wtedy też zaburzona...

dlatego zaznaczyłam jako zaburzoną :) byle do wtorku. W razie czego jeszcze jeden cykl z clo i z castagnusem plus luteina po owu, czyli full wypas :-D

wy tak o tej tempce a ja w tym cyklu wogóle nie mierzę i luz bluss :cool2: mnie to irytowało za bardzo i wogóle czasu brak ja za mało sypiam hehe
U mnie wystarcza mi obserwacja śluzu i badanie szyjki. no i od pn zaczynam testy owu robić:]
Bez ciśnień.. jak mou pisze co bedzie to bedzie :))) ;-)

kinga, ja no własnie nie badam szyjki i sluzu... a tempkę zaczęłam mierzyć, żeby pokazać laskom, że u mnie to trochę bez sensu ;-)

czemu zaraz bez sensu?! no coś ty.. :no: mierzenie tempki też pomocne i widzisz dokładnie kiedy co i jak ale na to potrzeba cierpliwości i czasami kilka cykli obserwacji aby mieć pełen jasny obraz. Teraz bierzesz castagnus wiec on wszystko w organizmie zmienia dlatego mogą być skoki itd. moja znajoma miała podobnie, ja też miałam dziwny wykres w styczniu nie wiem czy pamietasz.
:) musisz pozytywnie myslec

witam sie

Enya widziałam Twój wykres no dzisiejszy spadek może sugerować, ze dzisiaj może przyjść niestety @ albo jutro... Castagnus moze Ci albo wydłużyć albo skrócić cykle.

Moniś
współczuję @ zawsze jest nadzieja chociaż wy bez badań nasienia to ciezko

Ana super gratuluje wizyty:)

Mou ja zawsze budziłam się o 4 (to jest minimalna godzina , którą mozna już brać pod uwage - potem tą tempkę korygowałam... nie ma sensu mierzyć kilka razy :)

reklama
kinga tylko że po castagnusie to jest hmm najspokojniejszy mój wykres i to dopiero 1 cykl z castagnusem...
wiesz mierzę, ale u mnie cały cykl wygląda dość podobnie - spadki i skoki... więc się tym tak nie sugeruję, bardziej testy owu i persona...

Do góry