reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam sie,

Enya ale masz tempke zaburzona wiec tak naprawde jutro sie okaze jak zmierzysz bez zaburzenia. Nie martw sie poza tym taki spadek to nie spadek

Mou no prosze jaka sliczna tempka :)

reklama
fioletowa i mou ładne wykresy:) życzę wam na koniec II jak zawsze!

fioletowa u ciebie 1cykl z castagnusem a ja zaczełam własnie drugi i ciekawe czy teraz zaskoczy ;-) a Ty wiesiołek też łykasz?

Fioletowa :) no życzę Ci żeby to jednak ten cykl był tym, a jak nie to kolejny na pewno ;-)
JA to nie wiem który, obawiam się że to może potrwać tyle co poprzednio, czyli 4 lata. Tyle że jak teraz zaczynaliśmy starania, to miałam nadzieję, że jak będziemy celować w dni płodne konkretnie, to się uda dużo szybciej. Moje nadzieje były płonne bardzo :-:)baffled::rofl2:
Tempka niby ładna - i to na noc wzięłam dwie tabletki paracetamolu bo mnie głowa bolała, a paracetamol jeszcze obniża tempkę.
Tak czy siak nie udało mi się dokładnie zmierzyć, więc wypośrodkowałam. Budziłam się całą noc. I o 2.30 było 37.15
po 4 rano było 37.3
a o 7 rano 37.08
Wypośrodkowałam pi razy drzwi i wpisałam 37.13 :baffled:

Enya - widzę że troszku spadło... a są jakieś objawy @? ale nie spadła poniżej podstawowej, a to się liczy. Jeszcze cykl z nadzieją, wcale nie stracony :)

Enya - ja rozumiem że jesteś przed wypłatą... ale może kup jakiegoś taniego testa co? Zamiast się załamywać. Tam na tym zdjęciu ta kreseczka jest bardzo widoczna, może przeciwciała hcg akurat tak były położone na tym teście.

Dzięki mou za taką wiarę w mój cykl:-) Dzisiaj rano wyjęłam ze skrzynki te testy z allegro i od razu zrobiłam jednego. No i cóż - ja tam nie widzę nawet cienia kreski. Muszę się niestety pogodzić z porażką:no: Jutro też rano zrobię i pojutrze jeśli @ nie przyjdzie.

Kurde ja też myślałam że to będzie prostsze jak się celuje w owulkę. Może faktycznie dziewczyny nas blokuje psychika???Przecież ja zaszłam w ciążę w 3 cyklu bez celowania i to bez wspomagaczy!! A to że ją straciłam to już inna sprawa...A teraz jedna wielka dupaaaaaa. Chyba umówię się do gina na monitoring - tylko co mi to da??? I tak mój M nie przyjedzie akurat na moją owulkę!!! :no:Śmiesznie by było jakby powiedział szefowi że musi lecieć do domu bo żona ma owulację hehehe:-) Echh dziewczyny czy my tak dużo chcemy???

Dobre :) Mi się na początku cyklu śniło że stłukłam termometr... szkoda że tak naprawdę nie stłukłam. Podobno to bardzo dobry znak :) i że wtedy się udaje :tak:
Dlaczego kobiety nie mogą mieć żadnych objawów kilka dni po owu? hmmm? ja bym chciała żeby mnie cycki bolały okropnie, wtedy bym miała jakąś nadzieję. A tak... takie okrutne oczekiwanie. Beznadzieja jedna wielka.
Niby wykres ładny, bo i tempka niczego sobie, i nie było takich ładnych tempek że przekraczały drugą linię pomocniczą. Teraz tak jest. Nawet z lutką tak nie było. Ponoć jak dojdzie do zapłodnienia to wykres ładniej wygląda, ale czy ktoś mi wytłumaczy czemu intuicja podpowiada, że się nie udało??? Jakiś szósty zmysł by się przydał, nadprzyrodzona kobieca intuicja która mówi że się udało? Słabo nas ta natura wyposażyła. :dry:

No przydałoby się coś takiego;-) Ja w poprzednim cyklu stłukłam termometr od którego zaczynałam:-) i jak widać bez efektów.Szkoda że na mnie ten przesąd nie zadziałał...

no własnie, u nas na zamkniętym na lipcówkach jedna laska stwierdziła, że na czole powinna być zielona lampka "zaszłaś" natychmiast po zapłodnieniu ;-)

jedno mnie pociesza w związku z owu - nie będę musiała czekać do końca miesiąca żeby się dowiedzieć że nie jestem w ciąży ;-) 21.02 powinnam mieć już jasność - wygrałam castagnusem cały tydzień :-D

Fioletowa ale Ci dobrze!!:tak: Ja muszę czekać całe 34-35 dni na wyrok aaaa. Pisałaś że z castagnusem statystycznie zachodzi się w 2 cyklu??? No to u mnie był pierwszy, a następny spalony bo mój M raczej na pewno nie przyleci na moją owu. Kurde wiem że marudzę ale nie mogę tego przeżyć..

Hej dziewczyny.Może któraś z Was wytłumaczyć mi jak oblicza się termin testowanka?Bo nie wiem kiedy mogę go zrobić.Pierwszy dzień ost @ to 27.01 od kilku dni mam dni płodne(tyle tylko wiem) i trwają jeszcze 2 dni i przez cały ten czas ''przytulamy się'' z mężem.I chciałabym tylko wiedzieć kiedy mogę zrobić test.Proszę,niech mi to któraś wyjaśni.;-) Z góry bardzo dziękuje;)

enya 3mam kciuki za ciebie również.. trzeba być dobrej myśli. Nic wiecej nie możemy w końcu się uda na pewno. powodzenia!

reklama
Hej dziewczyny.Może któraś z Was wytłumaczyć mi jak oblicza się termin testowanka?Bo nie wiem kiedy mogę go zrobić.Pierwszy dzień ost @ to 27.01 od kilku dni mam dni płodne(tyle tylko wiem) i trwają jeszcze 2 dni i przez cały ten czas ''przytulamy się'' z mężem.I chciałabym tylko wiedzieć kiedy mogę zrobić test.Proszę,niech mi to któraś wyjaśni.;-) Z góry bardzo dziękuje;)

tak jak pisze Kaso w dniu spodziewanej miesiączki albo 14 dni od ostatniego dnia plodnego też mozesz zrobic bo nie wiesz kiedy byla owu jeżeli wiesz rto od dnia owu

Do góry