reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - ja coś jednak czuję, że do owulacji u mnie nie doszło... i dlatego były objawy, ale za krótko i tempka nie wzrosła jak trzeba... Zobaczymy dalej, ale coś czuję, że to cykl bezowulacyjny
a granica pierwszej fazy to koniec pierwszej fazy - czyli dzień owulacji ;) z resztą, ja zamiast zaznaczać pierwszą fazę zaznaczam granicę wyższych temperatur. Bo od razu wtedy widać linię pomocniczą nad którą ma się tempka trzymać ;)

spójrz teraz - żadna z trzech temperatur po pierwszym dniu wzrostu temperatury nie jest powyżej tej wyższej linii, więc do owulacji nie doszło...

Ostatnia edycja:
reklama
... aa no dobra, to kasuję tę informację ;)

Rysica - nigdy nie mów nigdy :)
a możesz zrobić chociaż badanie w 21 dc na poziom progesteronu??? bo jeśli jest ładnie wysoko znaczy że do owulacji mogło dojść.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
wróciłam z laboratorium, byłamz zrobic kolejna betę...obiecałam sobie dzisiaj, że to już ostatni raz, bo zeświruję, wczoraj wieczorem załapałam koszmarnego doła. Jednak nadmiar informacji i tem cholerny internet to czasem przekleństwo, natknęłam się na jakies wpisy o pustym pęcherzyku, etc, etc...i zaczeło się. Zasypiałam rycząc w poduszkę. Nie wiem jak wytrzymam do wtorku do wizyty o gnekologa.:-(
Zła jestem na siebie....:wściekła/y:

... a moje kochane właśnie do mnie przyszło, przytuliło się i powiedziało "nataka smutna" - ojeju... moja Natalka jest smutna... taki dzień - chyba wyciągnę ją na spacerek :)

MOU przykro mi ale ciesze sie, ze sie nie dolujesz:) za orbiterkiem jestem bardzo ZA, sama musze wskoczyc na rower, zreszta mam zamiar jezdzic cala ciaze jesli sie uda, bo drugie dziecko niszczy cialo jeszcze bardziej a tego bysmy nie chcialy;)

Teraz mam pytanie...14dc, czyli dopiero teraz normalnie powinnam miec owu. Szyjka nadal zamknieta i rozpulchniona, sluz od kilku dni bialy, metny i duzo go. Owu byla juz na 100% ok 9dc bo nie widze innej opcji. Ciagle boli mnie brzuch na dole... Ale czy to mozliwe, zeby owu byla zaraz po @?

No ciekawe jak krotki bedzie ten cykl...choc wolalabym sie nie dowiedziec;)
Dodatkowo cycki mam jak kamienie! bolesne! nawet przed @ takich nie mam!

reklama
Ollena baaaaaaaaardzo mocno trzymam za Ciebi kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOU szkoda, że się nie udało ale będę trzymać kciuki za następny cykl. Jeden wielki plus, możecie z mężulkiem dalej super się przytulać. :tak:

Ja tak sobie myslałam (zanim zaczęliśmy starania), że będziemy się często przytulać, żeby "zrobić" tą dzidzię (bo takie przytulanie jest jakieś fajniejsze) a tu nawet pożądnie się nie rozkręciliśmy. W sumie to przytulaliśmy się tylko dwa razy przed owulacją, więc na początku byłam pewna że nic z tego nie wyjdzie. Póżniej, jak zaczęłam Was czytać, to zaczęłam się nakręcać, a teraz jeszcze chyba w szoku jestem. Uwierze dopiero po wizycie u gin.
I jeszcze ta praca!! Och, jak ja się stresuje :-(

Do góry