reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Jenni w srode jak byla u lekarza to ukladala takiego drewnianego misia z puzzli ze glowke musiala wsadzic tam gdzie nalezy itd. i babki ktore byly w poczekalni byly w szoku ze az mnie zaczepily czy to widzialam co Jenni robi bo od nich dzieci byly starsze i ulozyc nieumia:-)

Jenni w srode jak byla u lekarza to ukladala takiego drewnianego misia z puzzli ze glowke musiala wsadzic tam gdzie nalezy itd. i babki ktore byly w poczekalni byly w szoku ze az mnie zaczepily czy to widzialam co Jenni robi bo od nich dzieci byly starsze i ulozyc nieumia:-)
No i brawo Jenni.
Kuba ma tez takiego misia i sobie radzi nieżle.
Poza tym ma klocki,co obrazek sie układa i bezbłędnie mi podaje to,o co go proszę(np. fragment świnki,czy kury):-D
Polecam
EDUCA baby puzzle ZWIERZĘTA dla dzieci 1+Warszawa (407451678) - Aukcje internetowe Allegro
Klocki obrazkowe

Brawo dla Jenni i Kubulka.

U uas ostatnio do nowych slow doszly: mis, jem (gdy cos je ;-)), na gorace mowi ''sisi'', gdy cos pokazuje to mowi ''tam'', ''nana'' mowi na banana, ''niania'' mowi na ksiazke z superniania na okladce :-D:-D:-D

Gratulacje dla Kubusia, Jenni i Milki :tak:

Oli powtórzy "goloce", jak zresztą sporo innych słów, ale sama we własnej mowie na coś gorącego używa "ała".
Co do odmieniania słów, to też odmienia, ale w innych sytuacjach niż Kubuś, mówi np "alo mamuni" (czyli telefon mamuni) lub "tatucia", ale nie zawsze, nieraz odmieni prawidłowo, a nieraz zapomina i mówi "alo mamunia".
Z nowych słów też coś przybyło, z tego co pamiętam to "pacie" - płacze i "mije" - myje. Jak się obudzi, to na pytanie "jak się spało" odpowiada "dobe" :-D
Co do takich układanek na zasadzie prostych puzzli, to upatrzyłam coś takiego:
KOLOROWE DREWNIANE PUZLE Z ODGŁSAMI ZWIERZĄT !!! (430456622) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi się bardzo i pewnie kupię, ale po wrześniu, bo narazie mam inne wydatki - szkoła się zaczęła :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry