reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Gratulujemy dzieciaczkom nowych umiejętności:tak:
Małgosia na razie też mówi tylko kilka wyrazów i dużo innych w swoim języku;-)

reklama
Konrad mowi....dokladnie nic nie mowi:no::-D:-D:-D.Nie przejmuje sie tym,bo Bartus jak skonczyl 2 latka powiedzial dopiero tata,po miesiacu mama i potem jakos poszło.Za to Dominisia w wieku 1,5 roku slicznie,wyraznie mowila zdaniami.Chłopaki maja mowe po tatusiu:-p;-):tak:

gratulujemy nowych umiejętności :tak::-)

Antek w normalnym języku tez mało mówi: mama, tata, baba, dzidzia
reszta po swojemu ;-) ale idzie się jakoś z nim dogadać :-D

naśladuje:
pieska
kotka
krówkę
kurkę
gąskę
żabkę
konika
świnkę

kilka dni temu ułożył zdanie z trzech wyrazów :-p

gratulacje dla Antka. Szczegolnie za pierwsze zdanie :-):-):-)

Filip mówi coraz częsciej "hej" lub "śeść"(cześć)..i osiągniecie ostatnich kilku dni: "duje" co oznacz dziękuje..i jak ja mu coś dam i mówię proszę to on bierze i "duje"

No co Ty Gosia chcesz, ślicznie mała rysuje :-)
Na dodatek sprząta po sobie :tak::-D

Z nowych wyrazów Oliwki: pesek (piesek), buty, koń i katka (kaczka). Najśmieszniej wychodzi jej koń - coś między koń a kuń :-D

A jak się czegoś wystraszy, to mówi „bój”, pewnie stąd się to wzięło, że jak się czegoś przestraszyła, to jej mówiłam zawsze „nie bój się”.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiad jak zwykle jestemw szoku.Ale Oli rozgadana.
Kuby nowość to "byba"czyli ryba:-D
A na misia mówi" bugi",skąd mu sie to wzieło?nie mam pojęcia.:-D
Poza tym na świnkę mówi "pepa" jak z bajki(raz widział i mu sie spodobało):tak:
To moje dziecko tworzy nowy język chyba:-D

Do góry