reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

no to chyba taki etap rozwoju Szymek tez zaczyna nasladowac glosy z bajki i jak sie go ktos pyta jak mowili w bajce to nawija abi dabi itd. :-D

smiesznie to brzmi bo on to tak szybko mowi i nauczyl sie slowa ANIA ale my zadnej ani nie mamy w rodzinie nawet nie ma dziecka na podworku o takim imieniu :eek::confused:

reklama
najwię;ksze osiągniecie HUbka z wyjazdu: śpi sam w pokoju:-) budzi sie jeszcze w nocy coprawda na herbatke i rano czasem na jedzonko, ale cała noc przesypia sam w pokoikiu swoim tu u mojego brata. Jak tylko wrócimydo domciu to zaczynamy myślec jak tu urządzić mu pokoik:-) bo dotychczas spal z nami w sypialni w łóżeczku.

z mówieniem narazie daleko w tyle jesteśmy, Hubek nauczył sie nasladować pieska i mówi 'hau au' no i czasem powie 'mama' :-) no i oczywiście 'am' i 'mniam' na porządku dziennym:-D a poza tym to tylko chińszczyzna hubkowa

Weronika też nadal nic nie mówi tylko mam tata Pata czyli Patryki , tak i namietnie am jak chce jeść bo ostatnio cały czas by coś szamała;-)

Weronika też nadal nic nie mówi tylko mam tata Pata czyli Patryki , tak i namietnie am jak chce jeść bo ostatnio cały czas by coś szamała;-)
To nie jest nic,to dużo.Są dzieci w tym wieku,co tylko mama mówią,albo w ogóle.A zaczynają po drugich urodzinach.

Staś mówi mało, "mama" w zasadzie jak coś chce ode mnie, "dziadzia" i "baba", czasem "tata".
Potrafi powiedzieć jak robi kotek i indyk:tak: W ogóle to indyki uwielbia, bo są u babci.

No i Staś potrafi czytać:-D:-D:-D To znaczy po swojemu. My Mu czytamy dużo, a On wczoraj wziął książeczkę, tatę za rękę, pokazał tacie, żeby się położył i przez dobre 10 minut czytał: ble eme ano itd. po czym odwracał kartkę i znów. Potem się zdenerwował, bo tatuś.... zasnął!!!!:-):-)

No i Staś potrafi czytać:-D:-D:-D To znaczy po swojemu. My Mu czytamy dużo, a On wczoraj wziął książeczkę, tatę za rękę, pokazał tacie, żeby się położył i przez dobre 10 minut czytał: ble eme ano itd. po czym odwracał kartkę i znów. Potem się zdenerwował, bo tatuś.... zasnął!!!!:-):-)

Heheh dobre :-D:-D:-D

Milenka pewnie też ruszy z mową po 2r.ż. bo na razie mówi dokładnie to samo co Damian + mówi jeszcze "Amy" = Amen (teściowa ją nauczyła) :cool2:

reklama
Bierze aparat do ręki,udaje,że wciska i mówi "maaaamaaaa ding",niby,że robi mi zdjęcie.:tak:
Na nogę mówi "boga":-D

Do góry