reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
;-);-);-):laugh2:

p1040468le6.jpg

Emilka nam na malarkę jeszcze wyrośnie...no pięknie

Jak na pierwsze malunki to superaśne, wyglada jak postacie w jakimś żywiołowym tańcu ;))) Do szuflady na pamiątkę dla Emilki!

Kuba dziś próbował powiedzieć statek,wychodziło mu "ctati" albo "ctatk".Mąż zadowolony,bo zapalony żeglarz:-D:-D:-D

No śliczna jest ta Emilki praca :tak: Koniecznie schowaj ją Gosiu na pamiątkę :tak: Ja też mam schowaną naszą pracę malarską.

A Oli od dziś przy biciu sobie brawa mówi "bawo".
Normalnie codziennie jakieś nowe wyrazy ostanio powtarza :szok::tak:

Jest jeszcze coś co mnie rozbawia, jak wychodzę z Oliwką z domu, to ubrana już lata po całym mieszkaniu i podaje wszystkim rękę mówiąc "cze" (cześć).
Na dworzu też wszystkim dzieciom w mniejwięcej swoim wieku podaje rękę i mówi "cze" ale zauważyłam, że większość dzieci nie jest tego nauczona i nie wie o co Oliwce chodzi, dopiero starsze kumają o co jej biega.
Coś mi się przy okazji przypomniało - nie pamiętam, czy juz nie pisałam tego, moze się powtarzam, ale przy piaskownicy przewrócił się jakiś dwulatek, i leżąc na brzuchu wyciągał w górę dłoń, żeby mu ktoś pomógł wstać. Oli jak to zobaczyła, to podbiegła do niego, podała mu "cześć" i odeszła :-D A chłopczyk myślał, że mu pomoże wstać :-D

Kasiad zabawna historyjka.:-D
To prawda nasze dzieciaczki teraz co rusz będą mówić nowe słówka,słodkie to strasznie.:tak:

Kasiad rzeczywiście zabawnie to musiało wyglądać w tej piaskownicy :-D
Och chciałabym, żeby Milenka już zaczęła mówić... ale ona chętnie mówi tylko "pa-pa"... DA rzadziej, TATU jeszcze mniej a MAMA to juz prawie wcale... i na tym kończy się jej repertuar.
Podziwiam Wasze dzieciaczki ile one już mówią! Jestem w szoku! Moja nadgoni pewnie za jakieś pół roku jak nie dalej...

A ja mam wszystkie swoje "dzieła" od pierwszego do podstawówki:)
A Milenka jeszcze nie zaczęła tworzyć, na razie kredki są dobre do zjedzenia, ale nie do rysowania ;)

reklama
Gosia śliczny rysunek ;-)
ja wszystkie "dzieła" Antka chowam na pamiątkę :-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Joasiek moja Małgosia ma nie większy repertuar niż Milenka. Mówi chętnie: mama, dada, papa, daj, lolek, tam :tak:
Ale generalnie buzia jej się nie zamyka;-)
Nie przejmuję się tym, bo ja do 20 miesiąca nie mówiłam i nagle zaczęłam.. ponoć pełnymi zdaniami:-p:szok: Przynajmniej taką historię opowiadają rodzice.
Więc wiele wskazuje na to, że nasze dziewczynki jak się rozgadają to na całego:-)

Do góry