reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Michaś zaczął reagować na NIE, tyle, że tak, jak bym chciała... Zamiast przestać szarpać za kable, robi paluszkiem "no-no" i ciągnie dalej:rolleyes::-D

Gratulujemy nowych umiejętności wszystkim maluchom!!!

U nas na porządku dziennym jest już chodzenie, krzyczenie na nas, wołanie mama, baba, aja - do mojej siostry, tam, da, oj, bach, poza tym nie za wiele więcej mówi, wie jak robi konik i krówka, pokazuje nos, oko, usta, ucho, a jak czegoś nie chce zrobić to wyciąga język i robi brrrr:zawstydzona/y::-:)-D I to co chce pokazuje palcem...

Weronika dzisiaj raczkowałam nage wstala zrobiła dwa kroczki znowu kucnela i znowu wstała i kolejne dwa:-):-)
chyba do urodzin to juz mi sie dziecię rozchodzi na całego:-D
Wsatawanie bez trzymanki ma opanowane do perfekcjii ;-)

Weronika dzisiaj raczkowałam nage wstala zrobiła dwa kroczki znowu kucnela i znowu wstała i kolejne dwa:-):-)
chyba do urodzin to juz mi sie dziecię rozchodzi na całego:-D
Wsatawanie bez trzymanki ma opanowane do perfekcjii ;-)
No proszę,jaka zdolniacha.Gratulujemy.

Kuba stoi,sam zrobi 2 kroczki,a potem delikatnie kuca,i ucieka na czworakach.
Ale za to pięknie pokazuje do piosenki z Uczniaczka"Głow,ramiona,palce nóg...".Klepie się po głowie,potem w ręke,a na końcu ciągnie skarpetke.Tak sobie razem śpiewamy,uwielbia to.

A moje dziecko chodzi, hurrra:tak::szok:
Oczywiście nie jest to jedyny sposób przemieszczania się, ale jak zobaczyła, że może przejść cały pokój wzdłuż i wszerz, to raczkowanie zeszło na plan dalszy. Trzeba ją okropnie pilnowac, bo jest bardzo szybka i nieostrożna. Ale się cieszę, oczywiście jak pierwszy raz zrobiła więcej niż 2-3 kroczki, to się popłakałam ze wzruszenia, ze mój mały krasnal, nie jest już taki mały:-D

Brawo dla obu Weronik i Kubusia :tak:

Nasze maluchy są teraz w takim wieku, że naprawdę dużo już rozumieją. Ja jak mówię coś do Oliwki, to widzę, że bardzo dużo rozumie, tylko nie potrafi odpowiedzieć na wszystko, ale i tak sobie świetnie radzi mówiąc pojedyncze słowa i pokazując palcem o co jej chodzi.
Oli w ostatnim czasie nauczyła się segregować klocki do żółwia (czasem muszę jej podpowiedzieć, do jakiej dziurki ma wrzucić) i układać taką wieżę Fisher Price'a:
FISHER PRICE WIEZA,UKLADANKA,KUBECZKI (297206196) - Aukcje internetowe Allegro
No i biega po całum domu już całkiem pewnie i na spacerach również ją trochę wypuszczam, ale nie za wiele, bo ostatnio ciągle jest mokro i potem mam całe ciuchy do prania jak się przewróci. A w sklepach mamy ubaw, bo maszeruje sobie sama i zciąga z najniższych półek różne produkty i je zabiera ze sobą, najbardziej lubi te szeleszczące, np makarony z paczkach lub zupki chińskie :-D

reklama
Do góry