reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Brawo dla Emilki :tak: Oli nadal nie chce naśladować dżwięków wydawanych przez zwierzątka, tylko się smieje, jak ja naśladuję.
Na lalę mówi lala, a całuje to ogólnie wszystko co możliwe, nawet facetów na Pauliny plakatach na ścianie :-D
No i Oliwka zaczęła dyskutować, jak coś chce, czego jej nie wolno to normalnie zaczyna się kłócić po swojemu. Śmiesznie to wygląda, jak mi się uda złapać, to nagram.

reklama
Brawa dla Emilki :tak:

Oli nadal nie chce naśladować dżwięków wydawanych przez zwierzątka, tylko się smieje, jak ja naśladuję.
(...)całuje to ogólnie wszystko co możliwe :-D
No i Oliwka zaczęła dyskutować, jak coś chce, czego jej nie wolno to normalnie zaczyna się kłócić po swojemu. Śmiesznie to wygląda.
u nas tak samo :-D:-D

SZymek woli nasladowac owce i robi bee bee a jak powiem daj buzi to caluje wszystko co ma kolo siebie i robi oj oj palcem a najlepiej jak mnie ugryzie w ramie lub pacnie reka to zaraz robi przykra minke i sie przytula do ramienia cwaniak jeden. a sile ma ze ho ho

Milenka naśladuje tylko krówkę MUUUU...
Buzi dawać nie lubi, a jak już to robi to jestem cała obśliniona :-D
Potrafi też bawić się ze mną gumową piłką, łapać ja jak do niej kulam i kulać do mnie :happy2: Muszę jej szybko jakiś sorter kupić, bo bardzo lubi wrzucać piłeczki w otworek piramidki-słonika z Tiny Love.

A Michaś zaczyna chodzić trzymany za jedną rączkę:-) Już ze 2 metry tak przejdzie, pod warunkiem, że nie trzeba nigdzie skręcać:-) :-) :-)
No i wreszcie zaczyna "mówić" - tzn gaworzy po swojemu już jakiś czas, ale od kilku dni jak coś rzuci to zdarza mu się mówić "ba" (bach), na kaczkę zdecydowanie mówi "kaka" (na dużo innych rzeczy zresztą też;-)) itd

:happy2: Muszę jej szybko jakiś sorter kupić, bo bardzo lubi wrzucać piłeczki w otworek piramidki-słonika z Tiny Love.
A właśnie, zapomniałam napisać, że wyciągnęłam klocki do sortera i szybko załapała jak się wrzuca do niego klocki (pokazuję Oliwce dziurkę do której ma wrzucić klocek, bo sama chyba kształtu jeszcze nie potrafi dopasować) także to chyba dobry wiek na sortery. Żałuję, że nie mam piramidki z kułkami, może coś takiego kupię.

Oczywiście gratulacje dla gaworzącego i chodzącego za rączkę Michasia!

nono ile nowych umiejętności :)
Gosia Emilka rozpoznaje pieska bo Wy chyba macie prawdziwego jak się nie mylę, tak?
Brawo dla Michasia który zaczyna mówic pierwsze słowa- nawet jesli to nie jest jeszcze mama :tak::-)
Szymek, Milenka, Emilka , no prosze jak umieją nasladowac zwierzątka :-)
Brawa dla ostro wdającej się w dyskusje Oliwki :-D

Zosia jeszcze nie chodzi, ale siada na pupkę, umie puszczać buziaczki i sztucznie się smiać (za zawołanie):-Di wie gdzie mama ma nosek :)
...ale dalej nic nie mówi, czekam cierpliwie

Julka nauczyla sie pokazywac gdzie mam nos (trudno go nie zauwazyc:-p;-)) i oko....i od wczoraj daje buziaki, ale takie slodkie z otwarta buzka:-D:sorry2:

Ach i robilam z nia ''tu sroczka wazyla kaszke'' od tego czasu tak fajnie lapie sie za paluszki i cos papla po swojemu do siebie....chyba tez robi sroczke...:-D

reklama
Do góry