reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Milka tez pokazuje, tyle ze w ksiazeczce. Jak pytam sie jej ''gdzie jest rybka?' to pokazuje rybke. Tak samo jest z pieskiem. :-)

reklama
Kuba pokazuje na misiach i na tatusiu,gdzie ma oko,nos,ucho.:tak:A mnie to targa za włosy,a jak mówię oj,oj nie wolno,to mówi pytająco ne,ne?(co ma znaczyć nie)
A dziś mi się śniło,że moje dziecko biega.:-D:-D:-D

Tosia na zabawkach nie umie pokazac gdzie jest oczko, nosek, itd. Umie pokazac oczko mojej mamy, czyli okulary:-)
Jak pytam gdzie jest mamy brzuszek to podnosi mi bluzke i się śmieje. Mówię "daj brzuszkowi buzi"-to przybliża buzię z otwartymi ustami i "całuje"
Umie dawać buzi- ale też z otwartymi ustami
Pokazuje "jaka Tosia jest duża"-czyli podnosi rączki do góry
Powtarza "nie,nie,nie,nie"
Generalnie coraz więcej rozumie!!!:-):-D

Maciuś też pokazuje gdzie jest oczko i nosek,ale tylko na swojej ulubionej maskotce żabce,a na innych już nie pokaże.
Jak proszę żeby dał buzi to też otwiera usteczka,ale ogólnie to nie lubi się całować:-D:-D
Mówi mama,tata i baba no i oczywiście te słynne nie,nie to mu wychodzi najlepiej.:-):tak:

Wiktoria bardzo dużo mówi, ale w większości po wiktoriańsku:-D Ulubione słowo to baba ( w jej przypadku ma ono wiele znaczeń, bo i do siostry i na piłkę tak mówi:laugh2:), chociaż babcię widziała ostatnio 1 listopada;-)Mówi mama, ale tylko wtedy jak chce jeść albo coś jej nie pasuje. Reszta nie została jeszcze przetłmaczona:rofl2:Słowo nie, nie funkcjonuje jeszcze w jej repertuarze, co mnie jakoś nie martwi, bo pewnie i tak nie znaczyło by tego co zwykle oznacza;-)

U nas doskonalenie manualne : Taka duuża, brawo brawo, papa,gdzie lala ma oko,nosek itp...już dawno to umie a od jakiś 2 dni nas tym "zamęcza";-) a ze słówek też nic nowego tylko ulepszanie: baba, lampa, nie ma, tata, Pinda,am :tak: Amelka też woła Mama jak coś jej się nie podoba lub jak coś chce :-D
aaa :happy2: zapomniałam że zaczęła naśladować jak czytam jej bajeczkę-bierze książeczkę zaczyna mówić po swojemu i paluszkiem wskazującym pokazuje obrazki :-D
Słodziak

a propos wysylania smsow. kilka dni temu siostra pisze mi smsa ze w jakiej sprawie puszczam jej gluchacza..ja na to: ja zadnego nie puszczalam. ja nie...tylko LAila....:-):-D

reklama
Do góry