reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Milenka jest właśnie na etapie "sprężynowania" :-D
Najczęściej w łóżeczku wieczorem... kładzie się, niby śpi... ale za chwilkę jak wychodzę to wstaje, trzyma się poręczy łóżeczka i zaczyna sprężynować na nóżkach pokrzykując sobie przy tym radośnie, okropnie śmiesznie to wygląda :-) A co ją położę to ona za chwilę znowu - hyc! na nóżki i jak sprężynka hop - hop - hop... :-)
Sprężynuje tez jak jest na czworakach i jak siedzi to też, chyba jej się podoba to zajęcie :blink:
No a siedzi sama dopiero od 3-4 dni - tzn sama przybiera pozycję siedzącą i utrzymuje się bez podparcia.

reklama
Moje dziecię niestety nadal nie raczkuje, ani nawet nie pełza...co prawda z siedzenia robi tak jakby pad na łapki i na brzuszek, ale jak tylko wyląduje to płacz, bo na brzuszku "beee" , ja go podnoszę do siedzenia a on od nowa to samo, bo tak próbuje sie na łapkach utrzymać i tak w kółko...trochę mnie to frustruje:sorry2::sorry2:

A na nogach jak trzymam pod paszkami to pięknie sie utrzymuje, za to za rączki do góry - chwieje sie jak chorągiewka na wietrze:laugh2::laugh2:

Oliwka nigdy nie sprężynowała. Często bawi się w przysiady, kuca i wstaje, kuca i wstaje, tak na zmianę. Ale to nie sprężynowanie.
Oli od 2 dni potrafi chodzić prowadzona za jedną rączkę, jeszcze wkłada w to bardzo dużo wysiłku, ale już ładnie potrafi przejść tak cały pokój.

Maciuś siedzi sam tak sztywno od miesiąca.Jak się przewróci to się nie poddaje i siada spowrotem.Raczkuje pięknie wszędzie wlezie i nabroi.W łóżeczku też wstaje i robi przysiady rechocząc się przy tym.Sorki że się tak chwale,wszystko naraz piszę,ale nie miałam netu bardzo długo.

Jak sie tak chwalicie to ja tez troszke bede;-)
Julcia ostatnio potrafi siegnac zabaweczke < stojac> jedna raczka, trzymajac sie czegos druga:-D
Slicznie robi noski eskimoski<pocieranie noskami z mamusia lub tatusiem>
i baran-baran buc
robi, albo raczej mowi caly dzien abababa:cool2::laugh2:hihi

Nie robi niestety kosi kosi, ani papa,,

a LAilunia slicznie raczkuje i staje nawet jak jest w duuuuuuzym spiworku he he
i jak cos jej damy z naszego jedzonka (bo sloiczki nadal sa bee) to tak fajnie mlaska i mowi cos jak AM AM ;-):-D

GRATULACJE WSZYSTKIM POCIECHOM ICH NOWYCH I STARYCH UMIEJETNOSCI!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Konrad robi podobnie tylko mamw razenie jakby zachwycony mowił "mniam-mniam".Sprezynuje tez od jakiegos czasu:tak:

Do góry