reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama po godzinach czyli coś na leniwe zimowe wieczory

41409300233KS.jpg
Podchodziłam do tej książki 3 razy. Pierwszy raz w ubiegłe wakacje, kiedy chodziłam na spacery do parku - Ediś w głębokim wózku, Kalimba obok, ja na ławce i czytałam. jakoś mi nie szlo. Kilka dni temu podeszłam do niej znowu. I pochłonęłam ;-)
Ekscentryczny starszy pan, kolekcjoner dzieł sztuki [większość skradł z grobowców Majów] zostawia trzem swoim synom wiadomość... Mówi, że umiera i zabiera ze sobą wszystkie swoje skarby. Jeśli synowie chcą dostać cokolwiek, muszą się wybrać w podróż, odnaleźć grobowiec ojca i swój spadek. Przygody i mnóstwo niebezpieczeństw w dżungli, przemiany głównych bohaterów... Wszystko super, tylko sama końcówka odrobinkę mnie rozczarowała. Ale odrobinę - po prostu nie lubię, jak jest za słodko, a trochę przesłodzili końcówkę. Nie mniej jednak, fajnie się czytało i w pewnym momencie nie mogłam się oderwać - bardzo fajna książka :-)

reklama
112213_1255281768_3218_p.jpeg

Polecam - lekka, dowcipna i w sam raz na lato... taki powrót do czasów liceum. Miłka to totalne przeciwieństwo mysle wielu z nas... jest podporządkowana, zna granice i boi się poza nie wyjść. na swoim dywanie w kaczeńce rozmyśla co by było gdyby.. gdyby rzuciła skrzypce, pojechała do krakowa na studia i wreszcie żyła bez rodziców i ich poukładanego planu na wszystko... na pomoc przychodzi znienawidzony przez wszystkich dziadek i Koleś :tak::tak:

5ef91846d3334f2ec61672d88df4572f.jpg

Przerażające, wzruszające i zastanawiające reklacje dorosłych osob, ktore doswiadczyły molestowania seksualnego i największego upokorzenia w rodzinach zastępczych i domach dziecka.. bardzo dobra lektura, aczkolwiek nie jedną łzę można uronić .. :-(

edff842f6c92162fd5368582af81ae38.jpg

zdecydowanie najcięższa z ostatnich lektur... niestety nie dla wrażliwych ze względu na opisy brutalnych gwałtów i innych zboczeństw na małych dzieciach... nawet dla mnie trochę za ciezki kaliber....dawno juz ta nie klnełam czytajac ksiazkę... pomimo tego mysle ze warto by przekonac sie jak mozna sie odrodzic po takiej traumie i by zobaczyc ze czlowiekowi tylko sie wydaje ze nie ma sił...

c4cf2ab3af71b508bc2b5633a334c110.jpg

lekko fajnie i na jeden raz :) kilka opowiesci tak by wprowadzic sie w klimat przed wycieczką

9aefd8ebb82214e44ec282a1ef35fd96.jpg

kazdy powinnien miec podobna ksiazke w domu.. swietne historie, opowiesci i legendy ze zdjęciami opisem miejsc i mapką jak tam trafić... kazdemu polecam ! niezastapiona przy explorowaniu krakowa wieczorem :tak:

to by było na tyle :)

Chichot losu - Telewizja Polska SA
chilos.jpeg
Młoda snobka zgadza się zająć dziećmi koleżanki... Wg umowy, mają to być dwa dni - na czas wyjazdu służbowego matki. Wszystko się jednak komplikuje... O tym, jak człowiek może się zmienić pod wpływem nieoczekiwanych okoliczności.
Oczywiście, jak to u nas często bywa, z grą aktorską jest różnie, ale dzieciaki są super i ogólnie klimat serialu [13 odcinków] fajny. Obejrzałam go w 2 dni ;-)

reklama
Do góry