reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama ma pasję :-)

kasia-matiy

Fanka BB :)
Miasto
Trzebnica, Poland
Kiedy zaczynała się cała akcja "O matko jesteś kobietą!" był jakiś konkurs dla kobiet, które po urodzeniu dziecka nadal spełniały się w pracy, otwierały własny biznes oraz ... rozwijały własne pasje, a mimo to brakuje w tym dziale właśnie tego tematu. Dlatego postanowiłam go założyć. Akurat skupiłam się na mamach z pasją, ponieważ sama do nich należę. Zawsze mówię o sobie, że mam w życiu dwie wielkie pasje - macierzyństwo oraz rysunek i malarstwo. Kocham być mamą, tak jak kocham rysować czy malować. Jak na ironię okazuje się, że od kiedy zostałam mamą poświęcam swojej pasji znacznie więcej czasu i serca. Mój synek jest moją wielką inspiracją i natchnieniem. Jeszcze będąc w ciąży udało mi się zrealizować wystawę, którą zatytułowałam: "Dwa serca". Wiedziałam, że ta wystawa jest dla mojego, wtedy jeszcze nienarodzonego, synka. Do tej pory zajmuje ona bardzo ważne miejsce w moim sercu, bo traktowała o tym co w moim życiu jest (i zawsze będzie) najważniejsze - o rodzinie. A inspiracją do tytułu była pewna piosenka Beaty Kozidrak "Dwa serca, dwa smutki".

Mam nadzieję, że znajdą się też inne mamy, które w natłoku codziennych obowiązków znajdują jeszcze czas na rozwijanie swoich pasji, a wiem że takich jest wiele :-) Każda z nas gdzieś pomiędzy karmieniem, a spacerem z maluchem, pomiędzy zakupami, a pieluchami, może znaleźć troszkę czasu dla własnego rozwoju. Obojętne czy jest to jakaś wielka pasja czy po prostu czytanie ulubionych książek ;-) Sama wiem, że jest to możliwe, chociaż niektórzy robią wielkie oczy i pytają - "Jak ty to robisz?" Osobiście nie uważam, aby było w tym coś szczególnego. Nie jestem jakaś wyjątkowo dobrze zorganizowana, ani nic z tych rzeczy. W dodatku jestem raczej leniwą osobą. Jednak pomimo tego, że moją wielką pasją jest także macierzyństwo, to zawsze znajduję troszkę czasu na malowanie ;-)

"Miłość po kres i radość do łez"

reklama
Kasiu mogę do Ciebie dołączyć .Moją pasją są robótki ręczne ,a najbardziej kocham szydełko .Od lat szydełkuję ,robię na drutach i wyszywam obrazy .Ostatnio sami ludzie namówili mnie by robić czapeczki,kominki i serwety na sprzedaż .W ten oto sposób powoli zaczynam realizować swoje ukryte marzenie .Od tego tygodnia mam własne stoisko w sklepie ,a w przyszłości może założę coś zupełnie swojego?
Na razie to pozostaje w marzeniach ,ponieważ przy 3 dzieci i mini domowym ZOO ,ciążko jest z czasem ,ale na cudeńko czas się zawsze znajdzie .
Na fotce mój najmłodszy skarb w puchatym kominku

As76 - misiowa czapa cudo :-) tak jak mówisz, nawet jak nie jest łatwo to nie ma rzeczy niemożliwych ;-)

NiePowiem - nikt nie mówi że podążanie za marzeniami jest łatwe, tylko dlaczego mamy przez to rezygnować z marzeń??? ;-)

Moją pasją jest pisanie, nie mam za grosz talentu np. do robienia na drutach (a wiele razy próbowałam), w kuchni także "się nie sprawdzam", takie "beztalencie domowe", ale pisać kocham! I w przyszłości na pewno wydam własną książkę (chociaż jedną!).

witam bratnią duszę :-) ja również kocham pisać i moim wielkim marzeniem jest napisanie własnej książki w przyszłości :-) chętnie bym poczytała to co piszesz jeżeli jest taka możliwość :-)

Moją pasją są ubrania, dlatego też :-) :
Chciałam zaprosić wszystkie forumowiczki z ŁODZI i OKOLIC na SWAP, czyli wymianę ubrań do Manufaktury w najbliższą sobotę na godzinę 11.00. Impreza odbywa się na II piętrze w Muzeum Fabryki. Jest to świetna okazja, żeby odświeżyć swoją szafę, pozbyć się rzeczy, które w niej zalegają (swoje lub dziecięce), wymienić je lub odsprzedać w rozsądnej cenie.

reklama
Dołączam do mam z pasją! Od małego lubiłam tworzyć, rysować, robić ramki, pudełka z tektury, zabawki. Kiedy urodził się synek moja pasja tworzenia przeniosła się na szycie :D I tak oto zostałam mamą szyjącą spełniającą się w nowym zawodzie :)

Do góry