reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam ząbek!!!

Kaju, 16 zebow! :szok: Wow! Z Wiki mala rekordzistka wsrod sierpniaczkow :-)

U nas nadal sztuk 3 :-p

Wszystkim zabkujacym jak najmniej uporczywych objawow :tak:

reklama
ósmy ząbek na stanie, ale....
spojrzałam dzisiaj do buźki, a tu bąbelek jakiś na dziąśle (górnym), myślałam, że się chrupek przykleił, pomacałam, ale miękki był ten bąbelek, przyjrzałam się z bliska a tu ropa, posmarowałam na noc żelem przeciwbólowym i dopiero przy tym smarowaniu poczułam twardego ząbka, już nawet dość duży...
ciekawe czy zejdzie ta ropa, jak nie to gonimy do dentysty, czy może któryś dzieciaczek tak miał?

Bedytko ja niestety ci nie pomoge:no:

Ja też mam pytanko, bo Matyli też ostatnio idą ząbki a dziś wstała z gorączką i nawet zwróciła syropek na goraczke. Czy to moze byc od zebów i czy to jednodniowe zazwyczaj jest??

Bedytko, ja tez niestety nic nie wiem na ten temat...:no: Poczekaj kilka dni, moze jak zabek sie przebije to babelek z ropka zniknie. A jak nie bedzie zadnej poprawy to lec do stomatologa.

Dzustta, wydaje mi sie, ze to moze byc od zebow, ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, bo Sara dalej z 3 sztukami :-pA jak zwraca syrop to sprobuj z czopkami.

Dzusta moja córcia jak ząbkuje to często nad ranem budzi się z płaczem, przy ząbkach temperatura dochodzi tak maksymalnie do 38 stopnie.
Jak już widze że jest z rana rozpalona to daje jej paracetamol w czopkach, podobno najszybciej działa.
Daje najczęściej dwa razy dzienne i raz na noc.

ósmy ząbek na stanie, ale....
spojrzałam dzisiaj do buźki, a tu bąbelek jakiś na dziąśle (górnym), myślałam, że się chrupek przykleił, pomacałam, ale miękki był ten bąbelek, przyjrzałam się z bliska a tu ropa, posmarowałam na noc żelem przeciwbólowym i dopiero przy tym smarowaniu poczułam twardego ząbka, już nawet dość duży...
ciekawe czy zejdzie ta ropa, jak nie to gonimy do dentysty, czy może któryś dzieciaczek tak miał?
bąbelek zszedł po smarowaniu żelem, ząbka już ładnie widać, uff:-)

reklama
Do góry